به گزارش خبرنگار مهر، "کتاب تماشا" با مطلبی به قلم سیدمحسن هاشمی، مدیر هنرهای تجسمی و امور موزه ها آغاز می شود که هنر را هم معمار عصر خویش می شمارد و هم پژواک عصر خویش. بر همین مبنا هر کوششی برای رونق بخشی به اقتصاد هنر را امری ستودنی و ممدوح دانسته است.
وی برای نزدیک کردن مخاطب به اثر هنری و احساس نیاز در آنها، بهترین راه حل را استفاده از رسانه ها و تقسیم آنها به دو دسته فردی و گروهی دانسته است. استفاده از رسانه فراگیر تلویزیون، کوشش برای افزایش موقعیت های بصری معرفی هنر در شهر مانند مجسمه های شهری، نگار دیواره ها و ... همچنین به کارگیری رسانه هایی چون ادبیات، سینما و نشریات برای تأمین این مهم. اما وجود دلالان هنری (نگارخانه ها) بسان رسانه ای ارزشمند برای انتقال پیام هنرمند به مخاطبان محسوب می شود.
نگارخانه هایی هم که در این کتاب معرفی شده اند عبارتند از نگارخانه "آبی"، "آفرینش نور"، "ابن سینا"، "پردیسان"، "خانواده"، "خانه کاریکاتور"، "خاوران"، "لاله"، "اندیشه"، "هدی"، "ارسباران"، "بهمن"، "شفق"، "مهتاب"، "معرفت"، "سرو"، "آفرینش نقش"، "شیخ هادی"، "بهاران" و فرهنگسرای "ملل" و "موزه عکاسخانه شهر". به گفته هاشمی، انتشار این کتاب اقدامی موثر و مفید است که به ساختارمندی وجوه مختلف عرصه هنرهای تجسمی کمک می کند.
نظر شما