۲۲ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۱۹

استان زنجان به نقطه هدف سرمایه گذاران داخلی و خارجی تبدیل شده است

استان زنجان به نقطه هدف سرمایه گذاران داخلی و خارجی تبدیل شده است

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: کشور اسلامی ایران در طی چند سال اخیر به طور جدی گام در مسیر توسعه و پیشرفت گذاشته است و استان های مختلف هر یک با به کارگیری پتانسیل ها و ظرفیت های موجود با یکدیگر به رقابت پرداخته اند. در این میان استان زنجان به عنوان یکی از پیشتازان این عرصه وارد عمل شده و به تازگی به نقطه هدف سرمایه گذاری های داخلی و خارجی تبدیل شده است.

به گزارش مهر در زنجان، حضور این استان در فهرست استان های پیشتاز در توسعه به تدریج سبب می شود غبار محرومیت از چهره این منطقه زدوده شود و ظرفیت ها و توانمندی نیروی کار ، اراضی ، آب و صنعت ، تولید و .... به منسه ظهور برسد.

با ابراز تمایل سرمایه گذاران در این استان، توجه مسئولان نیز به زیر ساخت ها و قابلیت های ویژه استان معطوف شده و زمینه سازی ایجاد زیرساخت هایی همچون راه آهن، فرودگاه و آزادراه فراهم شده است.

علاوه بر زیرساخت هایی که در دست برنامه ریزی است وجود آزادراه، راه آهن، فرودگاه، قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیت ایران به اروپا و قرار گرفتن در مسیر انتقال خط گاز فرصت های مطلوبی برای سرمایه گذاری در استان زنجان به وجود آورده است.

شاخص بالای امنیتی استان زنجان و تدین و اعتقادات مذهبی مردم از دیگر شاخصه های این منطقه در فراهم نمودن فرصت های مناسب سرمایه گذاری در استان زنجان است به نحوی که تحت لوای تدین مردم و اعتقادات مذهبی قوی آنان در حال حاضر زنجان توانسته رتبه سوم امنیت کشور را به خود اختصاص دهد و این امر یکی از مواردی است که سرمایه گذاری در منطقه را تضمین کرده است.

10 سال پیش وقتی یکی از بنیان گذاران صنایع نوین کشور گفت محور ابهر- خرمدره - زنجان به خاطر شرایط منحصر به فردی که دارد، کریدور طلایی سرمایه گذاری ایران در سال های نه چندان دور خواهد بود، خیلی ها سخن او را جدی نگرفتند ، اما هر سالی که سپری شد، پیش بینی آن صنعتگر بیشتر تحقق یافت. در این محور 90 کیلومتری با پهنای مسطح، خطوط انتقال نفت، گاز طبیعی و نیرو با فواصل کم به موازات جاده ترانزیت، اتوبان و راه آهن کشیده شده و در مجموع کریدوری استثنایی و بی رقیب در کشور برای استقرار سرمایه گذاری های صنعتی به وجود آورده است.

اهمیت این محور زمانی مشخص می شود که بدانیم خارج از شعاع 120 کیلومتر تهران و در مرکز کانون های بزرگ اقتصادی و جمعیتی کشور(حاشیه خزر، شمال غرب، غرب و پایتخت) قرار گرفته است.

رئیس ستاد تشویق و حمایت از سرمایه گذاری استان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در این کریدور تا کنون امکانات اساسی و زیربنایی مهمی نظیر فرودگاه زنجان، نمایشگاه بین المللی کاسپین، پایانه بار مدرن صبا در کنار اتوبان، چندین مرکز مهم دانشگاهی (علوم پایه زنجان، دانشگاه زنجان، دانشگاه آزاد واحد زنجان و دانشگاه آزاد ابهر) حداقل 7 شهرک صنعتی در امتداد این محور ( ابهر 1، ابهر 2، ابهر 3، خرمدره، هیدج، صائین قلعه و سلطانیه) و دو مجتمع بزرگ رفاهی و خدماتی استقرار یافته است و دو پارک فناوری، منطقه ویژه اقتصادی، چهار نیروگاه گازی با قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی، بزرگترین و پیشرفته ترین مرکز آموزش فنی و حرفه ای خاورمیانه و گمرک جدید زنجان نیز مراحل استقرار را طی می کند.

غلامحسین دیزج نژاد اظهار داشت: در امتداد اصلی محور ( ابهر، خرمدره و زنجان) شاخه های صنعتی مهمی نیز متصل به کریدور طلایی، رشد سریع و خیره کننده ای را آغاز کرده اند. شاخه سه راهی طارم یکی از این مواردی است که سرمایه گذاری های بزرگی در سال های اخیر همچون کارخانجات روغن نباتی جهان، مجتمع صنایع غذایی بلکا شرق، کارخانه نخ تایر صبا و صنایع مس، در این محور استقرار یافته اند.

مدیرکل برنامه ریزی استانداری زنجان نیز با تاکید بر این که در حال حاضر سرمایه گذاری‌های خوبی در استان زنجان شکل گرفته است افزود: با تحقق کامل سرمایه گذاری های پیش بینی شده در آینده نزدیک شاهد جهشی چشمگیر در عرصه صنعت و اقتصاد استان زنجان خواهیم بود.

نصرالله ابراهیمی از فراهم سازی زمینه انقال تولید خودرو سایپا دیزل به استان خبر داد و یادآور شد: به همت استاندار زنجان در جلساتی که با اعضای شرکت در کرج تشکیل شد مقرر شده است در صورتی که شرایط زمین و خدمات زیربنایی در استان زنجان فراهم شود نه تنها می‌توان فاز اول تولید بلکه تمام سرمایه‌گذاری سایپا را به استان زنجان انتقال داد.

وی تصریح کرد: با ایجاد خودروسازی در ابهر و اجرایی کردن مصوبات و برنامه‌ها تا چند سال آینده، عمده‌ترین مشکلات استان زنجان اعم از بیکاری، کمبود تولید و تولید ناخالص ملی، برطرف خواهد شد.

علاوه بر موارد ذکر شده، شهرستان های استان زنجان نیز گام های موثری در توسعه صنعت برداشته اند به نحوی که ایجرود با استقرار پتروشیمی زنجان و شهرک پتروشیمی، برای صنعتی شدن خیز برداشته است شهرستان قیدار نیز با استقرار شهرک صنعتی خدابنده، کارخانه سیمان زنجان و کارخانه تولید آرد، قند و الکل صنعتی در حال توسعه سریع است. سایر شهرستان ها نیز به روش های مختلف توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کرده اند.

یکی دیگر از جذابیت های سرمایه گذاری در کریدور طلایی، راه های ارتباطی مهمی است که به مراکز مهم اقتصادی کشور ختم می شود. جاده ترانزیت در حال احداث زنجان- گیلوان- منجیل از آن جمله است. این جاده حداقل دو ساعت زودتر از محور رشت - قزوین به شمال غرب ایران و اتحادیه اروپا متصل می شود به همین دلیل ارتباط سریعتر اقتصادی را با کشورهای حاشیه دریای خزر، و سایر مراکز یاد شده میسر می کند.

به این ترتیب سرمایه گذارانی که صادرات به اروپا و کشورهای حاشیه خزر را در اولویت برنامه هایشان قرار داده اند در صورت استقرار واحدهای تولیدی خود در کریدور طلایی، مزیت مهمی را در کالاهایشان به دلیل کاهش قیمت تمام شده از محل صرفه جویی در هزینه های ترانزیت، ایجاد خواهند کرد. ارتباط سریع با همدان و غرب کشور از طریق جاده قیدار و ترانزیت سریع بار به کردستان از طریق جاده زنجان- بیجار نیز از جمله محورهای ارتباطی مهمی است که در اختیار کریدور طلایی قرار دارد.

شهرک تخصصی روی با تمرکز سرمایه گذاری های مرتبط با فرآوری روی، یکی از نمونه های موفقی است که با استقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی، توسعه یافته و فعالیت تولیدی خود را آغاز کرده است. مقدمات ایجاد شهرک های تخصصی پتروشیمی، خودرو و صنایع ریلی هم براساس تقاضای سرمایه گذاران فراهم شده است.

ذخایر معدنی سرشار منطقه ماهنشان، استعداد زراعی دشت های ایجرود، قابلیت بی نظیر طارم در تولید محصولات زراعی و باغی مورد نیاز صنایع تبدیلی، شهرستان خدابنده به عنوان انبار غله استان و تامین کننده اصلی سیب زمینی و چغندر قند، توانمندی منحصر به فرد خرمدره در توسعه باغات میوه و کشت و صنعت های مدرن، استقرار 70 درصد صنایع مدرن استان در ابهر که می تواند مکمل سرمایه گذاری های جدید در کریدور طلایی سرمایه گذاری باشد نیز از دیگر مواردی است توانسته در تشویق و ترغیب سرمایه گذاران نقش موثری ایفا کند.

کریدور طلایی برای تولید کنندگان محصولات نهایی و مصرفی هم، جذابیت خاصی دارد زیرا به دو قطب بزرگ مصرف کشور (تهران و تبریز) نزدیک بوده و از سهولت دسترسی نیز بهره مند است.

به هر ترتیب امید می رود با نگاه ویژه مسئولان به زیرساخت ها، امکان توسعه و پیشرفت کشور از ابعاد مختلف اقتصادی، امنیتی، سیاسی و ... فراهم شود و با استفاده از سرمایه گذاری های بخش خصوصی گام موثری در تحقق اصل 44 برداشته شود.

کد خبر 506339

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha