۲۶ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۰۹

به بهانه پخش مستند غیررسمی۳؛

دلگرمی رهبر انقلاب به اهالی علم وفناوری/مسئولان ببینند و باورکنند

دلگرمی رهبر انقلاب به اهالی علم وفناوری/مسئولان ببینند و باورکنند

اهالی علم و فناوری همواره دیدارهای زیادی با مقام معظم رهبری داشته‌اند، دیدارهایی که به زعم محققان مایه دلگرمی و محرک واقعی برای آنها در مسیر توسعه و پیشرفت علمی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مقام معظم رهبری همواره جلسات متعددی با مسئولان دستگاه‌ها و نهادها در عرصه‌های مختلف دارند؛ این دیدارهای رسمی و غیر رسمی با اهالی فرهنگ و هنر و متخصصان رشته‌های گوناگون علم و فناوری و گروه‌های مختلف مردمی بوده است.

به تازگی سومین قسمت از مستندی در رسانه ملی پخش شد که مجموعه‌ای از دیدارهای غیر رسمی رهبر انقلاب اسلامی با مسئولان و فعالان عرصه علم و فناوری کشور با موضوع «توقف ممنوع» بود. در این مستند، سلسله دیدارهای مسئولان معاونت علمی و فناوری و ستادهای زیرمجموعه این نهاد، جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان، مدیران شرکت‌های دانش بنیان از ۱۹ سال پیش به تصویر کشیده شد.

رهبر انقلاب همواره در این دیدارها به اهمیت استفاده از نتایج تحقیقات محققان در رفاه مردم، پیشرفت و توسعه در تکنولوژی با تکیه بر علم محققان کشور تاکید زیادی کرده‌اند.

ایشان در برخی دیدارها موضوع «ما می توانیم» را با صراحت مطرح کردند و افزودند که خیلی از کسانی که دست‌اندرکاران اساسی هستند این را نمی‌توانند درست درک کند. ایشان در بخش دیگری از این مستند که در دیدارهایشان با اهالی علم و فناوری بوده است، می‌گویند «سالهاست همه حرفم در گفتارهای عمومی متمرکز روی این است که اثبات کنم که نیروهای انسانی ما از متوسط دنیا بالاتر هستند. هر چیزی که زیرساخت لازمش را در ایران داشته باشد حتماً جوانان ما می‌توانند آن را انجام دهند.»

رهبر انقلاب نیز در این مستند به استعداد ایرانی اشاره می‌کنند و می‌فرمایند: «کی بوده در طول تاریخ که ایرانی استعداد خود را نشان نداده باشد شما نگاه کنید».

یکی از بخش‌های این مستند به مجموعه دیدارهای اعضای ستاد توسعه فناوری نانو با رهبری اختصاص داشت. مسئولان ستاد نانو از ۱۵ سال پیش در دیدارها علاوه بر پیشرفت‌ها در حوزه نانو، «دستیابی جایگاه مناسب در بین ۱۵ کشور برتر فناوری نانو» را در حضور رهبر انقلاب مطرح کردند؛ مقام معظم رهبری با اشاره به پیشرفت‌ها و جهش‌های حوزه نانو در کشور تصریح کردند که این موفقیت‌ها نباید ما را غره کند و ما را وادار به این نکند که به وضعیت موجود قانع باشیم؛ نه. باید پیش برویم.

در همین زمینه دکتر سعید سرکار درخصوص تحلیل دیدارهای اهالی علم و فناوری با مقام معظم رهبری طی قریب به دو دهه اخیر به خبرنگار مهر گفت: مقام معظم رهبری همیشه به بحث علم و فناوری توجه داشتند و همواره به فناوران و فعالان این عرصه امید دادند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر اینکه رهبر انقلاب با القا روحیه خودباوری و خداباوری به فناوران کشور، امید و دلگرمی را به فعالان عرصه علم و فناوری داده‌اند، بیان کرد: این مجموعه دیدارها نشان می‌دهد که ایشان ارتباط مستقیمی با مجموعه‌های فعال در عرصه فناوری دارند.

هدایتگری مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری

به گفته وی، همچنین مقام معظم رهبری یک نظارت عالیه به حوزه علم و فناوری از جمله ستاد نانو، پارک‌های فناوری، شرکت‌های دانش بنیان، جهاد دانشگاهی و فعالان عرصه فناوری دارند و این موضوع نقش هدایت‌گری و راهبردی ایشان را در زمینه فناوری نشان می‌دهد.

سرکار گفت: از بیست سال پیش تاکنون، مقام معظم رهبری همیشه درباره اهداف دوردست امید می‌دهند و خطاب به فناوران تاکید دارند که «با تلاش و فعالیت در این عرصه‌ها می‌توانید به قله‌های پیشرفت دست پیدا کنید».

وی افزود: ایشان با دیدگاهی که به حوزه فناوری دارند معتقدند که ایران می‌تواند جزء مراجع علمی جهانی قرار بگیرند؛ در اصل یکی از مطالبات رهبر انقلاب، رسیدن به مرجعیت علمی است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو خاطر نشان کرد: البته که در راستای مرجعیت علمی و توسعه فناوری و تحقق اقتصاد دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری فعالیت‌های خوبی را آغاز کرده و در حال انجام بوده که در این راستا حمایت و هدایت‌هایی هم دارد.

دلگرمی رهبر انقلاب به اهالی علم وفناوری/مسئولان ببینند و باورکنند

وی با اشاره به موضوعاتی که در حضور مقام معظم رهبری طی این چند سال از سوی اهالی علم و فناوری مطرح شده گفت: ما در این نشستها و دیدارها، مطرح کردیم که این توانایی محققان و فناوران کشور بالا است اما باور این توانایی توسط مسئولان رده بالای کشور از جمله وزیر، استاندار، معاون و … وجود ندارد. مقام معظم رهبری هم به این موضوع تاکید داشته‌اند که ما همیشه به مسئولان متذکر می‌شویم.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در ذهن مسئولان همواره این مانع ذهنی «ما نمی توانیم» وجود دارد؛ اما لازم است بگوییم وقتی رهبر انقلاب از سال‌ها پیش موضوع «اقتصاد مقاومتی» و در ادامه اقتصاد دانش بنیان، جهش تولید و … را مطرح کردند یعنی به پیشرفت و توسعه در این عرصه توجه دارند.

وی ادامه داد: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند اقتصاد مقاومتی باید سرلوحه کشور باشد و همان زمان این راهبرد و مطالبه شان ظاهراً در بدنه سیاست گذاری و اجرایی به خوبی جذب و تحلیل نمی‌شود، مجدد کلیدی را برای اجرای این مطالبه تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان مطرح می‌کنند؛ همچنین در ادامه ایشان به تولید و جهش تولید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید می‌کنند.

سرکار اضافه کرد: اما باز هم رهبر انقلاب با وجود مطرح کردن مطالبه شان، می‌بینند که مسئولان به این موضوع توجه نمی‌کنند ادرس را دقیق‌تر به مسئولان با شعار سال عنوان می‌کنند مبنی بر اینکه مانع زدایی کنید تا به اقتصاد مقاومتی برسیم.

باید جرقه‌ای در ذهن مسئولان زده شود

وی افزود: ایشان در صحبت‌هایشان مطرح می‌کنند که برای تحقق اقتصاد مقاومتی تحقق اقتصاد دانش بنیان، جهش تولید، مانع زدایی و… ضروری است اما هنوز ظاهراً جرقه‌ای که باید در ذهن مسئولان بخورد نخورده و عزمی که باید صرف این راه کنند را جزم نکرده‌اند.

سرکار با بیان اینکه ۳۰ درصد این مانع زدایی مربوط به موانع فیزیکی و بروکراسی می‌شود، گفت: اما هفتاد درصد این موانع، همان موانع ذهنی مسئولان رده بالای کشور است که باید رفع شود زیرا هنوز این در ذهنشان جا نیافتاده که «ما میتوانیم».

وی با بیان اینکه مسئولان به ما می‌توانیم باور ندارند، گفت: اگر این ما می‌توانیم را باور داشتند که موانع از بین می‌رفت؛ اما در اصل این رفع موانع از دیدگاه رهبری، مانع زدایی ذهنی است. اگر مسئولان، وزیران، معاونان، مدیر کل‌ها و استاندارها این مانع ذهنی را از بین ببرند و باور کنند، یک تغییر نگرشی اتفاق می‌افتد و تا زمانی که باور نکنند نمی‌توانند قابلیت‌های این مملکت را به رسمیت بشناسند.

سرکار تغییر نگرش‌ها را باعث تغییر رفتارها دانست و گفت: اگر باور کنند بیشتر در این عرصه تلاش می‌کنند و جدی تر به صورت عملی ظاهر می‌شوند؛ بنابراین این مسئله همواره از سوی مقام معظم رهبری مورد پیگیری قرار می گرفته و همیشه دوشادوش فناوران در این عرصه برای ایجاد باور فعال بوده‌اند.

دلگرمی مقام معظم رهبری به فناوران؛ مسئولانی که میدان نمی‌دهند

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه کرد: همراهی و پیگیری مقام معظم رهبری خیلی در روحیه فناوران و فعالان عرصه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان تاثیر بسزایی دارد زیرا وقتی عالی‌ترین مقام این مملکت خودشان وارد این عرصه شده‌اند؛ اگر این موضوع را در سراسر دنیا رصد کنیم می‌بینیم که رهبری یا رئیس جمهوری به اندازه رهبر ایران تاکید بر علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ندارد.

سرکار تاکید کرد: همیشه در مواقعی که لازم بوده مقام معظم رهبری خودشان وارد عرصه می‌شوند و این، کلید موفقیت و موجب دلگرمی و ارتقا روحیه اهالی علم و فناوری است.

وی تاکید کرد: این دلگرمی ایشان محرکی واقعی است اما گاهی هم ایشان گله مند از مسئولان بالادستی هستند و تاکید دارند مسئولان نمی‌فهمند و درک نمی‌کنند. اما من فراتر می‌روم و می گویم مسئولان نمی‌خواهند بفهمند زیرا فیلتر ما نمی‌توانیم در ذهنشان وجود دارد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو عنوان کرد: هر چه توصیه و رهنمود از سوی رهبری داده می‌شود تبدیل به رفتار و عمل در برخی از مسئولان نمی‌شود؛ در اصل اینها گوش می‌کنند اما فقط می‌شنوند و آن مانع ذهنی ما نمی‌توانیم در ذهنشان را تداعی می‌کنند و همین عدم ورود جدی آنها به این عرصه می‌شود.

سرکار با اشاره به مسائلی که در جلسات دیدار با مقام معظم رهبری از سوی محققان مطرح می‌شود، ادامه داد: در این جلسات اکثراً گله‌هایی داشتند که اقدامات خوب و پیشرفته‌ای در شرایط تحریمی انجام می‌دهیم اما مسئولان به ما میدان نمی‌دهند و مانع تراشی می‌کنند؛ در ادامه خود مقام معظم رهبری هم گله گذاری می‌کنند که در هر فرصتی توصیه می‌کنیم و تذکر می‌دهیم.

دلگرمی رهبر انقلاب به اهالی علم وفناوری/مسئولان ببینند و باورکنند

بن بستهای ذهنی مسئولان باید باز شود

وی افزود: این بن بست ذهنی که در ذهن مسئولان ایجاد شده باید اصلاح شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد: ما اعتقاد داریم زمانی این کاروان پرشتاب علمی و فناوری پیش می‌رود که مسئولان خودباوری و خداباوری داشته باشند به این معنا که نیتی باشد تا میدان را برای فعالیت‌های محققان خالی کنند و فعالیت‌های آنها در جهت رفاه مردم انجام بگیرد.

وی تاکید کرد: باید نگاه مسئولان نگاه داخل باشد و توانمندی‌های جامعه را ببینند نه اینکه قطب آرزوهایشان نگاه به دوردست‌ها و فراتر از مرزها باشد؛ نگاه کنند و ببینند و فرق است بین نگاه کردن و دیدن.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: مسئولان استعداد و ظرفیت جوانان کشور را نمی‌بینند. باید این مانع ذهنی و نقاب جلوی چشمشان را بردارند؛ ما نمایشگاه‌هایی را برگزار می‌کنیم که ببینند فقط نگاه می‌کنند اما باور نمی‌کنند که این توانایی وجود دارد.

سرکار در پایان گفت: مسئولان هم باید این خودباوری و خداباوری را داشته باشند تا با حمایت بیشتر در عرصه علم و فناوری، انتظارات رهبری براورده شود و به پیشرفت برسیم.

کد خبر 5235359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
      0 0
      بدون شک تاثیر اساتید دانشگاه آزاد در این پیشرفت ها غیر قابل انکار است به رهبری بگویید به داد این اساتید برسد و حقوق آنها را که یک سوم دولتی هاست و موظف تدریس آنها 1.5 برابر ترمیم کند. اساسنامه این دانشگاه را هم درست کند تا کارکنان یک مرجعی برای شکایت از مسئولین بی انصاف ان داشته باشند.