۱۴ مهر ۱۳۹۹، ۹:۳۱

مهر گزارش می‌دهد؛

نگرانی مردم کم برخوردار با شنیدن خبر انحلال بیمارستان ارتش بجنورد

نگرانی مردم کم برخوردار با شنیدن خبر انحلال بیمارستان ارتش بجنورد

بجنورد- درحالی که خراسان شمالی از کمبود تخت‌های بیمارستانی و تجهیزات پزشکی رنج می‌برد، خبر احتمال انحلال بیمارستان ارتش بجنورد نیز که مورد استفاده قشر کم برخوردار شهر است همه را شوکه کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، خبرهایی مبنی بر تعطیلی بیمارستان ارتش بجنورد به گوش می‌رسد؛ بیمارستانی با ۵۰ تخت فعال که در قسمت‌های کم برخوردار شهر مستقر است. عده‌ای علت را کاهش فعالیت تیپ ارتش در بجنورد و احتمالی تعطیلی آن می‌دانند. از این رو زمزمه می‌شود که این بیمارستان نیز باید منحل شود.

به صورت دقیق‌تر باید گفت بخشی از تیپ ارتش بجنورد به استان گرگان منتقل شده و فعالیت ارتش در بجنورد کاهش یافته است. این امر علتی شده تا مسئولان به فکر تعطیلی بیمارستان بیفتند.

بیان این موضوع در بین شهروندان بار دیگر دغدغه آنها را افزایش می‌دهد زیرا همین چند هفته گذشته بود که زمزمه تخریب بیمارستان امام رضا بجنورد نیز به گوش می‌رسید؛ البته با هدف توسعه گردشگری!

کمبود تخت‌های بیمارستان خراسان شمالی

خراسان شمالی به طور کلی از کمبود تجهیزات پزشکی و تخت‌های بیمارستانی رنج می‌برد به طوری که در شهرستان‌های راز و جرگلان و فاروج اصلاً بیمارستانی وجود ندارد؛ آن هم در این شرایط شیوع کرونا؛ که مبتلایان برای انجام یک تست یا بستری از شهرهای اطراف به بجنورد می‌آیند؛ انگار نه انگار که اصل مسافرت در شرایط کرونایی ناثواب است؛ چه رسد به اینکه فرد مشکوک به کرونا باشد.

اما این وضعیت استان، تعطیلی مراکز درمانی را بیش از پیش حساس می‌کند. بیمارستان ارتش بجنورد که جزو بیمارستان‌های قدیمی شهر است در سفر سال ۹۱ مقام معظم رهبری به استان مورد بحث واقع شد و مقرر شد بودجه‌ای برای بازسازی و تجهیز آن در نظر گرفته شود.

تعطیلی بیمارستان ارتش به قشر ضعیف بجنورد آسیب می‌زند

با این حال امروز خبرهایی مبنی بر تعطیلی آن به گوش می‌رسد. به همین دلیل به بیمارستان رفتیم تا اندکی شرایط را بسنجیم. از حق نگذریم بیمارستان تا حدودی فرسوده و قدیمی بود اما حجم مراجعه کنندگان ما را به این یقین می‌رساند که فعالیت این مجموعه بهداشتی امری واجب برای بجنورد است. عموم بیماران حاضر جزو قشر متوسط و متوسط رو به پایین جامعه بودند؛ گروهی که با تعطیلی بیمارستان قطعاً نخواهند توانست به مجموعه‌های خصوصی رفته و هزینه‌های هنگفت پرداخت کنند.

با یکی از مراجعه کنندگان خانم بیمارستان که باردار بود و برای سونوگرافی به این محل آمده بود صحبت کردیم. وقتی موضوع مصاحبه که تعطیلی بیمارستان ارتش است را گفتیم شوکه شد و گفت: مگر می‌شود یک بیمارستان با این تعداد مراجعه کننده به همین راحتی تعطیل شود؟

وی افزود: هزینه‌های سونوگرافی و یا حضور در نزد پزشک متخصص به صورت خصوصی بسیار بالاست و پرداخت آن از توان ما خارج است و در صورتی که این مجموعه دولتی نباشد نمی‌توانیم از پزشک متخصص استفاده کنیم.

این خانم باردار البته از برخی امکانات بیمارستان ارتش گلایه داشت و در این باره بیان کرد: توقع داریم بهداشت محیطی، آن هم در شرایط کرونایی بیشتر رعایت شود؛ خصوصاً بخش اورژانس که جمعیت زیاد است و باید به شکلی آن را مدیریت کرد.

در ادامه تهیه گزارش یک سرباز با درجه گروهبانی توجهمان را جلب می‌کند و با او گفتگو می‌کنیم.

سرباز سرفه‌های خفیفی دارد و از ترس کرونا به بیمارستان مراجعه کرده. او می‌گوید: اگر بیمارستان ارتش منحل شود سربازان ارتش و یا کادر این مجموعه کجا به پزشک مراجعه کنند؟

این سرباز وظیفه که ماه‌های آخر سربازی خود را طی می‌کند ادامه داد: در ۱۷ ماه گذشته سربازی دو سه باری به این بیمارستان آمده‌ام و کادر پزشکی نیز به وظیفه خود عمل کرده‌اند.

نامه نگاری نماینده مجلس با ارتش / انحلال بیمارستان صدمات زیادی دارد

اما این موضوع توسط نمایندگان بجنورد در مجلس نیز پیگیری شد. محمد پاک مهر در این خصوص طی نامه‌ای به معاون امور مجلس ارتش جمهوری اسلامی ایران تصمیم تعطیلی بیمارستان ارتش را ناصحیح دانست و نوشت: در این بیمارستان ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ عمل جراحی صورت می‌گیرد. بخش زایشگاه این مجموعه با کادر مجرب دارای تخت زایمانی است که خدمات رایگانی به مردم ارائه می‌دهد.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی همچنین به اورژانس مجهز و پیشرفته این بیمارستان اشاره داشت و نوشت: مرکز سونوگرافی این بیمارستان با حدود هزار مراجعه کننده در ماه مجهز به پیشرفته‌ترین دستگاه‌های سونوگرافی بوده و تنها مرکز ارائه دهنده خدمات با تعرفه‌های دولتی به اقشار محروم استان است.

وی همچنین نوشت: انحلال این بیمارستان صدمات جبران ناپذیری بر بدنه بهداشت و درمان استان وارد خواهد کرد.

محمد وحیدی، دیگر نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص گفت: در حال حاضر بیمارستان ارتش دارای ۵۰ تخت فعال، تجهیزات سونوگرافی، اتاق عمل، زایشگاه و… است که تعطیلی این مرکز فشار مضاعفی را به سایر مراکز درمانی وارد می‌کند.

وی در رابطه با علت تعطیلی این بیمارستان، بیان کرد: کاهش نیروهای ارتش در استان، فرسوده شدن امکانات و تجهیزات بیمارستان و… از علت‌های تصمیم بر تعطیلی بیمارستان ارتش است که تصمیم نادرستی می‌باشد.

حفظ بیمارستان ارتش نیازمند پشتیبانی استان است

وحیدی با اشاره به اینکه حفظ بیمارستان ارتش نیازمند پشتیبانی استانی نیز می‌باشد، ادامه داد: ارتش در استان فعال است و نیروهای ارتش نیازمند دریافت خدمات از بیمارستان مربوطه هستند و از طرفی خراسان شمالی از استان‌های حادثه خیز مانند سیل و زلزله و… است و در شرایط بحرانی بیمارستان ارتش بسیار کمک کننده است.

نایب رئیس اول کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شرایط شیوع کرونا در استان و کشور، تعطیلی این مرکز درمانی عواقب خوشایندی به دنبال ندارد، اظهار کرد: ساختمان نیمه‌کاره این بیمارستان با وجود تخصیص اعتبار از سفر مقام معظم رهبری به استان و همچنین سازمان برنامه و بودجه همچنان به صورت دست نخورده باقی مانده است.

رهبر انقلاب دستور به تقویت این بیمارستان دادند و نه تعطیلی آن

وی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان، افزود: مصوبات سفر مقام معظم رهبری، تقویت بیمارستان ارتش در استان بوده است نه تعطیلی این مرکز درمانی.

وحیدی در پایان تصریح کرد: پیگیری‌های لازم در جهت تقویت بیمارستان ارتش در استان انجام شده است و امیدواریم همکاری‌ها و مساعدت‌های لازم انجام شود.

خبرگزاری مهر در ادامه نیز پیگیر سرنوشت بیمارستان ارتش بجنورد خواهد بود. بیمارستانی که می‌تواند نقطه امنی برای مردم کم برخوردار بجنورد باشد اما اینک پایه‌هایش به لرزه افتاده است.

کد خبر 5040387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha