۶ مرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۵۳

موسوی در نشست خبری:

پاسخ اقدام آمریکا علیه هواپیمای ایرانی را در وقت مقتضی خواهیم داد

پاسخ اقدام آمریکا علیه هواپیمای ایرانی را در وقت مقتضی خواهیم داد

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اقدام خطرناک آمریکا علیه هواپیمای مسافربری ایران یک تهدید تروریستی بود، گفت: ما به وقت مقتضی پاسخ آنها را می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با گرامیداشت سالگرد عملیات مرصاد، اظهارکرد: گروهک منافقین اگرچه امروز پیر و فرتوت و تبدیل به دایناسورهای تروریست شدند اما در زمان جنگ تحمیلی و دهه ۶۰ هم که ساز وبرگ داشتند و مورد حمایت صدام و قدرت های خارجی بودند نتوانستند کاری از پیش ببرند.

موسوی افزود: ملت ایران خاطره بدی از این گروهک منفور دارد و حمایت های گذشته و فعلی برخی کشورها از این گروهک را هم فراموش نخواهد کرد.

ثمرات گفتگوی ظریف و پوتین بزودی مشخص خواهد شد

موسوی در ادامه با اشاره به فعالیت های دیپلماتیک وزارت امور خارجه در هفته های اخیر گفت: آقای ظریف سفری را به مسکو داشتند و علاوه بر گفتگو با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، از طریق یک تماس تلفنی امن با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه درخصوص دغدغه های دو کشور و مسائل منطقه‌ای گفتگو داشتند که ثمراتش بعداً مشخص خواهد شد.

وی به سفر وزیر امور خارجه کشورمان به عراق اشاره کرد و گفت: آقای ظریف قبل از سفر به مسکو، به بغداد و اربیل سفر کردند و دیدارهای مفصلی با مقامات عراقی داشتند و مذاکرات در جهت مثبت و صمیمی و کاری نیز برگزار شد که منجر به سفر نخست وزیر عراق به تهران شد که امیدواریم حاصل این سفر به نفع هر دو ملت ایران و عراق باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: آقای عراقچی نیز سفری به افغانستان داشتند و در این کشور با مقامات افغانستانی گفتگو کردند.

گفتگوهای آمریکا برای صلح افغانستان در جهت خیرخواهی نیست

وی در پاسخ به سوالی در زمینه ادعای زلمای خلیل زاد در مورد آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران برای صلح در افغانستان و اینکه در سفر آقای عراقچی به کابل آیا این پیشنهاد به ایران اعلام شده، اظهار داشت: هیچگونه صداقتی در گفتار و کردار مقامات آمریکایی در مورد منطقه و به خصوص در حوزه افغانستان وجود ندارد. ما آمریکا را عامل ناامنی در منطقه و به ویژه افغانستان می دانیم. آنچه برای ایران مهم است، گفتگوهای بین الافغانی است که باید با محوریت حاکمیت افغانستان صورت بگیرد. ما دخالت خارجی را در امور افغانستان محکوم می کنیم ولی جمهوری اسلامی ظرفیت‌هایی دارد که از آن برای صلح و ثبات در افغانستان استفاده می‌کند.

موسوی ادامه داد: آمریکا مدعی گفتگوهای صلحی است که بعد از شکست های مختلف در منطقه و افغانستان مجبور به آن شده است. آمریکا به گفتگو با برخی گروه‌ها برای نجات خود روی آورده است و این گفتگوها برای خیرخواهی نیست. آنها در پیشنهادها صادق نیستند.

اقدام خطرناک آمریکا علیه هواپیمای مسافربری ایران را در وقت مقتضی پاسخ می‌دهیم

وی درباره تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای ماهان گفت: آمریکایی‌ها انواع راهزنی‌ها را امتحان می‌کنند. اقدام خطرناکی که آنها علیه هواپیمای مسافربری ما انجام دادند یک تهدید تروریستی بود که بر خلاف تمامی موازین حقوقی و بین المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: وزارت خارجه با کمک سازمان هواپیمایی کشوری، ستاد نیروهای مسلح و قوه قضاییه تمامی اقدامات برای پشیمان کردن آمریکا را انجام می‌دهد. برخی اقدامات تا کنون انجام گرفته که شکایت نمایندگی ایران در سازمان ملل از جمله آن است و برخی اقدامات نیز در حال انجام است و بعد از رسیدن گزارش نهایی به ما، پیگیری‌های حقوقی را انجام می دهیم. ما به وقت مقتضی پاسخ آنها را می‌دهیم.

تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را بعید می‌دانیم

موسوی در پاسخ به سوالی در زمینه اظهارات پمپئو در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران عنوان کرد: ما می دانستیم که آمریکا از هیچ تلاشی در این مسیر فروگذاری نمی کند و همه خبر دارند که واشنگتن چه فشاری بر اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت آورده است. ما به همه اعضای شورای امنیت و دوستان خود گفته ایم که این موضوع برای ایران غیرقابل‌قبول است. ما روی این موضوع حساسیت داریم.

وی تصریح کرد: تا آنجا که تماس هایی با دوستان داشته و مذاکراتی که کردیم، احتمال نمی دهیم که کشورهای مختلف تن به درخواست قلدرمابانه و نامشروع آمریکا بدهند. امیدواریم فشار آمریکا متوقف شود. ایران تلاش خود را انجام می دهد تا به حق خود برسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد برنامه حزب دموکرات آمریکا در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: این موضوع مسئله داخلی آمریکا است و به ما ربطی ندارد. جمهوری اسلامی ایران از چهار دهه گذشته همه دولت ها با گرایش های مختلف حزبی را در آمریکا آزموده است. ملت ما حافظه تاریخی خوبی دارد و به یاد دارد که در دولت‌های مختلف دموکرات و جمهوری خواه چه اقدامات خصمانه‌ای علیه کشورمان انجام گرفته است. برای ایران این موضوع که چه کسی و با چه گرایشی در آمریکا بر سر کار بیاید، فرق نمی‌کند و ما به عمل آنها نگاه می‌کنیم.

موسوی ادامه داد: ما به رویکرد عمل آنها نگاه می‌کنیم و طبق مقتضیات زمان و اقدام آنها واکنش می‌دهیم. ما هیچ حساب ویژه‌ای روی اینکه چه کسی یا چه گروهی در آمریکا به قدرت برسد، برای ما مهم نیست.

فرانسه حق ندارد اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را به رسانه‌ها بدهد

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی و نگرانی درباره احتمال ارائه اطلاعات آن به رسانه‌های غربی نیز گفت: کشور فرانسه تکنولوژی خوانش جعبه سیاه را داشت و جعبه سیاه به این کشور منتقل شد. این بازخوانی با اصولی انجام می‌شود. فکر نمی‌کنم اطلاعات خوانش شده را از طرق غیر رسمی منتشر کنند. آنها موظف هستند اطلاعات را خوانش و به کشورهای ذینفع بدهند. آنها حق ندارند اطلاعات به دست آمده را به رسانه‌ها داده و یا از طریق غیر رسمی منتشر کنند. در کارگروه خوانش اطلاعات جعبه سیاه خود ایران به عنوان ذینفع حضور دارد.

موسوی درباره پیامی که وزیر امور خارجه کشورمان برای پوتین به مسکو برد، گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود و همانطور که ملاحظه کردید، در سفر الکاظمی به تهران، وزیر خارجه حضور نداشت. ما رایزنی‌های مستمر را با مقامات روسی داریم و با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و تحولات پیشرو لازم بود این سفر انجام شود و این گفت‌وگو میان دو همکار صورت گیرد و پیام رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به رئیس‌جمهور روسیه انتقال داده شود.

وی ادامه داد: یک بخش رایزنی‌های آقای ظریف در مورد فشار آمریکایی‌ها برای ادامه محدودیت‌های تسلیحاتی بود که لازم بود در این باره گفت‌وگو شود. بحث تمدید قراردادی که از ۲۰ سال قبل با روسیه در همه زمینه داشتیم هم مطرح شد. این قرارداد اسفند ۷۹ امضا شد که ۱۰ ساله بود. دو بار این قرارداد در بازه‌های زمانی پنج ساله تمدید شد. گفت‌وگوهایی شد که این قرارداد را طویل‌المدت‌تر میان دو کشور داشته باشیم. همچنین قرار شد آن قرارداد با انجام اصلاحاتی تمدید کنیم.

موسوی درباره دلیل لغو سفر نخست‌وزیر عراق به عربستان و اینکه آیا او حامل پیامی از ریاض به تهران بوده است، گفت: در مورد سفر الکاظمی به عربستان هم به اطلاعاتی که دولت عراق آن را منتشر کرده، اکتفا می‌کنم. وقتی مقامات یک کشور به کشور دیگر می‌روند علاوه بر مسائل دوجانبه، درخصوص مسائل منطقه‌ای هم صحبت می‌شود. مسائل منطقه‌ای، برخی ناسازگاری‌ها و سوتفاهم‌ها می‌تواند محور گفت‌وگوها باشد.

موسوی با اشاره به رویکرد ایران در سیاست خارجی گفت: ایران به کشورهای مختلف اعلام کرده، منطقه و همسایگان ما اولویت اصلی و نخست ما هستند و می‌خواهیم روابط متوازن و متقابل با کشورهای مختلف از جمله عربستان داشته باشیم. کشورهای مختلف در مقاطع مختلف اعلام آمادگی کردند که دیدگاه‌های دو کشور را به یکدیگر نزدیک کنند که اگر این مسئله رخ دهد ما آماده پیش بردن کار هستیم تا با حسن نیت موضوع جلو برود.

برایان هوک حرف مجانی زیاد می‌زند

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر برایان هوک به منطقه و مواضع او درباره ایران گفت: هوک زیاد حرف می‌زند، حرف‌های مجانی هم می‌زند. او با توجه به شرایط داخلی آمریکا و براساس توهماتی که دارند، به دوره‌گردی جدیدی افتاده که بر آنها حرجی نیست. حرف آنها بی‌پایه و اساس است که نیازمند پاسخگویی هم نیست به ویژه ایستادن آنها در کنار مردم ایران است.

موسوی با تاکید بر اینکه تمامی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا علیه مردم ایران است، اظهار داشت: اقداماتی که رئیس‌رجمهور کنونی آمریکا علیه تک تک مردم ایران با فشار حداکثری، تروریسم اقتصادی و بستن راه‌های قانونی برای انتقال دارو و تجهیزات برای کودکان صعب‌العلاج انجام داده، دقیقاً مقابل مردم ایران است چگونه ادعا می کند در کنار مردم ایران است؟ وقتی با قلدری از توافق هسته‌ای خارج شده و ملت ایران را تحت فشار قرار می‌دهد در کنار مردم ایران ایستادن است؟

وی افزود: آمریکایی‌ها کسانی هستند که بزرگترین قهرمان ملی مبارزه با تروریسم را بزدلانه شهید و ترور کردند. در بی‌پایگی و بی‌اساس بودن اظهارات هوک شکی نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پاسخ اروپایی‌ها به نامه ظریف گفت: درخصوص نامه‌ای که ظریف به بورل نوشت و خواستار فعال شدن مکانیزم حل اختلاف در برجام شده بودند، آنها فقط گفتند دریافت کردیم. من فکر نمی‌کنم پاسخ رسمی به نامه ایران داده باشند.

بهانه کره جنوبی درخصوص تحریم‌های آمریکا برای ما قابل قبول نیست

موسوی درباره آخرین وضعیت تلاش ایران برای بازپس‌گیری پول‌های خود از کره جنوبی هم خاطرنشان کرد: هم در تهران و هم در سئول و هم در ملاقات‌هایی که در سطوح مختلف با مقامات کره‌ای داشته‌ایم، اقدام آنها را خلاف روابط دوستانه و سنتی بین دو کشور می‌دانیم و از آنها خواستیم اراده طرف ثالث را در روابط دیرینه خودمان دخالت ندهند.

وی با تاکید بر اینکه بهانه‌ای که می‌آورند مبنی بر اینکه فشارها و تحریم‌های آمریکا مانع از پرداخت پول ایران می‌شود، از نظر ما قابل قبول نیست، افزود: از آنها انتظار داریم به تعهدات خود عمل کرده و اگر ادعای مستقل بودن را دارند، به ملت ایران نشان دهند که تحت تاثیر کشورهای ثالث قرار نمی‌گیرند و پول ملت ایران را آزاد می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: ما دخالتی در نوع روابط کشورها با یکدیگر نداریم ولی خواست ما این است که بدون دخالت کشورهای ثالث، پول ملت ایران را که در شرایط کنونی برای مقابله با کرونا و عواقبش هزینه می‌شود را آزاد کنند.

موسوی در مورد اظهارات اخیر نتانیاهو مبنی بر اینکه اجازه حضور نظامی ایران در سوریه را نمی‌دهیم، گفت: او هم مثل هوک حرف زیاد می‌زند. ما نه حضور نظامی داریم و نه می‌خواهیم تا ابد در جایی باشیم. حضور ایران در سوریه به درخواست دولت مشروع و قانونی این کشور است.

وی با تاکید بر اینکه حضور ایران در سوریه مستشاری است، افزود: آنها باید قدری خود را جمع و جور کنند. ضمن آنکه موجودیت آنها، هم برای ما و هم بسیاری از کشورهای منطقه، نامشروع و غیرقانونی است. آنها در جایگاهی نیستند که بگویند ایران در کجا و به چه نحوی حضور داشته باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات نتانیاهو مبنی بر اینکه اثراییل اجازه نمی‌دهد، تصریح کرد: آقای نتانیاهو نیز مانند آقای هوک حرف زیاد می‌زند، جمهوری اسلامی ایران به درخواست دولت قانونی و مشروع سوریه در این کشور حصور مستشاری دارد و بنا ندارد حضور نظامی طولانی در هیچ جا داشته باشد، ضمن اینکه موجودیت آنها برای ما و بسیاری از کشورهای دنیا موجودیت نامشروع و غیرقانونی است. آنها در جایگاهی نیستند که بگویند جمهوری اسلامی در کجا حضور داشته یا نداشته باشد و صحبت‌های نتانیاهو اصلاً محلی از اعتبار نیست.

کد خبر 4984157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha