۲۳ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۴۵

به همت رایزن فرهنگی ایران در اسلام آباد؛

نشست علمای مذاهب اسلامی در پاکستان برگزار شد

نشست علمای مذاهب اسلامی در پاکستان برگزار شد

جمعی از علما و شخصیت‌های مذهبی پاکستان در نشستی در اسلام آباد بر نقش محوری پیامبر اعظم (ص) و آموزه‌های آن حضرت در ایجاد و تقویت اتحاد امت اسلامی پرداخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی وحدت‌آفرین به مناسبت مبعث پیامبر اعظم (ص) با حضور وزیر امور مذهبی پاکستان، سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، رهبران ارشد مذهبی و علمای وابسته به فرق مذاهب اسلامی به اهتمام سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد برگزار شد. در این نشست سخنرانان بعثت را عامل وحدت جهان اسلام، تجلی ارزش‌های دینی و فرصتی برای مقابله مشترک با پدیده تفرقه‌گرایی عنوان کردند.

به مناسبت فرخنده سالروز مبعث رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) جمعی از رهبران مذهبی، علما و اندیشمندان اسلامی پاکستان به منظور هم اندیشی در خصوص لزوم اتحاد امت اسلامی چهارشنبه شب در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان حضور پیدا کردند.

"پیر نور الحق قادری" وزیر امور مذهبی پاکستان به عنوان میهمان ویژه در این نشست با عنوان "نشست تقریبی علما مذاهب اسلامی" حضور پیدا کرد.

سایر علما و اندیشمندان فرق مختلف اسلامی پاکستان از جمله "سید محمد صفدر گیلانی" دبیرکل حزب جمعیت علمای پاکستان، "علامه حیدر علوی" روحانی برجسته اهل سنت، علامه "سید ساجد نقوی" رهبر شیعیان و رئیس حزب نهضت اسلامی، علامه "راجا ناصر جعفری" دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین، علامه "امین شهیدی" رئیس گروه امت واحده، "آصف لقمان قاضی" از اعضای ارشد شورای همبستگی ملی و "مُفتی گلزار نعیمی" از روحانیون ارشد اهل تسنن، "سید ثاقب اکبر" رئیس مؤسسه البصیره، علامه "عارف واحدی" دبیر کل شورای علمای شیعه پاکستان، علامه "افتخار حسین نقوی"، رئیس حوزه علمیه امام خمینی "مفتی سعید" روحانی برجسته اهل سنت، صاحب زاده"پیر گلباد شاه" سجاده نشین دربار عالیه راولپندی، "آصف لقمان قاضی" عضو شورای همبستگی ملی پاکستان، "پیر سردار رضا محی‌الدین قدیر" روحانی برجسته اهل سنت نیز اهمیت پیام مبعث و گام‌های عملی علمای اسلام برای تقویت روحیه اتحاد و همدلی را تشریح کردند.

سفیر ایران در پاکستان: اهداف بعثت پیامبر باید برای ملت‌ها تبیین شود

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: مسلمانان به ویژه علمای اعلام و فرهیختگان جهان اسلام باید ضمن مقابله با راهبرد شیطانی اسلام ستیزی، آحاد ملل اسلامی و سایر ملت‌ها را نسبت به اهداف بعثت انبیا الهی و به ویژه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آگاه سازند.

سید محمدعلی حسینی طی سخنرانی در نشست تقریبی علمای مذاهب اسلامی، سالروز بعثت پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم و روز معراج آن حضرت را به مسلمانان جهان به ویژه مردم پاکستان و علمای این کشور تبریک و گفت: از خداوند متعال مسئلت می‌نمایم که همه ما و امت اسلام را از رهروان صادق و مؤمن آن حضرت قرار دهد.

وی افزود: امروز بشریت بیش از هر زمان دیگر از اهداف اصلی بعثت انبیا و خاتم آنان صلوات الله علیهم اجمعین فاصله گرفته و غرق در جاهلیت مدرن، بداخلاقی، اسارت در شهوات، نفاق و بی خردی گشته است.

حسینی اظهار داشت: نتیجه آن که انسان‌های عصر حاضر علیرغم پیشرفت‌های شگرف علمی و صنعتی گرفتار رنجی بی پایان و زخمی عمیق و جان‌سوز شده و بی محابا و سرگردان به هر سو روی می‌افکنند تا درمانی برای دردهای پنهان و آشکار خود بیابند. این همان رنجی است که روح لطیف پیامبر اعظم را می‌آزارد و بر جان او سخت و گران می‌آید، (عزیز علیه ماعنتم).

وی گفت: حضرت ختمی مرتبت بر هدایت بشریت و آزادی انسان‌ها از اسارت جهل و هوی و هوس، حریص و بی تاب بود و بر سعادت آنان دلسوز و مشتاق؛ و در این راه برای صلاح و فلاح آنان از بذل جان خود نیز دریغ نورزید. با این وجود انسان‌هایی ناسپاس و فریفته و دلبسته به زر و زور پاسخ این لطف بیکران و رحمت واسعه الهی را با دشمنی و خباثت داده‌اند و هر زمان به شیوه‌ای متوسل شده تا این نور الهی را خاموش نمایند.

سفیر ایران در پاکستان افزود: امروزه نیز دشمنی صریح و آشکار نظام ظالمانه سلطه و امپراطوری شیطانی و رسانه‌ای صهیونیسم بین‌الملل در قالب اسلام ستیزی و قرآن ستیزی تلاش می‌نماید تا تصویری مخدوش و نازیبا از چهره منور و تابناک این پیامبر عظیم‌الشأن الهی ترسیم نموده و به دنیا ارائه نماید و از این طریق به مقابله و مبارزه با آن حضرت و اهداف مقدس و عالیه بعثت او برخاسته‌اند.

وی تاکید کرد: این پدیده شوم وظیفه عموم مسلمانان به ویژه علمای اعلام و فرهیخته عالم اسلام را مضاعف می‌نماید تا ضمن مقابله با راهبرد شیطانی اسلام ستیزی، آحاد امت اسلام و سایر ملت‌ها را نسبت به اهداف بعثت انبیا الهی و به ویژه پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم آگاه و روشن نمایند و با توکل به خداوند متعال تصویر روشنی از حقایق آن به جهانیان معرفی کنند و هرگز در این مسیر و صراط مستقیم الهی و نورانی ناامید و مأیوس نگردند.

وزیر امور مذهبی پاکستان نیز به عنوان مهمان ویژه این مراسم رویدادهای مبارکی همچون میلاد حضرت ختمی مرتب (ص)، معراج و مبعث را محور ارزش‌های مشترک جامعه اسلامی دانست و افزود: از تمامی این رویدادهای مبارک و خجسته باید به عنوان فرصتی ناب برای تشریح اهداف دین مبین اسلام و روح واقعی آموزه‌های نبی مکرم اسلام (ص) استفاده کنیم.

"پیر نورالحق قادری" تاکید کرد: مسلمانان باید چالش‌های واقعی خود را بشناسند، مبارزه با دشمنان مشترک، هوشیاری برابر توطئه‌های ضدوحدت و تلاش عناصر چه در داخل و یا خارج برای تخریب چهره مهربان اسلام باید سرلوحه همه ما قرار بگیرد.

وی با تاکید بر لزوم انسجام مسلمانان برای دفع معضلات کنونی جهان اسلام، به موضوع فلسطین اشاره کرد و افزود: دولت پاکستان و مردم این کشور حامی قوی فلسطین هستند و به هیچ قیمتی رژیم نامشروع و اشغالگر صهیونیستی را به رسمیت نخواهند شناخت.

وزیر امور مذهبی پاکستان با قدردانی از ابتکار سفیر ایران برای گردهمایی تقریب علما مذاهب اسلامی، ابراز امیدواری کرد که سایر کشورهای مسلمان نیز گام‌های مشابهی برای وحدت آفرینی و یافتن راهکارهای مشترک برای مقابله با چالش‌ها بردارند.

نفی خشونت و تروریسم و مقابله با اسلام هراسی و اسلام ستیزی

در این مراسم علاوه بر گرامی داشت مقام پیامبر اسلام، سخنرانان به تبیین مواضع و دیدگاه‌های خود در خصوص اتحاد و وحدت امت اسلامی، تقریب مذاهب اسلامی، ایجاد هماهنگی و اتحاد در رسیدگی به مسائل مبتلابه جهان اسلام از جمله مبارزه هماهنگ با تفرقه افکنی بیگانگان و فرقه گرایی، نفی خشونت و تروریسم و مقابله با اسلام هراسی و اسلام ستیزی پرداختند.

در این مراسم همچنین تصاویر و ویدئو کلیپ‌هایی در خصوص اهمیت تقریب مذاهب اسلامی و اتحاد امت مسلمان از جمله رهنمودها و توصیه‌های مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای به نمایش در آمد.

بیانیه پایانی نشست علما مذاهب اسلامی

در اعلامیه پایانی این نشست شرکت کنندگان بر لزوم توسل مسلمانان به عناصر مشترک جهان اسلام به ویژه اعتقاد به قرآن کریم و رسالت پیامبر اسلام برای اتحاد امت اسلامی و مقابله با هرگونه فرقه گرایی تاکید نمودند.

آنان تصریح کردند که فرقه گرایی و تکفیر در بین مسلمانان، مطلوب دشمنان جهان اسلام بوده و پیامدهای خطرناکی بر فرایند وحدت اسلامی داشته است و اجتناب از آن امری، ضروری و برای مصالح جامعه اسلامی، اصلی، حیاتی است.

شرکت کنندگان تاکید کردند: قضیه فلسطین و آزادی کامل این سرزمین مقدس، اصلی‌ترین مطالبه امت اسلامی است و هر گونه تلاشی در جهت عادی سازی روابط با این رژیم و یا تضییع حقوق مردم اصیل و ستمدیده این سرزمین تحت عناوین مختلفی چون معامله قرن از نظر علمای اسلام و آحاد امت اسلامی شدیداً محکوم است.

آنان ضمن محکوم کردن هرگونه اسلام ستیزی و اسلام هراسی در سراسر جهان، بر لزوم مقابله با این پدیده منفی و شوم تاکید دارند و از ابتکار دولت پاکستان در تعیین "۱۵ مارس" به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی قدردانی می‌نمایند و دعوت از سران کشورهای اسلامی برای همکاری یکپارچه در مقابله با جریان فزاینده اسلام هراسی را ارج می‌نهند.

شایان ذکر است این نشست که در محل سفارت کشورمان در اسلام آباد برگزار شد با اقامه نماز جماعت به امامت یکی از علمای اهل سنت آغاز گردید و در ابتدای نشست، استاد کریم منصوری قاری برجسته کشورمان آیاتی از کلام الله مجید را به زیبایی قرائت کرد.

کد خبر 5168248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha