معاون امور گمرکی گمرک ایران در گفتگو با مهر با بیان اینکه تغییراتی در نحوه استخراج آمار صادرات نفتی و غیر نفتی ایجاد شده است، گفت: آمارهای صادرات کالاهای نفتی و غیر نفتی از یکدیگر تفکیک می شود و برای ریزتر و دقیق تر شدن آمارها در این خصوص دستور العمل جدیدی صادر شده است.
محمد رضا نادری دلیل تفکیک آمارهای صادرات نفتی و غیر نفتی را ادعای برخی دستگاه ها در مورد سهم کالاهای آنها در صادرات عنوان کرد و افزود: برخی از آنها مدعی بودند که سهم آنها در صادرات فراتر از ارقام اعلام شده است.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر، ممکن بود سهم صدور کالای یک دستگاه دولتی در بخش صنعت فراتر از آمارها بوده باشد اما این کالا در بخش پتروشیمی منظور شده که بر اساس این دستور العمل جدید مشخص می شود که کدام کالا باید در کدام بخش قرار گیرد.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه در بحث صدور کنسرو ممکن بود وزارت صنایع ومعادن مدعی باشد که این محصول صنعتی است و وزارت جهاد کشاورزی مدعی باشد که این محصول کشاورزی است که هم اکنون این اختلافات با دستور العمل جدید از بین رفته است.
معاون امور گمرکی گمرک ایران با تاکید بر اینکه هم اکنون تهیه این آمارها براساس دستورالعمل جدید صورت می گیرد، افزود: این دستور العمل با تلاش بانک مرکزی، وزارت بازرگانی و گمرک ایران تهیه شده است.
وی گفت: به عنوان مثال اگر قرار است نفت خام جزو کالاهای نفتی تلقی شود باید گفت فرآورده های نفتی آنها همچون قیر، گیریس و روغن صنعتی و غیره دارای طیف وسیعی است که غیر نفتی دانستن آنها اصلا صحیح نیست.
نادری با بیان اینکه همچنین باید تکلیف کالاهای مهمی همچون زعفران و تخم مرغ که برای آن عوارض صادراتی وضع شده است و همچنین تکلیف صادرات آن مشخص می شد، تصریح کرد: برخی کالاها نیز که نیاز بیشتری به مصرف در داخل کشور دارند و نیاز کمتری به صادرات آنها وجود دارد نیز باید مشخص می شد که با این دستور العمل جدید این وضعیت مشخص شده است.
نظر شما