۲ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۰۵

گزارش مهر از بجنورد؛

پرستاران منتظر تحقق وعده های مسئولان/ حق کرونا ناچیز است

پرستاران منتظر تحقق وعده های مسئولان/ حق کرونا ناچیز است

بجنورد- پرستاران بجنوردی به مشکلات مالی و استخدامی خود انتقاد و در این بین از بازی با لغات مسئولان دولتی گلایه دارند زیرا معتقدند خبری از استخدام ۳۰ هزار پرستار نخواهد بود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: این روزها نام پرستار را زیاد شنیده‌ام. هر روز و هر روز برایمان از فداکاری شأن می‌گویند؛ از اینکه در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند و مبارزه و می‌کنند و جان می‌دهند.

این پرستاران عزیز که شب و روز خود را فدای خدمت به مردم کرده‌اند، به صورت نجیبانه به کار خود مشغول هستند و علی رغم مشکلات فراوان، هیچ گاه اعتراضی نکرده‌اند. اما اعتراض نکردن، تحصن نکردن، پویش راه نینداختن و این قبیل اقدامات دلیلی می‌شود تا مشکلاتشان را فراموش کنیم و حرفشان را نشنویم؟

کرونا باعث شد اندکی بیشتر از قبل نام پرستاران و مشکلاتشان بر سر زبان‌ها بیفتد. همین امر موجب شد دولت وعده‌هایی برای حل مشکلات پرستاران بدهد.

اما به میان پرستاران بجنورد رفتیم تا مشکلات را از زبان آنها بشنویم و نظرشان را راجع به وعده‌های دولت بدانیم.

استخدام برای کسی که در منزل درس می‌خوانده!

پرستار بخش کرونایی های بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد کرونا -ناچیز-است">کرونا-ناچیز-است">در گفتگو با مهر اظهار کرد: کمبود نیرو همواره وجود دارد؛ خصوصاً چند وقت پیش که آمار بیماران کرونایی بسیار بالا بود و با کمبود تخت icu مواجه بودیم اما اکنون تعداد icu نیز افزایش یافته است.

وی افزود: تعداد نیرو به حدی پایین بود که مجبور بودیم از ساعت ۷ شب تا ۷ صبح که زمان تحویل شیفت بود بدون لحظه‌ای استراحت خدمت دهیم و این فشار زیادی به پرستاران می‌آورد. اما با در اختیار دادن نیروهای سایر بیمارستان‌ها به این بیمارستان وضعیت بهتر شده است.

لوایی در ادامه به مشکلات پرستارانی که اکنون در طرح هستند اشاره داشت و گفت: نیروهای رسمی وضعیتشان مشخص است اما نیروهای طرحی هیچ تضمینی برایشان نیست که ادامه فعالیت داشته باشند و تاکنون جوابی دریافت نکرده‌اند.

این پرستار بجنوردی با اشاره به اینکه نیروهای طرحی در سخت‌ترین شرایط جان خود را برای خدمت به مردم به خطر انداخته‌اند، بیان کرد: با این حال هیچ آینده‌ی شغلی برایمان متصور نیست؛ ممکن است در نهایت آزمون استخدامی برگزار شود و به این ترتیب فردی که این مدت در منزل خود استراحت می کرده و درس می‌خوانده به راحتی می‌تواند نمرات بالاتر از افرادی که در بیمارستان مشغول خدمت بوده‌اند، کسب کند.

اضافه کاری که پوچ می‌شود

دیگر پرستار بخش کرونایی بیمارستان امام حسن بجنوردکرونا-ناچیز-است"> در گفتگو با مهر اظهار داشت: در دوران شیوع کرونا پرستاران این بخش به دلیل کمبود نیرو به جای اینکه به دلیل ابتلاء به کرونا ۱۴ روز به مرخصی استعلاجی بروند، ۲ یا ۳ روز مرخصی می‌گرفتند؛ اما با افزایش تعداد نیرو این مشکل تا حدودی رفع شده است.

وی با تاکید بر اینکه حقوق معوقی وجود ندارد، افزود: حدود دو ماه است که مبلغ واریزی کارانه و اضافه کار به صورت تفکیک شده واریز می‌شود و متوجه می‌شویم به دلیل کارانه چه مقدار واریز شده است؛ اما پیش از این در واقع صرفاً اضافه کار پرداخت می‌شد.

