پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۶ تیر ۱۳۸۶، ۱۴:۱۱

سبحانی: محتوای الحاق ایران به سزامی به صورت قانونی مشخص نیست / کبگانیان: عضویت در سزامی در راستای فرمایشات رهبری است

سبحانی: محتوای الحاق ایران به سزامی به صورت قانونی مشخص نیست / کبگانیان: عضویت در سزامی در راستای فرمایشات رهبری است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت اجازه دادند تا با پذیرش اساسنامه مرکز بین المللی سزامی (تابش سینکر و ترون در علوم تجربی برای خاورمیانه سیستم شتاب دهنده الکترون ها در اتم) در این پروژه عضو شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در ادامه نشست علنی روز چهارشنبه به بررسی لایحه دو فوریتی، عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در پروژه سزامی پرداختند. کلیات این لایحه با 152 رای موافق، 6 رای مخالف و 32 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر به تصویب رسید.

برای جزئیات پرونده سزامی نیز رای گیری شد که با 128رای موافق، 5 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 206 نماینده تصویب شد.

بر اساس ماده واحده این لایحه به دولت اجازه داده می شود با پذیرش اساسنامه مرکز بین المللی سزامی (تابش سینکروترون در علوم تجربی برای خاورمیانه) در این پروژه عضویت یابد و حق عضویت یا سهم مربوط را بپردازد.

همچنین دستگاه طرف عضویت توسط هیئت وزیران تعیین می شود. دو فوریت لایحه روز گذشته در مجلس تصویب شد.

کبگانیان معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دفاع از این لایحه گفت : عضویت ایران در پروژه بین المللی سزامی نمونه بارز جنبش نرم افزاری است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند و در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت.

وی ادامه داد : یکی از نکات مثبت در عضویت در این پروژه این است که میدان برای فعالیتهای علمی بین المللی باز می شود.

کبگانیان اظهار داشت : برخی از کشورهای مخالف ایران محدودیت هایی را برای ایران در این زمینه ایجاد کرده اند، بویژه آنکه این همکاری بحث فناوری شتاب دهنده الکترون هاست .

وی افزود : پروژه سزامی فعالیتی است که در قالب یک مرکز بین المللی برای تابش سینکروترون الکترون شتاب دهنده در اتم برای فعالیتهای علوم تجربی و کاربردی در خاورمیانه است.

کبگانیان با بیان اینکه اکنون 11 کشور عضو این پروژه هستند، تصریح کرد : این مرکز بین المللی در اردن مستقر است.

وی گفت : یکی از اولویتهای تحقیقاتی کشور می تواند پروژه تابش سینکروترون باشد البته باید گفت که این پروژه هزینه سنگینی دارد.

کبگانیان خاطرنشان کرد : هزینه این پروژه نزدیک به 200 میلیارد تومان است. طی همکاری با این مرکز بین المللی در 3 سال آینده نیروهای متخصص ایرانی تربیت خواهند شد.

وی همچنین مبلغ عضویت ایران در پروژه سزامی را سالانه 70 تا 110 هزار دلار عنوان کرد و گفت : مرکز بین المللی سزامی با مصوبه سازمان یونسکو تشکیل شده است. وزارت علوم تصور نمی کرد عضویت در این مرکز به دلیل اینکه یونسکو آن را راه اندازی کرد، نیازمند مصوبه مجلس است.

در ادامه حسن سبحانی نماینده دامغان در مجلس نیز در مخالفت با این لایحه دو فوریتی اظهار داشت : این لایحه دارای یک ایراد شکلی است و بر اساس اصل 77 قانون اساسی، تصویب عهد نامه ها، مقاوله نامه ها و قراردادهای بین المللی نیازمند تصویب مجلس است.

وی تصریح کرد : نمایندگان مجلس می خواهند به الحاق ایران به پروژه ای رای دهند که محتوای آن به صورت قانونی مشخص نشده است.

سبحانی خاطرنشان کرد : صرف رای دادن به پیوستن به یک پروژه نمی تواند در توجیه قانونی باشد.

وی پیشنهاد کرد: اساسنامه پروژه سزامی به عنوان ماده واحده لایحه ای به مجلس تقدیم شود.

در ادامه همچنین اسدالله عباسی نماینده رودسر نیز در موافقت با کلیات این طرح خاطر نشان کرد : این پروژه برای ساخت قطعات ریز یا نانوفناوری، محیط زیست و فیزیک بسیار با اهمیت است.

وی با بیان اینکه انجام این پروژه باعث ارتقای علمی و دانش فناوری کشور است، تصریح کرد : با پشتیبانی از این طرح انتظار می رود نقش چشم گیری از فناوری نوین در کشور صورت گیرد.

کد خبر 508805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha