به گزارش خبرگزاری مهر، در ایام سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی چهارمین نشست از سلسله نشستهای «قهرمان ملت، قهرمان امت» از سوی کانون اندیشه جوان با حضور محمدمهدی رحیمی، فعال رسانه و معاون خبر خبرگزاری مهر به موضوع «ترور مجازی شهید سلیمانی» در قالب نشست زنده مجازی در اینستاگرام پرداخته شد.
رحیمی در این نشست با اشاره به اینکه سانسور و ترور مجازی به تازگی به عنوان یک پیوست عملیاتی برای عملیاتهای تروریستی کشورهایی نظیر آمریکا و اسرائیل به شمار میرود، بیان داشت: اگر تصور ما این باشد که دشمنان ما در ترور فیزیکی سردار سلیمانی به اهداف خود یعنی تغییر معادلات منطقهای و ایجاد فضای رعب و وحشت و زورگویی موفق شدهاند آنوقت میتوان گفت که در فضای مجازی نیز به این هدف دست یافتهاند.
وی افزود: دیدیم که نه تنها این اتفاق رقم نخورد بلکه همانطور که در واقعیت و در منطقه سیاستهایشان با شکست مواجه شد، در نگاه فرهنگ عمومی نیز آزادی بیان غربی به چالش کشیده شد و میبینیم که در یکسال اخیر نهتنها فعالیتها پیرامون شهادت سردار دلها کاهش نیافته بلکه زمینههای خلاقت و دورزدن این محدودیتها از جانب فعالان این عرصه تقویت شدهاست.
معاون خبر خبرگزاری مهر در ادامه گفت: باید توجه داشته باشیم که فرصتهای فضای مجازی و اینترنت از تهدیدهای آن بیشتر است. از طرفی عقل حکم میکند که انسان جایی سرمایهگذاری کند که قواعد بازی را دشمنش تعیین نکند. بنابراین ما باید زمینه این ترورها را با ایجاد یک بستر امن از طریق شبکه ملی اطلاعات از بین ببریم. امروز در کشور ما انگار که داریم برعکس عمل میکنیم و به جای وفاق و وحدت در تصمیمگیری درگیر دعواهای اصطلاحاً حیدری-نعمتی شدهایم.
رحیمی ضمن انتقاد از نهادهای تصمیمگیر در خصوص فضای مجازی کشور در زمینه اعمال حاکمیت در این عرصه، بیان داشت: باتوجه به این مساله که فضای مجازی امروزه به عنوان یکی از شئون زندگی روزمره مردم مطرح است، باید مراقب باشیم تا آلودگیهایی که از سوی صحنه گردانان این عرصه وارد فضای مجازی میشود، جوانان و نوجوانان ما را که ادامهدهندگان مکتب و راه شهیدسلیمانی هستند، آلوده نکند و اندیشههای آنان را نسبت به انقلاب و راه امام ره دچار خدشه نکند. اینگونه نباشد که مدیران شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام که بی هیچ تعهد و پاسخگویی، در کشورهایی مثل ما حضور پررنگ دارند و بیشترین پهنای باند را به خود اختصاص دادهاند فعال باشند؛ چرا که جامعه هدف برای آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است و اینطور نیست که محدود شدنشان در این جوامع برایشان بی اهمیت باشد. این فقط در ایران نیست و کشورهایی مثل آلمان هم این محدودیت هارا به نحو سختگیرانه ای اعمال میکنند و این شبکههای اجتماعی در قبال فعالیتهای ضد حاکمیتی در محیطشان موظف به همکاری با دولتها هستند.
او در خاتمه این نشست گفت: شهید سلیمانی مرد ایجاد فرصت از تهدید و تحریم بود، او و یارانش با دستهای خالی کارهای ناشدنی را ممکن ساختند. من معتقدم که این اتفاق در عرضه فضای مجازی و اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی در این عرصه میتواند رقم بخورد.
نظر شما