مهر بررسی کرد؛

صهیونیستها به ارتش اسرائیل اعتماد ندارند

صهیونیستها به ارتش اسرائیل اعتماد ندارند

مجموعه عوامل گوناگون از افزایش میزان خودکشی و آشفتگی در میان نظامیان صهیونیست گرفته تا ضعف توان نظامی و همه گیری کرونا باعث شده که جایگاه ارتش اسرائیل در میان صهیونیستها متزلزل شود.

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: صهیونیست‌های ساکن اراضی اشغالی، از مدت‌ها پیش اخبار و انتقادات مربوط به ناکارآمدی و ضعف ارتش رژیم صهیونیستی را در رسانه‌های این رژیم دریافت می‌کنند اما به نظر می‌رسد این گزارشات که تبدیل به نوعی هشدار شده، طی هفته‌ها و روزهای اخیر شدت بیشتری به خود گرفته است.

مسأله قابل توجه این است که انتقادات و هشدارهای مطرح شده خطاب به ساختار و بدنه ارتش رژیم صهیونیستی و عملکرد ضعیف نظامیان این رژیم، مستقیماً از سوی ژنرال‌ها و فرماندهان صهیونیست، ارائه می‌شود که خود بیانگر عمق بحران در ارتش اسرائیل است.

روزی نیست که رسانه‌های عبری زبان و به تبع آن رسانه‌های خبری در سراسر جهان از جمله رسانه‌های عرب زبان، به این انتقادات اشاره نکنند و یا آن را مورد تحلیل و ارزیابی قرار ندهند.

کاهش اعتماد صهیونیست‌ها به ارتش

یکی از بحران‌هایی که ارتش رژیم صهیونیستی با آن رو به رو است، کاهش سطح اعتماد عمومی به آن از سوی ساکنان اراضی اشغالی به شمار می‌رود. نظرسنجی‌های صورت گرفته طی روزهای گذشته، بیانگر آن است که ارتش رژیم صهیونیستی به صورت بی سابقه‌ای با کاهش اعتماد جمعی مواجه شده است.

در همین راستا، نوعام امیر، کارشناس امور نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که طی دوره اخیر، اعتماد صهیونیست‌ها به ارتش این رژیم بسیار کاهش یافته است. انتشار گزارش‌های پی در پی درباره عملکرد ارتش اسرائیل در داخل و خارج در کنار پیش بینی‌ها نسبت به ناتوانی آن برای رویارویی با جنگ‌های آتی و تداوم حملات از سوی غزه، همه و همه باعث شده تا اعتماد اسرائیلی‌ها به ارتش کاهش پیدا کند.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی یک پژوهشکده در رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۰، اعتماد جمعی نسبت به نهادهای حاکم در این رژیم از جمله ارتش بسیار کاهش پیدا کرده است. ژنرال‌های ارتش از ناکارآمدی و ضعف نظامیان اسرائیلی سخن می‌گویند و این مسأله در کاهش اعتماد عمومی به ارتش بسیار تأثیر گذاشته است.

وحشت از موشک‌های نقطه زن حزب الله

در کنار بی اعتمادی عمومی به ارتش رژیم صهیونیستی، افزایش قدرت نظامی و توان بازدارندگی محور مقاومت از جمله حزب الله لبنان، باعث شده تا نظامیان صهیونیست، بیش از گذشته نسبت به آینده‌ی هر گونه جنگ احتمالی در منطقه نگران باشند.

طی دوره اخیر، اعتماد صهیونیست‌ها به ارتش این رژیم بسیار کاهش یافته است. انتشار گزارش‌های پی در پی در خصوص عملکرد ارتش اسرائیل در داخل و خارج در کنار پیش بینی‌ها نسبت به ناتوانی آن برای رویارویی با جنگ‌های آتی و تداوم حملات از سوی غزه، همه و همه باعث شده تا اعتماد اسرائیلی‌ها به ارتش کاهش پیدا کند تحلیل‌های منتشر شده از سوی کارشناسان نظامی صهیونیست از جمله آلن بن دیوید، به قدرت موشکی حزب الله لبنان به ویژه موشک‌های نقطه زن این حزب اذعان دارد. وی با ابراز نگرانی در این خصوص اعلام کرده است که این موشک‌ها می‌تواند سامانه‌های راهبردی رژیم صهیونیستی را فلج کند.

به نظر می‌رسد ژنرال‌های ارتش رژیم صهیونیستی انتظار این حد از پیشرفت تسلیحاتی و نظامی را از سوی حزب الله لبنان که در نظر آنها یک حزب کوچک در جنوب لبنان با گزینه‌های محدود است، نداشته‌اند.

تحلیلگران نظامی صهیونیست معتقدند که حزب الله لبنان تاکنون موفق شده است که موشک‌های نقطه زن میان برد و دور برد را در اختیار بگیرد. موشک‌های نقطه زن حزب الله، تهدید راهبردی برای تل آویو به شمار می‌رود. همچنین تمام تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از دستیابی حزب الله به این موشک‌ها ناکام مانده است.

خطر موشک‌های نقطه زن حزب‌الله برای رژیم صهیونیستی به حدی است که بنا به اذعان کارشناسان صهیونیست، با این موشک‌ها می‌تواند پایگاه «هکریا» در تل‌آویو را هدف قرار دهد؛ پایگاهی که مقر وزارت جاسوسی و ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در آنجا قرار دارد.

ویروسی که ارتش رژیم صهیونیستی را از پا درآورد

با وجود آنکه گسترش ویروس کرونا و همه‌گیری آن در سراسر جهان، موضوع روز رسانه‌های خبری به شمار رفته و ناتوانی دولت‌ها در برابر آن یک موضوع چه بسا عادی و طبیعی محسوب می‌شود اما گسترش بی سابقه این ویروس در میان نظامیان رژیم صهیونیستی بنا به اذعان مسئولان این رژیم، عادی نیست.

علاوه بر آنکه ویروس کرونا در میان ساکنان اراضی اشغالی گسترش قابل توجهی دارد، نظامیان ارتش این رژیم نیز به صورت گسترده‌ای، درگیر این ویروس شده و تعداد زیادی از آنها در قرنطیه قرار گرفته‌اند.

چند روز پیش، خبری منتشر شد که نشان می‌داد با ابتلای بیش از یک هزار و ۵۰۶ نظامی صهیونیست به کرونا، رکورد جدیدی در میزان ابتلا به این ویروس از آغاز همه‌گیری در ارتش رژیم صهیونیستی ثبت شده است.

همچنین ۱۲ هزار و ۳۳۹ نظامی صهیونیست هم اکنون در قرنطینه به سر می‌برند. این افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اراضی اشغالی و ارتش رژیم صهیونیستی در حالی صورت می‌گیرد که مقامات صهیونیست پیش‌تر از آغاز واکسیناسیون خبر داده بودند.

خودکشی و تنش‌های روانی

خودکشی در میان نظامیان رژیم صهیونیستی موضوع جدیدی نیست چرا که پیش از این نیز رسانه‌ها با اشاره به درگیری‌های ارتش این رژیم با گروه‌های مقاومت و شکست‌های پی در پی در برابر آنها، به این موضوع پرداخته بودند اما مسأله قابل توجه، افزایش میزان خودکشی‌ها در میان این نظامیان است.

در همین خصوص موتی الموز کارشناس نظامی رژیم صهیونیستی با اشاره به بحث افزایش خودکشی در میان نظامیان ارتش این رژیم گفته است: ما تلاش می‌کنیم نظامیانی را که قصد خودکشی دارند شناسایی کرده و آنها را از تصمیم خود منصرف کنیم.

وی افزود: تعدادی از نظامیان ممکن است طی روزها و ماه‌های گذشته در شرایط روحی و روانی سختی به سر برده باشند و فرماندهان باید نسبت به این مسأله هوشیار باشند. افزایش شمار خودکشی‌ها در میان نظامیان اسرائیلی بیانگر افزایش تنش‌های روحی و روانی در میان آنها است. تعداد نظامیانی که درخواست دریافت خدمات روان شناسی کرده‌اند افزایش یافته است.

کارشناسان و تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی هم چنین به خطر سلاح‌های موجود در میان نظامیان صهیونیست و احتمال استفاده از آنها برای خودکشی اشاره کرده و خواهان ارائه برنامه‌هایی برای محدود کردن این سلاح‌ها نزد نظامیانی که در مأموریت به سر نمی‌برند شده‌اند.

سیاست‌های گادی آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ نیز باعث شد ارتش این رژیم دهها سال به عقب برگردد و نوعی شکاف گسترده میان بخش‌های لوجستیکی و جنگی ایجاد شود. این سیاست آیزنکوت باعث شد افسران از ارتش فرار کرده و سطح آموزش‌ها بدون حضور افراد حرفه‌ای پایین آید ضعف در برابر تهدیدات محیطی

ارتش رژیم صهیونیستی، به دلیل اتخاذ سیاست‌های مختلف از سوی رؤسای ستاد مشترک آن در دوره‌های گذشته شاهد تغییر و تحولات مختلفی بوده است به طوری که در یک دوره و مشخصاً در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ برای رویارویی با گروه‌های کوچک مانند حماس در غزه و حزب الله در لبنان آموزش دیده بود.

سیاست فرماندهان ارتش در آن دوره، کاهش حجم تسلیحات پیاده نظام برای مقابله با گروه‌های کوچک بوده است اما به مرور و با گذشت زمان و قدرتمند شدن حماس و حزب الله و در اختیار داشتن صدها هزار موشک و نیروهای کوماندو از سوی این گروه‌ها، سیاست‌های گذشته در قبال ارتش تغییر نکرده و در نتیجه ارتش رژیم صهیونیستی آمادگی مواجهه با آنها را ندارد.

بنا به اذعان سایت عبری زبان «میدا»، نتیجه سیاست‌های اتخاذ شده در قبال ارتش رژیم صهیونیستی این است که امروزه نمی‌تواند با تهدیدات محیطی در کنار رخدادهای طبیعی مانند زلزله رو به رو شود.

گزارش منتشر شده در این سایت بیانگر آن است که سیاست‌های گادی آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ نیز باعث شد ارتش این رژیم دهها سال به عقب برگردد و نوعی شکاف گسترده میان بخش‌های لجستیکی و جنگی ایجاد شود. این سیاست آیزنکوت باعث شد افسران از ارتش فرار کرده و سطح آموزش‌ها بدون حضور افراد حرفه‌ای پایین آید.

با بررسی مجموعه آنچه که گفته شد، می‌توان به این نتیجه رسید، تصویری که مقامات رژیم صهیونیستی از دیرباز آرزوی القاء کردن آن را به افکار عمومی و رسانه‌های خبری از یک ارتش قدرتمند و شکست ناپذیر داشته‌اند، بیش از هر زمان دیگر متزلزل شده و در مرحله نابودی قرار دارد.

کد خبر 5124569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha