به گزارش خبرنگار مهر، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کردستان اظهار کرد: نیروی انسانی مهمترین سرمایه کردستان است و اگر در این استان محرومیت و عقب ماندگی داریم همگی ریشه تاریخی دارد و به گذشته بر میگردد.
وی افزود: شرایط قبل از انقلاب، اتفاقات و ناامنیهای اوایل انقلاب و جنگ تحمیلی را از مهمترین عوامل عقبماندگی کردستان است.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر اعتبارات جهشی به پروژههای عمرانی استان تخصیص یافته است که طرح راهآهن همدان - سنندج در این خصوص مثال زدنی است چرا که تاکنون ۱۱ هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده و به تازگی دو هزار میلیارد ریال دیگر به آن اختصاص یافته و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید.
مرادنیا افزود: میانگین دسترسی به راه روستایی آسفالته در کردستان ۵۰ درصد است که سه هزار کیلومتر راه روستایی را شامل میشود و ۹۵۰ کیلومتر آن در دولت تدبیر و امید احداث و به بهرهبرداری رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: برای انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج دو هزار میلیارد ریال تزریق شده است و اردیبهشت سال آینده نیز انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم دهگلان به بهرهبرداری میرسد.
استاندار کردستان در ادامه سخنان خود به موضوع حاشیهنشینی و معضلات ناحیه منفصل شهری نایسر اشاره کرد و گفت: دفتر رهبر معظم انقلاب، برای ساماندهی و رفع مشکلات این ناحیه یک هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال تخصیص داده که طی سه ماه باید با کمک شهرداری و تمام دستگاههای خدمات رسان و نهادهای زیر نظر رهبری، اجرایی شود.
مرادنیا به توافق با دولت مرکزی عراق برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه اشاره کرد و گفت: ۴۰۰ میلیارد ریال نیز برای ساماندهی پایانه مرزی باشماق در نظر گرفته شده که موجب توسعه صادرات و بخشهای مختلف استان خواهد شد.
وی به افزایش دو برابری فضای ورزشی استان در هفت سال گذشته اشاره کرد و گفت: در بخش گازرسانی نیز جزو استانهای پیشرو در کشور هستیم و ضریب نفوذ گاز طبیعی در جمعیت استان به ۹۸ درصد رسیده است.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در جریان سفر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشوربه استان توافق شد از محل ماده ۵۶ بودجه بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به شهرهای استان اختصاص یابد.
وی افزود: ارتقای تصفیهخانه فاضلاب سنندج، آبگیری سد ژاوه و انتقال آب از این سد به سد سورال و پوشش ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در مسیر این سدها از جمله طرحهایی است که در آیندهای نزدیک به بهره برداری میرسد.
نظر شما