۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۳۱

در یادواره شهید هاشمی نژاد عنوان شد:

استقامت، جسارت و نشاط از ویژگی‌های شخصیتی شهید هاشمی‌نژاد

استقامت، جسارت و نشاط از ویژگی‌های شخصیتی شهید هاشمی‌نژاد

مشهد - همرزمان و شاگردان شهید هاشمی‌نژاد ضمن بیان خاطرات و با اشاره به چندبعدی بودن شخصیت این شهید، استقامت، جسارت، نشاط و... را از ویژگی‌های شخصیتی این مبارز انقلابی عنوان کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد سبحانی، امروز در یادواره شهید هاشمی نژاد که به مناسبت سی و نهمین سالگرد ایشان برگزار شد با بیان اینکه شهید هاشمی نژاد شخصیتی کامل و مبارزی نستوه بودند، گفت: شهید هاشمی نژاد دارای شخصیتی ممتاز در عرصه مبارزات قبل و بعد از انقلاب بودند و یکی از دلایل سلوک و معرفت ایشان معاشرت و ارتباط ایشان با آیت الله کوهستانی بود.

مدیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان رضوی افزود: زمانی که نوجوان بودم، عکاسی می کردم؛ در یکی از جلسات سخنرانی ایشان حضور یافتم و از ایشان خواستم تا برای عکس گرفتن آماده شوند و ایشان علی رغم مشغله هایی که داشتند، پذیرفتند.

حجت‌الاسلام سبحانی ضمن انتقاد از کم کاری ها در شناساندن چهره های تأثیرگذار انقلاب به نسل جوان افزود: متأسفانه نهادهای مسئول و افرادی که نقشی در جریان انقلاب دارند در معرفی امثال شهید هاشمی نژاد به مردم کوتاهی کردند که در این زمینه سازمان تبلیغات اسلامی، آمادگی انجام کار را دارد به طوریکه هرساله در سالگرد شهادت شهید هاشمی نژاد کارهای جدیدی در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم در سال‌های آینده بهتر ادای دین کنیم.

در ادامه مراسم حجت الاسلام غلامرضا اسدی با اشاره به ویژگی های ممتاز شخصیتی ایشان گفت: شهید هاشمی نژاد دارای یک شخصیت چند بعدی بود. ایشان سیاستمداری فقیه و نویسنده ای متبحر بودند که با ایمان و اعتقاد راسخ به خط امام و انقلاب همواره پیوندی محکم با خط انقلاب داشتند.

وی که از همراهان و همسنگران شهید هاشمی نژاد در قبل و بعد از انقلاب  بود، افزود: شهید هاشمی نژاد در قم از شاگردان آیت الله بروجردی و امام خمینی(ره) بود که در مبارزه بسیار سخت کوش و مجاهدانه عمل می کرد. ایشان با اراده ای قوی در مقابل فشارهای انجمن حجتیه و ساواک در زمینه جدایی دین از سیاست مقاومت می کرد و علاوه بر روشنگری هایی که با نوشتن می کرد، در حوزه علمیه درس فقه می داد و با خطابه هایی رسا، ایده های امام راحل را به مردم ارائه می داد که نمونه آن سخنرانی ایشان در سال 41 بود که منجر به دستگیری اش شد.

وی ادامه داد: در سال 54 که به همراه شهید هاشمی نژاد دستگیر شدیم، مورد شکنجه های سختی قرار گرفتیم به طوری که ما را با کابل می زدند، اما مسئله ای که ما آنجا متوجه شدیم چهره واقعی منافقین بود که علیرغم ظاهری اسلامی، در باطن دارای تفکرات کمونیستی و مارکسیستی بودند.

حمیدرضا ترقی هم ضمن اشاره به شخصیت ممتاز شهید هاشمی نژاد گفت: ما در استان خراسان سه شخصیت مهم روحانی داشتیم که نوع بیان شان شاخص و عمیق و برای جوانان جذاب بود. یکی از آنها شهید هاشمی نژاد بود به طوری که در مسجد فیل مشهد چند هزار نفر برای سخنرانی های ایشان می آمدند و منزل ایشان هم محل تجمع مبارزان بود.

وی که از هم دوره ای های شهید هاشمی نژاد در مبارزات انقلابی بود، با یادآوری علم ایشان و پاسخگو بودن به همه سؤالات سیاسی، دینی، اجتماعی و... بیان کرد: شهید هاشمی نژاد مدتی در مسجدی در مشهد پاسخگوی سوالات مردم بودند و در عین حال در آن زمان که تشخیص حق و باطل کار دشواری بود انحرافات را به خوبی تشخیص می دادند. حوزه هم در آن زمان قائل به تفکیک دین از سیاست بود و شخصیت هایی چون آیت الله خامنه ای، شهید کامیاب، شهید موسوی قوچانی و شهید هاشمی نژاد غریب و تنها بودند.

ترقی ضمن اشاره به ضروری بودن معرفی شخصیت شهید هاشمی نژاد به نسل جوان اضافه کرد: ایشان در زندان نماز شبش ترک نمی شد، در بازجویی ها پاسخ های دندان شکن می داد، روحیه ای بسیار خستگی ناپذیر و جسور و با نشاط داشت. به طوریکه در زندان به ورزش می پرداخت و در مسابقات ورزشی شرکت می کرد. شهید هاشمی نژاد در زندان به فراگیری زبان انگلیسی پرداخته و گاهی با مرحوم عسکراولادی انگلیسی صحبت می کردند.

وی با اشاره به جلسات متعدد ایشان با مرحوم عسکراولادی گفت: در سال 54 که منافقین کودتا کردند و چهره واقعی خود را نشان دادند، شهید هاشمی نژاد مقابله خود را با این گروه آغاز کرده و علیه ایدئولوژی ضد دینی این گروه فعالیت کردند.

این همراه شهید هاشمی نژاد در مبارزات انقلابی اظهار کرد: در نهایت ایشان در یک عملیات انتحاری در سال 60 به شهادت رسیدند که در مورد نحوه شهادت اختلاف نظرهایی به وجود آمد. با اینکه بعد از شهادت ایشان، حزب جمهوری اسلامی ضربه خورد اما با معرفی حجت‌الاسلام فرزانه به عنوان جانشین ایشان در حزب جمهوری اسلامی، پرچم این حزب برافراشته ماند.

گفتنی است، در پایان این مراسم هم خانم قدیری از شاگردان شهید هاشمی نژاد به بیان ویژگی های ممتاز شخصیتی و آشنایی با ایشان به واسطه مطالعه کتاب و اثر بخشی در زندگی و سیر مطالعاتی خود پرداختند.

کد خبر 5031205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha