پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۰ خرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۳۱

مسکو و باکو با استقرار سپر موشکی آمریکا در آذربایجان موافقت کردند

وزرای دفاع روسیه و آذربایجان امروز چهارشنبه آمادگی کشورهای خود برای استقرار بخشی از سیستم سپر موشکی آمریکا در ایستگاه رادار روسیه واقع در آذربایجان را تایید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"ایلشات بایچورین" مشاور وزارت دفاع روسیه اعلام کرد:"آناتولی سردیوکف" وزیر دفاع روسیه در طول گفتگوها با "صفر آبیف" همتای آذری خود گفت : روسیه  آماده استفاده مشترک از ایستگاه رادار گاباله بریک اساس دوجانبه و یا چند جانبه است."

آبیف نیز پس از این دیدار گفت:" ما آمادگی آذربایجان را برای استفاده مشترک از ایستگاه راداری در گاباله از سوی آمریکا و روسیه تایید و پروتکل مربوطه را امضا کردیم."

آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک آنها مستقر کند.

ایالات متحده توجیه خود را از این اقدام مقابله با تهدیدات موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده ، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرار چنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را موردهدف قراردهند، لذا به باورکرملین هدف استقرارچنین سامانه ای ازسوی آمریکا دراروپای شرقی، کنترل و تسلط بر سیستم های موشکی روسیه است.

پوتین روز پنجشنبه ( 17 خرداد ) در نشست هشت کشور صنعتی ( G8 ) در در هایلیگندام آلمان به "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد داد که برای حل مشکل دفاع ضد موشکی به طور مشترک از ایستگاه راداری گاباله آذربایجان که  در اجاره روسیه است، استفاده کنند.

کد خبر 505101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha