مجید ابهری آسیب شناس و جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار مهر، با توضیح در خصوص فرهنگ ایثارگری در دوران دفاع مقدس و لزوم ترویج همان فرهنگ در خانوادههای عصر حاضر گفت: دفاع مقدس دانشگاه فرهنگ و سبک زندگی اصیل ایرانی اسلامی بود. در هشت سال دفاع قهرمانانه ملت ایران و ایستادگی آنها در مقابل اکثریت کشورهای دنیا، ایران توانست جهان را با فرهنگ رها شده از ستم، سبک زندگی اسلامی و علوی آشنا کند. فرهنگ ساده زیستی، زندگی مومنانه ایثار، اخلاص وحدت و تمامی این موارد کلاسهای تکامل در این دانشگاه بودند. مردم کمبودها را با جان و دل میپذیرفتند تا به استقلال کشور و انقلاب نوپا لطمه وارد نشود.
ابهری اظهار داشت: در آن زمان درگیر جنگ سخت بودیم و در حال حاضر نیز کشور با جنگ نرم، جنگ اقتصادی و فرهنگی روبرو است. به همین منظور لازم است تا همان فرهنگی که در سالهای انقلاب جوانان را برای ایثار و دفاع از ارزشها تربیت کرد، در جامعه کنونی نیز ترویج یابد و جوانان این دهه نیز با قدرت علم و آموزش در خانواده در مقابل این جنگ ایستادگی کنند.
وی با اشاره بر نقش مادران در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در فضای خانواده، ابراز داشت: کسانی که شهیدان دفاع مقدس را تربیت کردند، والدین همین کشور بودند. در حال حاضر نیز نقش والدین به ویژه مادران برای ایجاد روحیه مسئولیت پذیری و ایثار میان جوانان و فرزندان بسیار مؤثر است. لذا مطالعه زندگینامههای شهدا، ارتباط با والدین و خانواده شهدا و استفاده از الگوهای تربیتی آنها میتواند بسیار کمک کننده باشد.
این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه از آن روزها زمان زیادی نگذشته و نوجوانان و جوانان باید شهیدان جوان دوران انقلاب را الگوی خود قرار دهند، تصریح کرد: الگو قرار دادن شهدایی همچون شهید همت، باقری، باکری و غیره و در عصر حاضر شهید سلیمانیها برای نوجوانان نیاز امروز جامعه است و این شیوه باید توسط خانوادهها و آموزش و پرورش برای نسل جدید تبیین شود.
ابهری عنوان کرد: یادگاران دفاع مقدس، خانوادههای گرامی شهدا با تقدیم عزیزان خود، فرهنگ ایستادگی را ترویج دادند. مادران شهدا شجاعانه اعلام میکردند که فرزندمان فدای اسلام و رهبری و با این شیوه مسئولیتپذیری را در جامعه و خانوادهها ایجاد کردند. تاریخ دفاع مقدس باید تا قیامت به نسلهای ایران آموزش داده شود که چطور و چگونه یک ملت با دست خالی در مقابل رژیم وحشی مقابله کرد.
نظر شما