۳۰ دی ۱۳۹۹، ۱۹:۲۸

معاون توانبخشی بهزیستی گیلان:

توجه به قصه گویی زمینه ارتباط بین نسلی را فراهم می کند

توجه به قصه گویی زمینه ارتباط بین نسلی را فراهم می کند

رشت- معاون توابخشی بهزیستی گیلان با اشاره به وابستگی قصه با تاریخ، فرهنگ، ادیان و کتاب هر جامعه ای، گفت: توجه به قصه گویی زمینه ارتباط بین نسلی را فراهم می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، عابدین قاسمیان امروز (سه شنبه) در مراسم تجلیل از برگزیدگان نخستین مسابقه مجازی قصه گویی شب چله با بیان اینکه زندگی انسان سراسر قصه بوده و قصه گویی از هر آموزش رسمی تأثیرگذارتر است، گفت: قصه هم وابستگی ویژه ای با تاریخ، فرهنگ و ادیان و کتاب و فیلم دارد که حائز اهمیت است.

معاون توانبخشی بهزیستی گیلان با تاکید بر اینکه اجزای اصلی قصه‌ها را زبان بدن و محتوا تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: ۵۳ مناسبت ملی و مذهبی شاد در کشور وجود دارد که می‌توان در غالب فرهنگ قصه گویی به ترویج سنت‌ها و باورها پرداخت.

قاسمیان با اشاره به اینکه در یک پروژه مطالعاتی سازمان بهزیستی اقدام به راه اندازی جشنواره‌های شادی در یک شهر شد که پیامد آن کاهش آمار خودکشی در آن نقطه شهری بود، گفت: شب یلدا یکی از این مناسبت‌های کهن است که دو قشر کودک و سالمند را به عنوان جامعه هدف بهزیستی کنار هم قرار می‌دهد.

وی در ادامه افزود: به وسیله برگزاری برنامه‌های فرهنگی مانند قصه گویی می‌توانیم زمینه ارتباط بین نسلی برقرار کنیم که در تربیت کودکانی شاد بسیار اثر گذار است.

پیوند قصه گویی با فرهنگ کهن ایرانی

در ادامه رئیس پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان با بیان اینکه هیچ جاذبه‌ای به قوت و قدرت قصه در عالم وجود ندارد، اظهار کرد: فرهنگ کهن و دیرینه ما با قصه گویی پیوندی ناگسستنی دارد.

موسوی دو جشن بزرگ شب چله و چهارشنبه سوری را فرصتی بزرگ برای ترویج قصه گویی دانست.

وی علت پیدایش ذاتی قصه گویی را خبر دادن به بی خبران عنوان کرد و افزود: قصه‌ها آمیخته نه به دروغ بلکه به خیال است قصه متعلق به عالم مثال است و از پشت دیوار خبر می‌دهد لذا بدون قصه دنیا جای زندگی نیست.

کد خبر 5126022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha