ستار سبزعلی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری ۱۵۱.۶ میلی متر بارندگی در شهرضا داشتیم و با توجه به اینکه که سال زراعی گذشته این میزان بارندگی ۱۷۹ میلی متر بوده است، نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۱۵ درصدی بارشها روبرو بودیم.
وی از وجود ۱۰ ایستگاه باران سنج در شهرستان شهرضا و دهاقان خبر داد و افزود: در جمع بارش سالانه ما ۱۴۱ میلی متر است که در زمان نرمال یا بلند مدت وضعیت مطلوب است.
رئیس اداره هواشناسی شهرضا با بیان اینکه ایستگاههای باران سنج ما خودکار نیستند تا بتوانیم در لحظه از میزان بارش آگاه شویم از مسئولان خواست این امر را پیگیری کنند تا بتوانیم برای هشدار سیل و مدیریت بحران بهتر عمل کنیم.
وی بیان داشت: همه پیش بینیهای صادر شده از سوی این اداره قطعاً درست نیست و گاهی نیز اشتباهاتی وجود دارد اما این امر نباید موجب شود تا برخی مسئولان نسبت به پیش بینیها و هشدارهای این نهاد بی تفاوت باشند.
سبزعلی افزود: بارشهای زمستانه هوای سرد و کاهش دمای محسوس را در پی دارد اما در بارشهای بهاری شاهد رگبار باران، عدم تغییرات محسوس دمایی و طولانی نبودن بارشها خواهیم بود؛ بارشهای بهاری کیفیت هوا را مطبوع و مرطوب میکند و خصوصیت بارش رگباری بهاری این است که حجم عظیمی آب در مدت کوتاهی تخلیه میشود.
وی گفت: سه نوع هشدار در هواشناسی داریم که شامل هشدار زرد برای آگاهی، هشدار نارنجی برای آمادگی احتمال بارندگی شدید و آبگرفتگی معابر است و در هشدار قرمز که شدید ترین حالت است قطعاً سیل اتفاق میافتد.
به گزارش مهر، بارندگی و رگبار چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت باعث ایجاد سیلاب در شهر منظریه از توابع شهرستان شهرضا و آبگرفتگی حدود ۵۰ واحد مسکونی شد.
نظر شما