خبرگزاری مهر؛ گروه استانها- مریم شریفی: هم زمان با رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی و برگزاری مراسم تشییع پیکر ایشان در تهران، مردم استان گلستان هم که موفق نشدند در تشییع رهبر انقلاب حضور داشته باشند با برگزاری مراسم مختلف در شهرهای خود عزاداری کردند.
در همین رابطه با غلامرضا خارکوهی، نویسنده و تاریخنگار انقلاب اسلامی گفتگو کردیم تا با حال و هوای آن ایام در استان بیشتر آشنا شویم.
وی درباره لحظات ابتدایی انتشار خبر رحلت امام اظهار کرد: از همان دقایق اول مردم گلستان همانند همه ملت ایران دچار شوک بزرگ شدند، آنچنان غمی همه شهرها و محلات استان را در برگرفته بود که نظیر آن را هیچکس قبل از آن تاریخ تجربه نکرده بود.
وی افزود: همه معابر و کوچهها سیاهپوش و مساجد تا چندیدن ماه پذیرای عزادارانی بود که همه خود را صاحب عزا میدانستند.
برگزاری ۳۰۰۰ مراسم بزرگداشت امام در ۵۰ روز
تاریخ نگار گرگانی افزود: در فاصله ۴۰ تا ۵۰ روز از ارتحال امام بیش از سه هزار مراسم بزرگداشت و یادبود در گلستان برگزار شد.
وی افزود: از رادیو، تلویزیون و مساجد نوحه پخش میشد و در کنار آن وصایا، اشعار و سخنرانیهای امام در مراسم مختلف برای مردم بازگو میشد.
خارکوهی گفت: شعارهایی نظیر «عزا عزا است امروز روز عزا است امروز / خمینی بت شکن پیش خدا است امروز» و یا «عزاعزا است امروز روز عزا است امروز / مهدی صاحب زمان صاحب عزا است امروز» دو نمونه از شعارهایی بود که مردم استان در مساجد و محافل زیاد تکرار میکردند.
تاریخ نگار گرگانی ادامه داد: معمولاً رهبران سیاسی دنیا با تشریفات نظامی به خاک سپرده میشوند ولی مراسم تشییع رهبر انقلاب به صورت مردمی در ایران برگزار شد.
وی افزود: تعداد زیادی از مردم استان گلستان برای شرکت در مراسم تشییع پیکر مطهر امام خمینی (ره) راهی پایتخت شدند و با موج بزرگ جمعیتی که از سراسر کشور به مصلای تهران میرفتند همراه شوند.
خارکوهی که در این مراسم حضور داشت و از نزدیک شاهد ماجرا بود افزود: جمعیت به حدی زیاد بود که از فاصله ۱۵۰ متری نمیتوانستیم به جایگاه امام نزدیکتر شویم و سیل مردمی، پیکر پاک امام را همچون پروانه در برگرفته بودند.
وی تصریح کرد: جمعیت آنقدر زیاد بود که قابل مدیریت و پذیرایی نبودند و تعدادی از خیرین با پرتاب ساندویچ از روی کامیونها از سیل مردم پذیرایی میکردند.
خارکوهی با بیان این مطلب که امام خمینی تنها یک رهبر سیاسی و مذهبی نبود بلکه بر قلبها حکومت میکرد، افزود: محبوبیت امام محدود به مرزهای جغرافیایی نبود بلکه مراد دلها و در قلب همه ستمدیدگان و مبارزان جهان جای داشت.
وی تصریح کرد: مراسم آیت االله بروجردی که مرجع بزرگ شیعیان دنیا بود در سال ۱۳۴۰ و مراسم گاندی رهبر انقلاب هند جز مراسم باشکوه بودند ولی تشییع امام راحل به دلیل محبوبیت بالای ایشان بسیار بزرگتر باشکوهتر و درواقع بزرگترین رویداد قرن بود.
بیعت مردم گلستان با آیت الله خامنه ای
خارکوهی گفت: دشمنان انقلاب با رحلت ایشان مدام در رسانههای خود تبلیغ میکردند که از این پس انقلاب شکست خورده و ایران دچار تجزیه طلبی و جنگ قدرت میشود ولی برخلاف تبلیغات بدخواهان، مردم از همان لحظه شنیدن خبر ارتحال ایشان اتحاد و همبستگی خود را با حضور گسترده در مراسم و تاکید بر ادامه آرمانهای امام به رخ کشیدند.
وی افزود: پس از انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری انقلاب اسلامی مردم گلستان در مراسم از توان مدیریتی و سوابق انقلابی ایشان تعریف و تمجید، و بر بیعت خود با رهبری تاکید میکردند.
وصیت نامه امام راحل نقشه راه جمهوری اسلامی ایران است
خارکوهی در ادمه گفت: از امام راحل وصیت نامهای در حد یک کتاب برای ما به یادگار مانده که نقشه راه جمهوری است و عمل کردن به آن سعادت هر دو دنیا را برای مردم و مسئولین به همراه دارد.
وی با اشاره به بخشهایی از وصیت نامه حضرت امام گفت: امام به خودکفایی اقتصادی توجه ویژه داشتند و همواره به مردم ومسئولین سفارش میکردند بر توانمندیهای داخلی تکیه کنند تا کشوری مستقل داشته باشیم و زیر سلطه هیچ قدرتی نرویم.
خارکوهی با بیان این مطلب که امام همواره به ارزشها و رسیدگی به محرومان تاکید میکردند گفت: با وجود همه محرومیتها، جنگ تحمیلی و ترورها، بعد از پیروزی انقلاب به دستور امام مردم و مسئولین بسیج شدند و بسیاری از کاستیها برطرف شد و شاهد آبادانی کشور بودیم، مردم به عشق رهبر خود هم در جنگ تحمیلی و هم در کارهای عمرانی حضوری عاشقانه داشتند.
وی افزود: به همه مردم و مسئولان، خصوصاً مسئولان جوانتری که زمان حیات امام را درک نکرده اند توصیه میکنم وصیت نامه ایشان را بخوانند و در زندگی فردی و اجتماعی خود به آن عمل کنند.
نظر شما