۲۲ آبان ۱۳۹۹، ۷:۵۶

در گفتگو با مهر اعلام شد:

کودهای داخلی جایگزین فسفاته و پتاسه شد

کودهای داخلی جایگزین فسفاته و پتاسه شد

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: کشاورزان به دلیل اینکه قیمت کودهای وارداتی افزایش یافته از سایر کودهای مکمل و جایگزین تولید داخل که زیست محیطی و ارگانیک هستند، استفاده می کنند.

عطاالله هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اصلاح نرخ خرید تضمینی را همچنان پیگیری می‌کنیم، اظهار داشت: هنوز اتفاقی خاص در این زمینه رخ نداده اما ما به جد آن را دنبال می‌کنیم تا به نتیجه برسد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث گرانی کودهای فسفاته و پتاسه وارداتی اشاره کرد و افزود: ما در تأمین و ذخیره کود هیچ مشکلی نداریم اما به دلیل قیمت بالا، کشاورزان از خرید آنها استقبال نمی‌کنند.

هاشمی با بیان اینکه شرکت خدمات حمایتی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین سازمان مرکزی تعاون روستایی توزیع کود را انجام می‌دهند، افزود: کشاورزان به دلیل اینکه قیمت کودهای وارداتی افزایش یافته از سایر کودهای مکمل و جایگزین تولید داخل که زیست محیطی و ارگانیک هستند و وزارت جهاد کشاورزی آنها را تأیید کرده است، استفاده می‌کنند.

وی درباره اینکه آیا این کودها به اندازه فسفاته و پتاسه وارداتی تأثیرگذاری دارند؟، افزود: به طور ۱۰۰ درصد و کامل خیر. کارایی این کودها به اندازه کودهای فسفاته و پتاسه نیست. اما بخشی از نیاز کشاورزان را تأمین می‌کنند و در واقع کشاورزان چاره‌ای ندارند و ناچار هستند که به روش‌های مختلف نیاز محصولاتشان را تأمین کنند.

هاشمی همچنین درباره سطح زیر کشت گندم در سالجاری گفت: امسال خوشبختانه سطح زیر کشت گندم وضعیت خوبی دارد و دلیل آن این است که محصول جایگاه خود را در بازار پیدا کرده است و هم اکنون کشاورزان به راحتی می‌توانند محصول تولیدی خود را بالای ۴,۰۰۰ تومان به فروش برسانند، که البته این امر هم اتفاق خوبی است هم جای نگرانی دارد خوب از این جهت که قیمت محصول واقعی می‌شود و تولید کننده نیز انگیزه تولید می‌یابد اما نکته بعدی این است که دولت نیز باید وارد این بازار رقابتی شود و اگر بخواهد به قیمت خرید تضمینی فعلی گندم را خریداری کند موفق به خرید میزان زیادی از گندم تولیدی کشاورزان نخواهد شد چرا که انحصار خرید در حال شکسته شدن است و بازار رقابتی می‌شود.

کد خبر 5068960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۲
      0 0
      قیمت رقابتی در موقعی معنی میدهد که شما از هیچ امکان سوبسیدی استفاده نکنید مثلا اب ارزان یا برق چاه کشاورزی یا سوخت تراکتور و عدم پرداخت مالیات و... که از کشاورزان خارجی در کشور های دیگر اخذ می شود در اینصورت که همه چیز واقعی شود اونوقت باید دید می تونید تولید اقتشادی داشته باشید یا نه
      • حسن IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
        0 0
        تو کشورهای دیگر ادوات و ماشین آلات صد تومانی رو پانصد تومانی بهشون نمیدن. ضمنا یک تضمین خریدی هم وجود داره ولی تو کشور ما چون مدیریتی در الگوی کشت وجود نداره و بدون برنامه و نظارتی نیست بیشتر محصولات وابسته به عرضه و تقاضاست که این مساله هم خارج از پیش بینی کشاورزه. در واقع شبیه قمار
    • ن IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
      0 0
      کنار زمینهایشان استخر ماهی پرورش بدن ، آب ماهی و فضله ماهی پر از فسفر و نیتروژن هست احتمالا
    • کوروش بزرگ IR ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۳
      0 0
      عجب.فرمودندکشاورز مجبوره که نیازه زمینشو به کودبرطرف کنه یعنی هرچه هست بخریم بدیم زراعت چون کود خوب گرونه و نمیتونیم بخریم مإ کشاورزی ببچاره🤔🤕