به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش بین المللی صلح و حل منازعه روز دوشنبه و سه شنبه ۳و۴ آذر ماه ۱۳۹۹ به صورت برخط (آنلاین) برگزار خواهد شد. در این همایش پژوهشگرانی از ایران و ۱۰ کشور جهان به ارائه مقالات خود میپردازند.
برگزاری سالانه همایش بین المللی مطالعات صلح و حل منازعه در دانشگاه تهران، ساحتی برای تبادل نظر و طرح ایدههای نو در باب مطالعات صلح و و فنون و مهارتهای حل منازعه است. این همایش در صدد فراهم سازیِ بستری است تا صاحب نظران و دغدغه مندانِ این حوزه با رویکردهای مختلف دینی، اخلاقی، روانشناختی، جامعه شناختی، هنر، رسانه، حقوق بشر، محیط زیست، و… دانستهها و تجارب خود را به اشتراک بگذارند و به هم افزایی بپردازند. بنابراین، مقالات نوآورانه با چارچوبهای نظری و روش شناسی گوناگون و با رویکرد کاربردی و حل مسأله، فرصت طرح در کنفرانس حاضر را خواهند داشت.
دومین همایش بین المللی صلح و حل منازعه را در شرایطی برگزار میکنیم که جهان در تب یک خشونت طبیعی می سوزد؛ کووید ۱۹. و همچنان به پیش می تازد و کشورهای جهان با تمام عظمت و قدرتشان، و انسانها با تمام اعتماد به نفس و علمشان، در مقابله با آن درمانده اند. آنچه را با تأکید و اطمینان میتوان گفت اینکه امروز و در این شرایط سخت؛ نظام بین الملل، جامعه جهانی، و جامعه ایران بیش از همیشه به صلح و آرامش و همکاری و همیاری نیاز دارد. شایسته است همه تلاش کنند دانشمندان و متخصصان و خردمندان بیشتری به عرصه سیاست و قدرت و تصمیم گیری باز گردند و بیشتر ایفای نقش کنند تا صلح و سعه صدر افزایش، و خشونت وتندروی کاهش یابد که امام علی (ع) هر گونه تندروی را نتیجه جهالت میداند.(َا یُرَی الْجَاهِلُ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً. ر. ک: این میثم البحرانی، شرح نهج البلاغه، ج ۵، حکمت ۶۲، صص ۴-۳۷۳)
علی اکبر علیخانی رئیس دبیرخانه و دبیر علمی همایش درباره اهداف برگزاری این همایش گفت: اهمیت صلح و حل منازعه به اندازه اهمیت وجود انسان و جامعه، و خوشبختی تمام انسانها است. همه فعالیتها، رشد و پیشرفت انسانها و جوامع، و تمام رفاه و سعادت زندگی انسانها به صلح و آرامش بستگی دارد. صلح و امنیت اولین و ضروریترین نیاز انسان و وظیفه هر حکومتی است. بدون صلح و توان حل منازعه، امنیت مثبت و پایداری هم وجود نخواهد داشت. جامعهای موفق و سعادتمند خواهد بود که بتواند در جهت صلح پایدار و همزیستی مسالمت آمیزِ گرم، گامهای مؤثری هم در عرصههای داخلی و هم در عرصههای بین المللی بردارد.
وی افزود: دانشگاه تهران برگزاری سالانه «همایش بین المللی صلح و حل منازعه» را گام کوچکی در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود میداند تا بخشی از هدف از وجود دانشگاه را در حد خود تحقق بخشد. فلسفه وجودی دانشگاه شکوفایی خلاقیت هاست تا مستعدان و هوشمندان جامعه را در فرایندهای آموزشی، به متخصصان و نخبگان تبدیل کند و این متخصصان و نخبگان جامعه را به سوی توسعه و پیشرفت و تعالی ببرند و مشکلات و مسائل را در عرصههای مختلف و سطوح گوناگون حل کنند. یکی از مسأله ها و آسیبهای امروز جامعه در تمامی سطوح از خانواده و فامیل و مدرسه و محله، تا نهادهای اجتماعی و سازمانهای دولتی و احزاب و گروههای سیاسی، نارواداری و پایین بودن سعه صدر و قدرت تحمل، و ضعف توانِ تعامل و گفتگو و حل اختلافات است. باید مسائل را مدیریت و حل کرد چون اگر حل نشوند یا مسکوت گذاشته شوند مزمن میشوند و در نتیجه در سطوح فردی و خانوادگی نارضایتی از زندگی، و در سطوح اجتماعی و سیاسی نارضایتی عمومی و عقب ماندگی و بحران به دنبال خواهند داشت. یکی از وظایف دانشگاه در این حوزه، علاوه بر ایجاد فرهنگ مدارا، سعۀ صدر و مسالمت، افزایش مهارتها و تکنیکهای گفتگو، مذاکره، توافق و حل منازعه است.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: پس از برگزاری نخستین همایش بین المللی صلح و حل منازعه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، برنامه ریزی شده بود که دومین دوره این همایش روزهای ۱۹ و ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ برگزار شود، ولی بحران کوید ۱۹ موجب شد تا در اسفند ماه ۱۳۹۸ اعلام کنیم که همایش روز دوشنبه و سه شنبه ۳ و ۴ آذر ۱۳۹۹ به صورت حضوری برگزار خواهد شد. مشکل کوید ۱۹ به طور ناباورانه ای در تمام جهان تداوم پیدا کرد و جلسات، نشستهای علمی، کلاسهای درس و سایر تجمعات یا لغو شد یا به سوی برگزاری مجازی به پیش رفت. دومین همایش بین المللی صلح و حل منازعه نیز نمیتوانست مستثنی باشد. به همین دلیل شورای سیاستگذاری همایش تصمیم گرفت که این همایش در موعد مقرر و طبق برنامههای پیش بینی شده، ولی به صورت مجازی برگزار شود.
نظر شما