۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۳۶

در صحن مجلس مطرح شد؛

ضرورت شفافیت در نظام بانکی/ راه فرار اختلاس‌گران بسته شود

ضرورت شفافیت در نظام بانکی/ راه فرار اختلاس‌گران بسته شود

در جلسه علنی امروز مجلس نمایندگان تأکید کردند که باید در نظام بانکی شفافیت به وجود آید و راه فرار اختلاس‌گران و کلاهبرداران بسته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی تعدادی از نمایندگان نقطه‌نظرات خود را درباره گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر چگونگی اجرای سامانه‌های نظارتی در حوزه امور بانکی مطرح کردند.

طغیانی: باید تراکنش‌های ریالی غیرقانونی رصد شود

سید مهدی طغیانی در این باره اظهار داشت: ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت مصوب کرده بود که هر شخص حقیقی و حقوقی برای فعالیت‌های مالی باید یک شناسه داشته باشد اما متأسفانه این مصوبه آنطور که باید و شاید اجرایی نمی‌شود.

وی بیان کرد: ما در حال حاضر نمی‌توانیم به خوبی تراکنش‌های ریالی مضر و غیرقانونی را رصد کنیم و در این گزارش پیشنهاداتی برای تکمیل قوانین موجود ارائه شده و باید مورد توجه قرار گیرد.

میرتاجدالدینی: کنترل تراکنش‌های مالی باعث کاهش فرار مالیاتی می‌شود

در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاجدالدینی درباره گزارش مذکور، گفت: یکی از مشکلات مردم ما در حوزه اقتصادی، مسائلی است که در رابطه با بانک‌ها اتفاق می‌افتد.

وی گفت: همواره نمایندگان تلاش کرده‌اند که با ایجاد سامانه‌های نظارتی بتوانند بخشی از مشکلات بانکی را حل کنند اما متأسفانه بسیاری از این قوانین اجرا نمی‌شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جلوگیری از پولشویی، کاهش فرار مالیاتی و جلوگیری از مفاسد اقتصادی در گروی رصد کامل تراکنش‌های ریالی و مالی است؛ برای انجام چنین اقدامی، سامانه‌هایی در نظر گرفته شده و باید به خوبی اجرا شود.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: برای مثال سامانه صدور چک، یکی از این سامانه‌ها است که باید در دو سال گذشته اجرا می‌شد اما هنوز به طور کامل اجرا نشده و لازم است قانون اصلاح قانون چک و همچنین سامانه مذکور به طور دقیق اجرا شود. علاوه بر این، قانون پایانه‌های فروشگاهی هم به طور کامل اجرا نمی‌شود که باید عملیاتی شود.

امیرآبادی فراهانی: تمام تمرکز دولت بر روی FATF است

احمد امیرآبادی فراهانی در خصوص گزارش مذکور، اظهار داشت: دولت به جای آنکه مشکلات حوزه بانکی را حل و شفاف‌سازی کند، فقط بحث تراکنش‌های خارجی و FATF را مطرح می‌کند، درحالی‌که شفافیت تراکنش‌های داخلی نیز منجر به مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی می‌شود.

مشکل کسری بودجه را می‌توانیم از طریق سامانه‌های بانکی حل و فصل کنیم اما دولت در اجرای آن کوتاهی کرده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گردش مالی دستگاه‌های پوز ۸هزار هزار میلیارد تومان است و اگر فقط ۹ درصد مالیات از این رقم اخذ شود، ۷۲۰هزار میلیارد تومان درآمد ارزش افزوده دارد اما نماینده دولت رسماً در جلسه کمیسیون اقتصادی اعلام کرد که توانایی این کار را ندارد البته آنان اراده‌ای هم برای چنین اقدامی ندارند.

امیر آبادی فراهانی گفت: ما باید مالیات را از کسانی اخذ کنیم که درآمد زیاد و سرشاری دارند. همچنین باید با رانت دلار ۴۲۰۰ تومانی و کسانی که در این وضعیت ارزی ۳۰ میلیارد دلار از بانک مرکزی و ۶۰ تن طلا را خارج کردند، برخورد جدی شود.

حاجی‌دلیگانی: مشکل ما عدم اجرای قانون از سوی دولت است

در ادامه حسینعلی حاجی‌دلیگانی اظهار داشت: ما سامانه‌های زیادی برای کنترل امور بانکی داریم اما دولت آن را اجرا نمی‌کند و مشکل در کسری قانون نداریم بلکه مشکل عدم اجرای قانون است.

وی تأکید کرد: نظارت‌های مجلس باید اثرگذار باشد به گونه‌ای که هیچ فردی از جمله رئیس‌جمهور و وزیری جرأت نداشته باشند که برخلاف قانون عمل کنند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی متذکر شد: دولت‌های یازدهم و دوازدهم تاکنون آئین‌نامه ۲۴۰ قانون مصوب مجلس شورای اسلامی را تهیه نکرده و این مسئله حاکی از آن است که ما باید از ابزارهای نظارتی خود به خوبی استفاده کنیم.

موسوی لارگانی: راه فرار اختلاس‌گران باید بسته شود

همچنین حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی اظهار داشت: عدم نظارت بر سیستم بانکی باعث شده که راه فرار برای افرادی که قصد اختلاس و کلاهبرداری از سیستم بانکی را دارند، باز باشد.

وی بیان کرد: ذینفع واحد و تراکنش‌های بانکی، موضوعات مهمی است که باید مجلس این مسائل را تعیین تکلیف کند تا امکان تصمیمات سلیقه‌ای از دولت‌ها گرفته شود.

گودرزوند: باید در نظام بانکی شفافیت به وجود آید

مهرداد گودرزوند چگینی درباره موضوع مذکور گفت: اگر شفافیت در نظام بانکی اتفاق بیفتد، بخشی از مشکلات چون رانت‌خواری و فساد کاهش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: گزارش چگونگی اجرای سامانه‌های نظارتی در حوزه امور بانکی ناظر بر شفافیت است و باعث کاهش فرار مالیاتی و جلوگیری از مفاسد اقتصادی می‌شود.

کد خبر 5214783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha