۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۱:۳۴

عضو انجمن قطعه‌سازان:

قیمت‌گذاری دستوری، قطعه‌سازان را در معرض نابودی قرار داده است

قیمت‌گذاری دستوری، قطعه‌سازان را در معرض نابودی قرار داده است

عضو انجمن قطعه‌سازان با بیان اینکه خودروسازان و قطعه‌سازان به دلیل زیان انباشته در حال نابودی هستند، گفت: قیمت گذاری دستوری زیان‌های فراوانی به این صنعت وارد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو شاهی امروز در نشستی خبری اظهار داشت: امسال سال جهش تولید نامگذاری شد و در همین راستا قطعه سازان تلاش بسیار زیادی داشتند تا به اهداف جهش تولید برسند، می‌توان گفت خوشبختانه نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰ درصد افزایش تولید داشتیم.

وی بیان کرد: هر چند این میزان، مورد رضایت ما نیست و فکر می‌کردیم خیلی بیش از این میزان تولید می‌شد، اما مشکلاتی گریبانگیر صنعت خودرو سازی و قطعه سازی است، نتوانستیم بیش از ۲۰ درصد افزایش تولید داشته باشیم.

خسروشاهی ادامه داد: با تمام مشکلاتی که وجود داشت ۲۰ درصد افزایش تولید داشتیم و جای قدردانی دارد. با توجه طرح تحول صنعت خودرو، بحث قیمت گذاری مطرح شد.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان گفت: به دنبال این هستیم از این شرایط نابسامان خارج شویم، یکی از مشکلاتی که داریم، مربوط به کمبود اتاق فکر برای صنعت خودرو است.

خسروشاهی بیان کرد: اتاق فکر صنعت خودرو باید راه اندازی و از کارشناسان استفاده شود، صنعت خودرو نیاز به اتاق فکر دارد تا در آن تصمیمات درست گرفته شود.

وی در مورد طرح‌های در دست بررسی برای قیمت‌گذاری خودرو نیز گفت: در شرایطی که خودروسازان با رشد زیان انباشته روبرو هستند، طرح عرضه خودرو در بورس می‌تواند کمک کننده باشد، هرچند نحوه اجرای آن با ابهامات زیادی همراه است.

خسروشاهی همچنین در مورد احتمال بازگشت شرکای خارجی به صنعت خودرو گفت: با توجه به اینکه پژو و فیات با سرمایه گذاران آمریکایی اقدام به ایجاد جوینت ونچر (مشارکتی) کرده اند، ممکن است، در صورت اجرایی شدن دوباره برجام، دیگر سیاست قبلی را نداشته باشد. در عین حال، ایران نیز رویکرد قبلی را نسبت به این شرکت نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه از این پس شرط ایران برای همکاری با خودروسازان خارجی، پذیرفتن تولید خودرو با سطح داخلی سازی بالا در کشور است، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های چینی برای ورود به بازار ایران بسیار راغب هستند و احتمال می‌رود شرکت‌های اروپایی در این مرحله وارد بازار ایران نشوند.

نایب رئیس انجمن قطعه سازان افزود: سیاست ایران نیز نباید این باشد که بازار به راحتی در اختیار خارجی‌ها قرار گیرد، بنابراین بهترین گزینه فعلی برای همکاری، شرکت‌های چینی دارای فناوری تولید خودرو به صورت جوینت ونچر است.

صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی در حال نابودی است

همچنین شهپری عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: صورت‌های مالی خودروسازان کشور از زیان هنگفت ایران خودرو و سایپا حکایت دارد و این در حالی است که همزمان با زیان دیدن خودروسازان، سودهای میلیاردی به جیب دلالان واریز شده است.

وی به وضعیت صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: گزارشات مالی صنایع فولاد نشان می‌دهد که هزاران میلیارد تومان سود دارند و کسی هم کاری به کار آنها ندارد و چقدر هم حاشیه سازی می‌کنند. در هر دوره هم شاهد جهش قیمت فولاد، ورق سرد و گرم و … هستیم اما کسی کاری به زیان خودروسازان ندارد.

شهپری گفت: بالای ۳۰ هزار میلیارد تومان زیان قطعه‌سازان است اما کسی اهمیت نمی‌دهد. اگر زیان انباشته ادامه یابد کدام قطعه ساز می‌تواند به فعالیتش ادامه بدهد؟ کدام بانک برای دادن تسهیلات اعتماد می‌کند؟

وی با انتقاد از قیمت گذاری دستوری خودرو گفت: با این قیمت دستوری چگونه می‌توان کار کرد؟ اگرچه خودروسازان رشد تولید داشتند اما امسال سال خطرناکی داشتیم زیرا قیمت دستوری و شرایط کنونی، زیان‌های فراوانی به این بخش وارد کرد.

شهپری اظهار داشت: احساس می‌کنم همه در صنعت خودرو بازیچه شده ایم. حساب و کتاب مالی خودروسازان نشان می‌دهد که صنعت خودرو در حال نابودی است و کسی اهمیت نمی‌دهد.

عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات مجموعه‌های خودرو تصریح کرد: اگر قیمت‌ها اصلاح نشود، هم خودروساز و هم قطعه‌ساز نابود می‌شود.

کد خبر 5153321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha