۱۲ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۱۱

مشیت علایی مطرح کرد؛

آینده شعر را خوب می‌بینیم/جوایز مستقل کمبودها را جبران می‌کنند

آینده شعر را خوب می‌بینیم/جوایز مستقل کمبودها را جبران می‌کنند

مشیت علایی گفت: من به آینده خوشبین هستم و نظر مثبتی دارم و فکر می‌کنم به رغم آن که در این سال‌ها چهره‌هایی مثل شاملو و شاعرانی که در دهه ۴۰ داشتیم دیگر تکرار نشده‌اند، ولی کار در جریان است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مشیت علایی شاعر و پژوهشگر درباره جایزه شعر شاملو و برگزاری جوایز مستقل ادبی گفت: همین که این جایزه، یک جایزه مستقل است، امتیاز آن است زیرا جوایز دولتی اگر نخواهیم بگوییم خیلی جانبدارانه‌اند، دست کم می‌شود گفت که صداها وچهره‌های معترض را چندان لحاظ نمی‌کنند.

وی افزود: البته حرکت‌هایی هم صورت گرفته مثلا همین اواخر در یک دانشگاه دولتی دانشجویان بزرگداشتی برای شاملو برگزار کردند که این‌ها را به فال نیک می‌گیریم. به هرحال جوایز مستقل کمبودی را که در فضای ادبی امروز ما احساس می‌شود و قصوری را که از جانب نهادهای دولتی در برگزاری جوایز ادبی احساس می‌شود، تا حدودی جبران می‌کنند.

این‌پژوهشگر که داور مرحله دوم پنجمین دوره‌ از جایزه شاملو بود، درباره کیفیت آثار ارسالی گفت: سطح آثار به نظرم متوسط مایل به ضعیف بودند.

علایی درباره داوری آثار منتشر نشده به صورت کتاب چاپی نیز گفت: مهم نیست که شعر منتشر شده باشد یا نه، اگر کسی شعری دارد که می‌تواند در جایزه شرکت کند می‌تواند آن را ارائه دهد و صرف انتشار نیافتن به صورت کتاب چاپی نمی‌تواند مانع از شرکت شعرا در جایزه باشد. من همان شعرها را هم داوری می‌کنم.

وی درباره چشم انداز آینده شعر معاصر گفت: نمی‌شود قطعی نظر داد. روی بعضی جریان‌های غیر ادبی مثل مسائل علمی می‌توان نظریه‌هایی داد، اما درباره کارهایی که شخصی هستند مثل آثار هنری نمی‌توان نظر قطعی داد. البته من در مجموع خوشبین هستم و نظر مثبتی دارم و فکر می‌کنم به رغم آن‌که در این سال‌ها چهره‌هایی مثل شاملو و شاعرانی که در دهه ۴۰ داشتیم دیگر تکرار نشده‌اند، ولی کار در جریان است.

این‌پژوهشگر در پایان گفت: مادامی که مسائل اجتماعی و سیاسی و آنچه مربوط به انسان و طبیعت است، ناخوشایند و ناگوار باشد کسانی هستند که این مضامین را به صورتی خلاقانه در قالب‌های مختلف هنری منعکس می کنند و می‌شوند هنرمند. اما این که کیفیت این آثار در چه مقیاسی ادامه خواهد داشت قطعا نمی‌توانم نظر دهم. تا زمانی‌که مسائل و دغدغه‌های انسانی به لحاظ زیستی و معناشناختی، همچون کوتاه بودن عمر، بی‌معنا یا بامعنا بودن زندگی، جنگ و یا حتا کرونا وجود دارد هنر کارش همین خواهد بود که این قبیل دغدغه‌ها را منعکس کند، چه به‌صورت صحه گذاشتن بر وضعیت موجود و چه با نگاه انتقادی. جلوه‌گاه مسائل انسانی بی‌تردید هنر است و از این رو ادامه خواهد داشت. باید منتظر ماند و دید آیا هنرمندانی همچون چهره‌های مهم ادبیات کلاسیک ما مثل حافظ و خیام و یا شعرای معاصر دهه چهل تکرار خواهند شد یا نه، امیدوارم که چنین باشد.

کد خبر 5061416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha