به گزارش خبرگزاری مهر، در کشوری همچون کره جنوبی که زیرساختارهای صنعتی و اجتماعی به حد قابل قبولی رسیده است، به پدیده فرار مغزها همچنان به عنوان دردی تسکین نیافته نگاه می شود. صدها هزار تبعه کره ای پس از پایان جنگ دو کره در دهه 50 میلادی روانه گوشه و کنار جهان شده اند. این وضعیتی است که مشابه آن را در ژاپن نیز می توان مشاهده کرد. بسیاری از این افراد از نخبگانی بوده اند که در صورت بازگشت می توانسته اند سهم قابل توجهی در ارتقای سطح کیفی و کمی جامعه خود ایفا کنند.
اخیرا نیز انستیتو تحقیقات هیوندای کره جنوبی در گزارشی اعلام کرد: شمار فزاینده مغزهای در حال فرار کره ای همچنان در حال افزایش است. معضل بزرگ دولت کره جنوبی این است که دولتمردان این کشور نتوانسته اند جایگزین های مناسبی برای آنها پیدا کنند.
بر اساس آمارهای موجود در حد فاصل سالهای 2000 تا 2003، شمار محققان کره ای که مدارک دکترای خود را از آمریکا دریافت کرده اند وبه کشور خود بازنگشته اند به رقم خطرناک 46 درصد رسیده است.
از سوی دیگر انستیتو بین المللی توسعه مدیریت در لوزان سوئیس اخیرا شاخص سالانه فرار مغزهای برخی کشورهای مختلف جهان را منتشر کرده است که در آن کره جنوبی در سال 1995 رقم 53/7 را به خود اختصاص داده بود. این رقم هرچه به عدد 10 نزدیک باشد خطر کمتری درخصوص فرار مغزها آن کشور را تهدید می کند اما این رقم در سال 2006 برای کره جنوبی به به 91/4 افزایش یافت و این یعنی زنگ خطر برای این کشور.
در خصوص برخی کشورهای مطرح دیگر شرایط مشابهی وجود دارد. در ایسلند به عنوان کشوری اروپایی نیز این رقم در حالی که در بیش از 10 سال پیش تنها 48/2 بود، در سال 2006 به 14/8 رسیده است.
درکشوری نظیر هند نیز که در سالهای اخیر اصلاحات اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی صورت گرفته است، رقم 3 در سال 1995 به رقم خطرناک 76/6 در سال 2006 رسیده است.
نظر شما