علاء الدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به دیدار لاریجانی با سولانا و سفر وی به چند کشور اروپایی و بحث در مورد مسئله هسته ای ایران، اظهارداشت: با توجه به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در بهره گیری از مذاکره به عنوان بهترین راه برای برون رفت از مشکلات جاری هسته ای با 1+5 ، اینکه سولانا نماینده این گروه با حذف پیش شرط آماده مذاکرات شدند، گامی به پیش بود.
وی افزود: این مذاکرات می تواند فضای صدور مستمر قطعنامه علیه ایران و استفاده از روش های گروه تند در مجموعه 1+5 را تحت تاثیر قرار دهد.
بروجردی تصریح کرد: مجموعه مذاکرات کشورهای اروپایی اعم از کشورهای مستقل مانند سوئیس و همچنین کشور آلمان که بیشتر به روش مذاکره برای خروج از بن بست اعتقاد دارند، نشان دهنده نگاه مثبت تر این کشورهای غربی نسبت به گذشته، برای حل مشکل هسته ای ایران است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: البته همچنان تندروهای گروه1+5 از جمله انگلیس و آمریکا در این مجموعه به دنبال صدور قطعنامه و فشار بیشتر بر ایران هستند اما با توجه به اینکه این حربه تا کنون کارساز نبوده و تغییری در خط مشی ایران در غنی سازی اورانیوم با هدف تکمیل چرخی سوخت ایجاد نشده ، دیدگاه طرفداران انجام مذاکره با هدف دستیابی به راه حل تقویت شده و بر اساس این تحلیل، استقبال از آقای لاریجانی در مذاکرات صورت گرفت.
وی در خصوص تاثیر این مذاکرات بر صدور فضای آینده هسته ای و قطعنامه بعدی شورای امنیت علیه ایران هم یادآور شد: این تاثیر بستگی به نتیجه مذاکرات دارد، جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که برای اطمینان و اعتماد بیشترآماده دادن تضمین است و در عین حال از حق خود در مقررات بین المللی مخصوصا معاهده ان.پی. تی نخواهد گذشت.
بروجردی گفت: قطعنامه اول و دوم عملا تاثیری در مذاکرات نداشت و این دیدگاه برای کشورهای دیگر نیز تقویت شده به طوری که به گفته البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی اتمی، کشورهای غربی باید این واقعیت را که ایران به توانمندی هسته ای دست پیدا کرده را باور داشته و بر اساس این واقیعت با ایران مواجه شوند.
این نماینده مجلس با حائز اهمیت خواندن این دیدگاه البرادعی در مورد مسئله هسته ای ایران، تاکید کرد: به نظر می رسد این دیدگاه در مجموعه کشورهای 1+5 نیز دارای طرفدار است.
وی ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات نوعی تفاهم نسبت به حل مشکلات هسته ای کشورمان باشد و گفت: طبیعی است که باید منتظر بود این مذاکرات سخت و پیچیده همچنان ادامه یابد و قطعا نباید انتظار داشت یک یا دور مذاکره در خصوص مسئله هستهای به راه حل نهایی منجر شود.
نظر شما