۱۷ اسفند ۱۳۹۹، ۹:۲۲

به همت مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و همکاری خانه کتاب و ادبیات؛

محفل شعر«آئین مستوری» با موضوع شخصیت حضرت ابوطالب(ع) برگزار شد

محفل شعر«آئین مستوری» با موضوع شخصیت حضرت ابوطالب(ع) برگزار شد

به مناسبت سالروز وفات حضرت ابوطالب(ع)، محفل شعری با موضوع ابوطالب (ع) و با عنوان «آئین مستوری» با حضور شاعران داخلی و خارجی در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محفل شعر با موضوع ابوطالب (ع) و عنوان «آئین مستوری» به همت مجمع جهانی اهل بیت (ع) و همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران شنبه ۱۶ اسفند با حضور شاعران داخلی و خارجی در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

بنابراین گزارش محفل شعری آئین مستوری شعر ابوطالب (ع) افزون بر حضوری برگزار شدن در قالب وبینار برای شاعران بین‌المللی و علاقه‌مندان در کشورهای عربستان، عراق، انگلستان، عمان، لبنان، سوریه، بحرین و تونس نیز پخش شد که در آن ۳۵۰۰ نفر به صورت آنلاین شرکت داشتند، همچنین این محفل شعری از طریق شبکه تلویزیونی بین‌المللی عبرات به صورت زنده برای مخاطبان پخش شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیر کل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) به ایراد سخنرانی پرداخته و گفت: شعر درباره اهل‌بیت (ع) را باید تقدیس کرد.

وی افزود: گاهی یک مصرع از شعر را باید یک کتاب شرح کند، برخی از عبارات شعری نیازمند شرح جامع هستند، سرودن شعر در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی هر کدام شاخصه‌ها و مؤلفه‌های خاص خود را دارد.

دبیر کل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) افزود: قریحه شعری و ادبی امری فطری و خدادادی است که برخی همچون شما شاعران این استعداد را یافته و شکوفا می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانی با بیان اینکه شعرهای حکمت‌آمیز برخی شعرا در جامعه تحول ایجاد می‌کند اظهار کرد: اهل‌بیت (ع) از شعرای آئینی تقدیر و تجلیل داشتند، به عنوان مثال شعرایی همچون دعبل خزاعی را تکریم و تجلیل کردند.

وی ابراز کرد: حضرت ابوطالب (ع) در جریان بعثت که بسیار عظیم است از حمایت خود نسبت به پیامبر (ص) دریغ نکردند، به خصوص در زمانی که اتفاقات زیادی برای پیامبر (ص) رخ داد، چنین شخصیتی از پیامبر (ص) تمام قد دفاع و پشتیبانی می‌کند، سالی که حضرت ابوطالب (ع) وفات کردند آنقدر بر دل پیامبر (ص) حزن وارد می‌شود که آن سال را عام الحزن تعبیر می‌کنند.

دبیر کل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با اشاره به سخنی از آیت‌الله مکارم شیرازی مبنی بر اینکه ما عاشق ابوطالب هستیم، گفت: امیرمومنان امام علی (ع) در رثای ابوطالب اینگونه ذکر می‌کنند «ای کسی که پناه پناهندگان، باران خشکسالی‌ها و نور تاریکی‌ها هستی، فقدان تو اهل دین و دیانت را به لرزه درآورده است، خداوند تبارک تعالی بهشت را بر تو ارزانی داشته است».

حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانی ادامه داد: محمد خلیل از دانشمندان بزرگ مصری که با اشعار ابوطالب مأنوس است در شرح ابیات ایشان کتابی دارد که در آن می‌گوید «روح عشق و عرفان در کلام ابوطالب تشعشع دارد و نوعی اعجاز است، فصاحت و بلاغت او در دوره ادب قبل و بعد اسلام نمونه و منحصر بود، روح اشعار او نشان از اندیشه بالا و ایمان قلبی ابوطالب دارد». در اشعار ابوطالب واقعاً عظمت توحیدی ایشان برجسته است، اما زمان بنی‌عباس در تاریخ تحریف جدی درباره ابوطالب رخ داده است.

وی با استناد به فرمایشی دیگری از ابوطالب (ع) عنوان کرد: «همه کسانی که اهل شرافت و کرامت هستند باید بدانند که حضرت محمد (ص) همچون حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) پیامبر خدا است»، افزون بر ابعاد بلاغتی و فصاحتی در اشعار حضرت ابوطالب روح توحید در بیانات ایشان مشاهده می‌شود که بسیاری از سخنوران و علما به اشعار او استناد می‌کنند.

دبیر کل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) ادامه داد: اشعار حضرت ابوطالب (ع) به عنوان یک شاعر زبردست و ادیب نوعی از اعجاز را دارد، افزون بر این حقایق توحیدی و معرفتی و ایمانی نیز در اشعار ابوطالب تششع می‌کند که می‌تواند برای ما درس‌آموز باشد، حضرت ابوطالب (ع) در شرایط بسیار سخت از پیامبر (ص) حمایت کردند و لحظه‌ای از حمایت ایشان دست برنداشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانی با بیان اینکه درباره شخصیت حضرت ابوطالب (ع) کتاب‌ها، مقالات خوبی نوشته شده و همایش و نشست‌های تخصصی برگزار شده است، ابراز کرد: حتی مسیحیان هم درباره شخصیت ایشان کتاب نوشتند یا برخی اهل سنت هم بودند که هزاران صفحه یا بیشتر درباره شخصیت ابوطالب کتاب نوشتند.

وی افزود: صحبت درباره حضرت ابوطالب (ع) بحث ایمان نیست ایشان مؤمن کامل بودند، بلکه بحث مربوط به شخصیت اجتماعی، معنوی و توحیدی ابوطالب است که در جریان بعثت در آن شرایط که بسیاری پیامبر (ص) را تنها گذاشتند حمایت ایشان تا آخر عمر اثرگذاری مثبت را داشت.

دبیر کل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) خاطرنشان کرد: امید که این همایش عشق و محبت ما را به این شخصیت نثار کند، بحث درباره حضرت ابوطالب (ع) تنها به شیعه و اهل سنت اختصاص ندارد، بلکه به اسلام مربوط است و باید در مجموعه جهان اسلام به شخصیت ایشان پرداخته شود، یکی از مفتی‌های سوریه درباره حضرت ابوطالب (ع) می‌فرماید ایشان مؤمنی است که هر کس در ایمان او شک کند گناه کرده است، این مهم است که یک عالم اهل سنت درباره حضرت ابوطالب (ع) چنین تعبیری را داشته باشد، این تعبیر عمیق، دقیق و درست است.

در ادامه این مراسم شاعران آئینی همچون عبدالرحیم سعیدی راد، استاد محمد عباس از سوریه، احمد علوی، عباس احمدی، مصطفی محدثی خراسانی، رضا اسماعیلی، محمد عباس علی، محمود حبیبی کسبی، محمد جواد آسمان، کرامتی، ابراهیم سعیدی‌راد، عباس براتی پور به صورت حضوری و شاعرانی از کشورهای دیگر در قالب مجازی به شعرخوانی درباره حضرت ابوطالب (ع) پرداختند.

گفتنی است همایش بین‌المللی حضرت ابوطالب (ع) ۱۹ تا ۲۱ اسفند امسال در قم برگزار می‌شود. مخاطبان و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق فضای مجازی یا شبکه‌های تلویزیونی آن را پیگیری کنند.

کد خبر 5163545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha