به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه صهیونیستی جروزالم پست ، 9 نامزد شامل سناتور دموکرات باراک اوباما از ایالت ایلینویز، سناتور دموکرات هیلاری کلینتون از نیویورک، "رودولف جولیانی" شهردارجمهوریخواه سابق نیویورک، سناتور دموکرات جوزف بایدن از ایالت دلاویر، سناتور جمهوریخواه مک کین از ایالت آریزونا،"میت رامنی" فرماندار جمهوریخواه سابق ماساچوست، سناتور سابق دموکرات جان ادواردز از ایالت کارولینای شمالی، سناتورجمهوریخواه سم بران بک از ایالت آرکانزاس، بیل ریچاردسون فرماندار دموکرات نیومکزیکو کسانی هستند که در پاسخ به سوالات جروزالم پست تعهد خود را نسبت به ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای ( بنابر ادعای خودشان ) و حمایت از رژیم صهیونیستی در قبال ایران هسته ای اعلام کرده اند. این گروه همچنین در مطالب خود نگرانی رژیم رژیم صهیونیستی را درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران قابل توجیه دانسته اند. برگزاری کنفرانس هولوکاست واظهارات ضد صهیونیستی محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران مبنی بر نابودی اسرائیل از دیگر مسائلی است که در مطلب نامزدها به آن اشاره و نسبت به آن ابراز نگرانی شده است. همچنین حمایت ایران از گروههایی که این افراد از آنها به عنوان گروههای تروریستی نام برده اند؛ مانند جنبش مقاومت لبنان از دیگر مسائلی است که در مطالب نامزدها درج شده و خواستار آن شدند تا به این دلیل به ایران اجازه هسته ای شدن در عرصه نظامی داده نشود.
هیلاری کلینتون بر حمایت از فشارها و اعمال تحریم ها علیه تهران و ممانعت از مشارکت برخی شرکتهای آمریکایی در اقتصاد ایران تاکید کرده است. کلینتون خواستار ممانعت از فعالیتهای شرکتهای آمریکایی در اقتصاد ایران شده است . به گفته وی این شرکتها با استفاده از ضعفهای قوانین تحریمی علیه تهران از روزنه های فرار استفاده می کنند.
باراک اوباما به گزارش اخیر محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره کرده و این گزارش را بیانگر بی اعتنایی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد خوانده است. رودولف جولیانی در پاسخ به سوالی درباره حمله اتمی به ایران برای بازداشتن این کشور از دستیابی به تسلیحات هسته ای بنا بر ادعای وی گفت : ایرانی ها باید این نکته را به روشنی درک کند که تسلیحات هسته ای در دست آنها برای آمریکا غیر قابل قبول و پذیرش است. من فکر می کنم این مسئله (از بین بردن برنامه هسته ای صلح آمیز ایران ) را ی توان با استفاده از تسلیحات متعارف ( غیر اتمی) عملی کرد، اما در عین حال شما نباید هیچ گزینه ای (حتی استفاده از تسلیحات هسته ای) را کنار بگذارید. ایران نه فقط به این دلیل که می توانند موشکهای خود را به کلاهکهای هسته ای مجهز کند، بلکه به این دلیل که آنها بزرگترین دولت حامی تروریسم! هستند و می توانند مواد هسته ای را به تروریستها بدهند که یک تهدید به شمار می رود ، که در این صورت جنگ واقعی آغاز خواهد شد. جوزف بایدن ضمن نگرانی از برنامه هسته ای صلح آمیز ایران، آن را عاملی برای آغاز یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه عنوان کرده و خواستار ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای به زعم خود شده است. به ادعای بایدن، مردم ایران بزرگترین متحدین آمریکا در منطقه هستند که خواستار روابطی باز با آمریکا هستند. جان مک کین مدعی شده که ایران بزرگترین حامی تروریسم و دشمن درجه یک رژیم اسرائیل و آمریکا در جهان است. وی ادعا می کند: افتخار ایران به تاریخ هزاران ساله خود و تاکید زیاد بر آن سبب شده است تا در بین کشورهای متمدن جهان جایگاهی نداشته باشد! "میت رامنی" نیز با متهم کردن ایران به عنوان کشوری که به دنبال تسلیحات هسته ای است، گفته است: این امر قابل تحمل نیست. وی احتمال تکثیر تسلیحات کشتارجمعی از سوی ایران را بزرگترین خطر پس از فروپاشی شوروی برای آمریکا ذکر می کند. رامنی همچنین یه زعم خود برای مقابله با ایران "استراتژی پنج گانه" را پیشنهاد می کند که شامل فشارهای بیشتر اقتصادی، انزوای دیپلماتیک ایران، همراه کردن کشورهای عربی برای ممانعت از ایران هسته ای، روشن کردن خطرات هسته ای شدن ایران برای مردم ایران وهمکاری با کشورهای اسلامی میانه رو در جهان اسلام است. جان ادورادز بی اعتنایی ایران به قطعنامه شورای امنیت را سبب بدتر شدن وضعیت ایران می داند و ادعا می کند که وضعیت برای ایران مرگبار است و خواستار بازگذاشتن دست رئیس جمهوری آمریکا و در نظر گرفتن تمام گزینه ها برای برخورد با تهران شده است، اما درعین حال متذکر می شود که آمریکا ابتدا نیاز به گفتگو با ایران دارد و بر این باور است که این ارتباط اطلاعات بیشتری را از ایران به آمریکا خواهد داد. به عنوان مشوق وی می گوید ما باید سوخت هسته ای و کنترل چرخه سوخت را برای ایران ممکن کنیم و به ایران اجازه دهیم تا از سوخت هسته ای برای مقاصد صلح آمیز استفاده کند. مشوقهای اقتصادی دومین نوع مشوقی است که وی پیشنهاد می کند و درعین حال در صورتی که ایران به برنامه های خود ادامه دهد، وی فشار بیشتر اقتصادی را علیه جمهوری اسلامی تجویز می کند. سم براون بک نیز دستیابی ایران به برنامه هسته ای را خطری برای جهان آزاد و آمریکا می داند و خواستار حفظ تمام گزینه ها بر روی میز است و تا زمانی که ایران به حمایت از گروهها مسلح ادامه می دهد و غنی سازی خود را هم دارد، خواستار عدم گفتگو با ایران است.
ریچاردسون تمایل به به کارگیری یک دیپلماسی قوی برای ممانعت از دستیابی ایران به انرژی هسته ای است، اما درعین حال وی اذعان دارد که نمی توان به زور مانع از دستیابی هیچ کشوری به تسلیحات هسته ای شد. برای این کار وی خواستار به کارگیری سیاست چماغ و هویج است و می گوید که ما باید این پیام را به ایران بدهیم که پیگیری برنامه هسته ای به برنامه های اقتصادی اش آسیبی جدی وارد خواهد کرد و شما را به لحاظ سیاسی تضعیف خواهد کرد. | |
جدیدترین اظهار نظر 9 نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران
نامزدهای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا از هر دو حزب عمده این کشور(جمهوریخواه و دموکرات) در پاسخ به این سؤال که چگونه با ایران هسته ای مقابله خواهند کرد؛ راهکارهای مختلفی را ارائه کرده اند.
کد خبر 498481
نظر شما