فرهادی یکی دیگر از مشکلات پرستاران را ساعت اضافه کار دانست و عنوان کرد: در هر ماه ۱۷۵ ساعت اضافه کار پرداخت می‌شود لذا اگر اضافه کار بیشتری در یک ماه داشته باشیم به ماه بعد موکول خواهد شد؛ البته اگر این روند تا پایان سال انجام شود، ساعت اضافه کاری که دستمزد آن پرداخت نشده، به کل حذف خواهد شد.

این پرستار به باورهای غلط برخی از مردم اشاره ;vn و گفت: تصور بخشی از جامعه این است که پرستاران حقوق و پاداش‌های آن چنانی می‌گیرند در حالی که این طور نیست. به عنوان نمونه یک پرستار قراردادی با چند سال سابقه کار کمتر از ۵ میلیون تومان حقوق می‌گیرد.

وی افزود: حق کرونا تاکنون بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به پرستاران پرداخت شده؛ در واقع به صورت ماهانه عددی کمتر از ۲۰۰ هزار تومان شامل می‌شود.

افزایش حقوق یا بازی رسانه‌ای؟ / دولت لطفی به پرستاران نکرده است

یکی دیگر از پرستار بجنوردی در گفتگو با مهر اظهار کرد: نیروهای رسمی که دغدغه استخدام ندارند، با مشکلات مالی مواجه هستند و سخنان مسئولان در خصوص افزایش حقوق که به صورت منت گذاشتن مطرح می‌شود، بیشتر شبیه یک حرکت تبلیغاتی بوده است.

وی افزود: مسئولان بر روی حقوق ۵۰ درصد فوق‌العاده ویژه تمرکز دارند که این امر به سایر ادارات داده شده و به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی با یک سال تأخیر پرداخت می‌شود پس مختص پرستاران نیست و ما حتی دیرتر از سایر ادارات این حقوق را گرفته‌ایم لذا ارتباطی با کرونا ندارد و هیچ لطفی از سوی دولت نبوده است.

سروری ادامه داد: به دلیل کمبود نیروی پرستار پرستاران اضافه کاری اجباری دارند و لذا نمی‌توانند شغل دومی انتخاب کنند در حالی که ادارات دیگر به این شکل نیست.

این پرستار در ادامه به پرستاران قرارداری اشاره داشت و گفت: به دلیل کمبود نیروی پرستار، می‌شود گفت که نیروهای قراردادی یک اطمینان خاطر نسبی برای ادامه فعالیت دارند اما حقوق و مزایای آنان بسیار متفاوت با افراد رسمی است.

وی با اشاره به نیروهای طرحی نیز بیان کرد: خروج نیروهای طرحی پس از ۲ سال فشار بیشتری به پرستاران می‌آورد زیرا یک نیرو با ۲ سال تجربه از گردونه خارج می‌شود و فرد تازه کار وارد می‌شود.

قرار نیست ۳۰ هزار پرستار استخدام شوند

سروری تفاوت درآمد با داخل و خارج کشور را عامل تمایل پرستاران به کار در خارج کشور دانست و تصریح کرد: در کشورهای همسایه نیز حقوق پرستاران بیشتر از ایران است لذا مؤسسات اعزام به خارج در رشته پرستاری روز به روز گسترش می‌یابد.

این پرستار در ادامه به خبر استخدام ۳۰ هزار پرستار اشاره کرد و گفت: این خبر تیتر زیبایی دارد اما در واقع این طور نیست که ۳۰ هزار پرستار استخدام شود زیرا از این تعداد فقط ۴۰ درصد آنان پرستار هستند و نیمی از این تعداد نیز نیروهای قراردادی هستند که تبدیل وضعیت خواهند شد.

وی افزود: به این ترتیب می‌شود گفت که فقط ۵ یا ۶ هزار نیروی جدید به پرستاران اضافه می‌شوند.

سروری در انتها از بازنشسته شدن بخش عمده‌ای از پرستاران خبر داد و گفت: با بازنشستگی پرستاران عملاً نیروی جدیدی به کادر اضافه نمی‌شود.

کد خبر 5101775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
      0 0
      سلام بنده پرستار بیمارستان مطهری شهرستان جهرم هستم امسال علی رغم اینکه پرستاران در خط مقدم مبارزه با کرونا هستن و شاهد تلاش و ایثارگری همکارانمون هستیم روز پرستار نه هدیه ای دریافت کردیم نه کارانه پرداخت شد ( ۶ ماه کارانه پرداخت نشده ) واقعا غافلگیر شدیم🙄