مهر گزارش می دهد؛

بن سلمان همچنان در انتظار تماس بایدن

بن سلمان همچنان در انتظار تماس بایدن

صحبت های شب گذشته سخنگوی کاخ سفید در خصوص عدم تمایل جو بایدن برای صحبت با ولیعهد عربستان سعودی نشان می دهد که واشنگتن دام بزرگتری را برای بن سلمان پهن کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید روز جمعه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که واشنگتن برنامه‌ای برای گفتگوی تلفنی با عربستان و ولیعهد سعودی ندارد.

وی افزود: این مشخص است که دولت جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی خود با عربستان سعودی تجدید نظر کرده است.

البته علاوه بر بن سلمان، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز همچنان در انتظار تماس بایدن است.

در همین رابطه «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، به زودی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی صحبت خواهد کرد.

با این حال سخنگوی کاخ سفید می‌گوید، هنوز تاریخ و زمان چنین تماسی مشخص نیست.

حقوق بشر و یمن بهانه‌های بایدن

پیشتر جن ساکی از پاسخ به سؤالی درباره اینکه دولت آمریکا، عربستان را به دلیل قتل جمال خاشقجی به دست عوامل سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول تحریم می‌کند یا نه، طفره رفته بود.

روزنامه «هرالد تریبون» نیز روز جمعه با انتشار مقاله‌ای درباره روابط عربستان و آمریکا در دولت بایدن نوشته بود که که واشنگتن به شدت مخالف پرونده حقوق بشری ریاض و همچنین جنگ نیابتی در یمن است.

البته امتناع بایدن از گفتگو با بن سلمان قطعاً بخاطر ناراحتی وی از جنگ یمن و یا قتل خاشقجی و وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی نیست بلکه وی درصدد است تا با بهانه قرار دادن این موارد هزینه همراهی واشنگتن با ریاض را برای بن سلمان بالا ببرد در نتیجه بعید نیست که عربستان با عقد قراردادهای جدید همچنان ایالات متحده را به عنوان یکی از متحدان اصلی در کنار خود داشته باشد.

در همین رابطه چندی قبل آسوشیتدپرس در گزارشی از تصمیم آمریکا برای ایجاد حداقل یک پایگاه نظامی جدید در عربستان سعودی با توجه به وضعیت منطقه و تأمین امنیت ریاض خبر داده بود.

نکته مهم در این رابطه آن است که دولت قبلی آمریکا برای کسب درآمد از عربستان پروژه فروش سلاح را به اجرا گذاشته بود و دولت فعلی آمریکا برای رسیدن به دلارهای سعودی طرح ایجاد پایگاه نظامی را مطرح کرده است.

امتناع بایدن از گفتگو با بن سلمان قطعاً بخاطر ناراحتی وی از جنگ یمن و یا قتل خاشقجی و وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی نیست بلکه وی درصدد است تا با بهانه قرار دادن این موارد هزینه همراهی واشنگتن با ریاض را برای بن سلمان بالا ببرد

علاوه بر این موضوع هر دو دولت سابق و فعلی آمریکا برای خام کردن سعودی‌ها، پروژه‌های خود را با شعار ایران هراسی به آنها ارائه کرده‌اند.

اما از سوی دیگر مجله خبری فارین پالیسی در گزارشی نوشت که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با فشارهای زیادی برای لغو دائم معاملات تسلیحاتی منعقد شده با عربستان و امارات مواجه است.

طبق نوشته این مجله، نخستین اقدام بایدن در سیاست خارجه آمریکا ۱۸۰ درجه روابط با عربستان را تغییر داد و وی حمایت نظامی از ریاض در یمن را متوقف و معاملات تسلیحاتی با این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

فارین پالیسی همچنین آورده است: گروه‌های جریان پیشرو حزب دموکرات آمریکا از این اقدامات استقبال کردند، اما آنها را کافی نمی‌دانند و ۴۰ گروه و شمار قابل توجهی از افراد سرشناس در این جریان از بایدن خواسته‌اند که معاملات تسلیحاتی میلیاردها دلاری با عربستان و امارات را برای همیشه لغو بکند.

این مجله در ادامه نوشت: نامه‌ای به بایدن ارسال شده است و در آن آمده است؛ حزب پیشرو که به بایدن برای رسیدن به کاخ سفید کمک کرد فشارها بر دولت وی را افزایش داده تا از برخی اهداف در سیاست خارجه به ویژه روابط واشنگتن با عربستان و امارات حمایت کند.

در این نامه از بایدن خواسته شده است که ۲۸ معامله تسلیحاتی امضا شده با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به ارزش ۳۶.۵ میلیارد دلار ازجمله فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به امارات و بمب‌ها به عربستان را لغو کند.

با این وجود آنچه مشخص است جنگ یمن با حمایت کشورهای غربی بویژه آمریکا که در آن زمان «باراک اوباما» و جو بایدن شخصیت‌های اول و دوم آن بودند از عربستان آغاز شد و با همراهی دونالد ترامپ با اقدامات بن سلمان ادامه یافت؛ اکنون بایدن برای بهبود چهره آمریکا و به ظاهر با ادامه جنگ یمن مخالفت می‌کند اما مطمئناً بدنبال روشی جدید برای دوشیدن عربستان و تداوم بخشیدن به روابط پرسود واشنگتن با ریاض است.

کد خبر 5145667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
      0 0
      اگر عربستان رویکردش به ایران و منطقه تغییر کند و از مواضع غرب دور شود و با ایران دشمنی نکند منافعش بیشتر تامین خواهد شد، عربستان دست از دشمنی با ما بردارد ما نیز به کاهش وابستگی عربستان به غرب و استقلال اقتصادی این کشور کمک کنیم و امنیت آنان را تضمین و با اتحاد تمدن نوین اسلامی را پایه گذاری کنیم
    • محمد مهدی اسلامی IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
      0 0
      نصیحت بنده به بن سلمان :محمد جان مبادا بد برقصی __برای نوکری کو در تو نقصی ؟ __تمام کوشش خود را بکار بند __بیاور بر لب ارباب لبخند __سریرت را کنی محفوظ و مانا __فراموشش مکن این پند جانا __بدان ما جمله خواهان تو هستیم __به افسادت تماماََ دل ببستیم .