۱۵ بهمن ۱۳۹۹، ۹:۴۵

حواشی بیمارستان امام رضا بجنورد ادامه دارد

وعده‌هایی که رنگ می‌بازد/ ساخت بیمارستان جدید؛ از واقعیت تا خیال

وعده‌هایی که رنگ می‌بازد/ ساخت بیمارستان جدید؛ از واقعیت تا خیال

بجنورد- وعده‌های مسئولان خراسان شمالی پیرامون بیمارستان امام رضا بجنورد مانند ساخت بیمارستان جدید توسط سرمایه گذار بخش خصوصی به مرور رنگ می‌بازد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: بهبود شرایط درمانی و افزایش تخت‌های بیمارستانی همواره یکی از دستاوردهای مهم هر دولت و مسئولی به شمار آمده است به طوری که با رشد خدمات بهداشتی و درمانی مردم به صورت آشکارا خدمت رسانی مسئولان را درک می‌کنند؛ لذا این موضوع از مواردی است که به شدت مورد تاکید مردم و مسئولان قرار دارد.

از سوی دیگر حفظ جان مردم نیز در این خدمت دهی لحاظ می‌شود لذا با رشد این حوزه علاوه بر کسب رضایت اجتماعی، سلامت مردم نیز ارتقا خواهد یافت.

با این وجود طی ماه‌های گذشته حرف و حدیث‌های فراوانی برای تخریب بیمارستان امام رضا بجنورد به عنوان تنها مرکز درمانی شمال شهر که منطقه‌ای تقریباً ضعیف نشین است به گوش می‌رسد.

ماجرا از آن قرار است که این بیمارستان وقفی در درون مجموعه‌ای تاریخی با نام «مفخم» قرار دارد و حال مسئولان گردشگری در صدد تخریب بیمارستان و تبدیل تمام مجموعه به پارک گردشگری هستند.

بیشتر بخوانید:

نعل وارونه توسعه / بنای خان قاجاری با زور نماد بجنورد می‌شود؟

با انتشار این نیت مسئولان فعالان فضای مجازی و مطالبه گران استان واکنش‌های متعددی به آن داشتند؛ از سوی دیگر نمایندگان بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز تخریب بیمارستان در این شرایط کرونایی را امری نامطلوب دانست و به این ترتیب مسئولان مربوطه یک پله عقب نشسته و از عدم تخریب بیمارستان خبر دادند.

ساخت بیمارستان؛ از واقعیت تا خیال

توجیه افکار عمومی نیازمند بیان شرایطی بود تا مطالبه گران سکوت کنند. از این رو علاوه بر تاکید عدم تخریب بیمارستان وعده ساخت بیمارستانی جدید ارائه شد.

محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی در این خصوص گفت: طرح توسعه مجموعه تاریخی آیینه‌خانه مفخم بجنورد، بدون تخریب بیمارستان امام رضا (ع) در مرکز استان به اجرا درمی‌آید.

وی افزود: هر فرد عاقلی می‌داند بحث جا به جایی بیمارستان امام رضا (ع) جزو آخرین مراحل این طرح بود و بنا بر این بود که به این بهانه، بیمارستانی مجهزتر، به عنوان جایگزین آن، در مرکز استان ساخته شود.

نکته بسیار مهم متولی ساخت این بیمارستان است. چه کسی بناست چنین بیمارستانی بسازد؟ آیا دولت در شرایط اقتصادی فعلی که توانایی گذران امور خود را نیز ندارد می‌تواند بیمارستان بسازد؟ مسئولان در ابتدا معتقد بودند که بخش خصوصی که بناست عمارت مفخم را بازآفرینی کند، بیمارستانی نیز خواهد ساخت.

این موضوع از همان ابتدا با منطق هم خوانی نداشت. چرا باید یک سرمایه گذار برای در اختیار گرفتن عمارت مفخم که ممکن است درآمد حداقلی برای او داشته باشد تن به هزینه چند ده میلیارد تومانی برای ساخت بیمارستان بدهد؟ این موضوع شبهات را بار دیگر بیش از پیش کرد.

در ادامه ماجرا، این وعده رسماً از دور خارج شد. استاندار خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: حتی اگر سرمایه گذار زیر بار ساخت بیمارستان نرود، بنا بر وظیفه خود بیمارستان را با ساخت محلی دیگر، جابجا می‌کنیم.

به این ترتیب مشخص است که سرمایه گذار زیر بار ساخت بیمارستان نرفته لذا وعده ساخت بیمارستان توسط بخش خصوصی پوچ از آب درآمده است.

امتیازات ویژه در جیب سرمایه گذار / مردم بی خبر هستند

اما محمد علی شجاعی، استاندار خراسان شمالی در بخش دیگری از گفتگو با مهر اظهار کرد: یکی از معضلات ما در گفتگو با بخش خصوصی نیز ساخت بیمارستان بود زیرا آن‌ها زیر بار نمی‌رفتند اما از طریق امتیازات ویژه دیگری که می‌توانیم برای آنها ایجاد کنیم قانعشان کردیم که ساخت بیمارستان را نیز لحاظ کنند.

حال سوال مطرح می‌شود که امتیازات ویژه چیست؟ این امتیازات که قطعاً از استان و جیب مردم خواهد رفت به چه میزان است؟ چرا مردم به عنوان بهره بردار از عمارت مفخم و یا بیمارستان نباید از این امتیازات ویژه باخبر باشند؟

این در حالی است که طبق گفته استاندار طی دهه فجر کلنگ این پروژه بر زمین خواهد نشست. به این ترتیب کلنگ زنی در شرایطی رقم می‌خورد که هنوز قراردادی منعقد نشده. این مسئله را حبیب یزدان پناه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در نشست خبری مطرح کرد و بیان داشت: تفاهم نامه‌های کلی بسته شده و هنوز جزئیات مشخص نیست.

چطور می‌شود در حالی که هیچ قرارداد مشخصی به امضا نرسیده کلنگ یک پروژه بر زمین بخورد؟ علت این عجله چیست؟

چه کسی خلاف واقعیت سخن می‌گوید؟

از دیگر گفته‌های مسئولان که تا این لحظه پوچ از آب درآمده معرفی زمین به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بابت تأیید ساخت بیمارستان جدید است. غلامرضا عوض زاده، فرماندار بجنورد در مرداد ماه سال جاری گفت: قرار است مکانی جدید برای جایگزینی بیمارستان امام رضا (ع) در مرکز استان خراسان شمالی در مجاورت محل کنونی این مرکز درمانی تعیین شود، بنابر این مردم نگرانی در این زمینه نداشته باشند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در نشست خبری تاکید کرد: ۳ قطعه زمین به دانشگاه علوم پزشکی معرفی شده اما دانشگاه هیچ پاسخی نمی‌دهد؛ از آن‌ها مطالبه کنید که چرا این پروژه را به تأخیر می‌اندازند؟

اما سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با مهر این اظهارات را تکذیب کرد و گفت: کسی به دانشگاه به صورت کتبی زمینی اعلام نکرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: به صورت شفاهی یک زمین در گلستان شهر به ما معرفی شده که گفتیم این زمین مناسب نیست زیرا باید زمینی باشد که چسبیده به شهر بوده تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: اکنون به دنبال زمینی می‌گردند که به ما معرفی کنند؛ هر زمانی که زمینی را مشخص کنند زمین را بررسی خواهیم کرد.

با این تفاسیر مشخص می‌شود که هیچ عزمی حتی برای معرفی زمین نیز وجود ندارد؛ از سوی دیگر سرمایه گذار نیز ساخت بیمارستان را نپذیرفته و همچنین شرایط مالی و بودجه‌ای کشور توان ساخت بیمارستان جدید را ندارد؛ حال باید به ساخت بیمارستانی جدید امید داشت؟

حبیب یزدان پناه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان شمالی البته به صورت ضمنی این مطالب را تأیید کرد و در نشست با اصحاب رسانه گفت: دانشگاه می‌توانست از شرایط استفاده کند تا بیمارستانی جدید ساخته شود اما این فرصت را از دست داد و حال به مرور این مکان فعلی که اصلاً بیمارستان نیست مخروبه می‌شود.

انتظار برای مخروبه شدن بیمارستان و انواع سنگ اندازی بر جلوی راه بیمارستان امام رضا در دستور کار قرار دارد. به این ترتیب وعده‌های مسئولان یک به یک رنگ باخت و حال تنها سلامت مردم است که خود را در خطر می‌بیند.

کد خبر 5137790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha