پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

با تدریس منوچهر صدوقی‌سها؛

متن‌خوانی و شرح رساله «پرتو نامه» سهروردی برگزار می‌شود

متن‌خوانی و شرح رساله «پرتو نامه» سهروردی برگزار می‌شود

به همت مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو، درسگفتار مجازی «متن خوانی و شرح رساله «پرتونامه» شهاب الدین سهروردی؛ بازخوانی حکمت مشایی در اندیشه اشراقی» با تدریس منوچهر صدوقی سها برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، «پرتونامه» از جمله رساله‌های فارسی شیخ شهاب‌الدین سهروردی است، به اعتقاد بسیاری از اهل حکمت این رساله، رساله‌ای تعلیمی است و گویی سهروردی این رساله را به‌عنوان یک کتاب درسی برای آیندگان به رشتۀ تحریر درآورده است. با نگاهی به متن این رساله آشکار می‌شود که سهروردی در پی آن است تا تقریری از فلسفه مشایی با زبان اشراقی بیان کند؛ شاید شبیه به آنچه که نوافلاطونیان برای تفسیر اندیشۀ افلاطون با اندیشه ارسطویی انجام داده بودند.

این رساله مشتمل بر طبیعیات و علم‌النفس، مباحث الهیات به معنای اخص، غایت و ترتیب وجود و حرکت افلاک و قضا و قدر، بقای نفس، لذت و الم، سعادت و شقاوت، نبوت و معجزات و کرامات است. شیوۀ طرح مباحث دربارۀ نفس، تجرد نفس و قوای آن، به آنچه در کتاب شفاء و علم النفس نجات آمده شبیه است. سهروردی در بخش آخر رساله دربارۀ نبی و رابطۀ او با عوالم بالا و عقول و نفوس بحث کرده و دیدگاه اشراقی و عرفانی خود را در این باب بیان نموده است. او در این رساله با توضیح عقول و نفوس همان سه عالم عقل و نفس و جسم مشاء را یادآور می‌شود و آنها را با سه عالم جبروت، ملکوت و ملک در آثار صوفیه، مقایسه می‌کند.

منوچهر صدوقی‌سها از جمله استادان و پژوهشگران باسابقه حکمت و عرفان اسلامی است که سالیان متمادی است به تحقیق و تألیف در اندیشۀ اشراقی اهتمام دارد و طی این دوره آموزشی شرح جامعی از «پرتو نامه» که از جمله رساله‌های فارسی شیخ شهاب الدین سهروردی است را ارائه خواهد کرد.

بنابر اعلام مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو، این کلاس بیشتر به دانشجویان سطوح عالی فلسفه و علاقه‌مندان به فلسفۀ اسلامی توصیه می‌شود.

درسگفتار متن‌خوانی و شرح رساله «پرتونامه» شیخ شهاب‌الدین سهروردی» روزهای پنج شنبه از ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰ به‌مدت هشت هفته برگزار خواهد شد و اولین جلسه آن پنج شنبه ۲۶ تیر ماه برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام می‌توانند با شماره ۰۲۱۶۶۱۷۴۰۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 4968246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha