به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی حداد عادل امروز سه شنبه در نشست مشترک مجلس و دولت، افزود: بنای کار مجلس همکاری با دولت است و ما حتی با دولت آقای خاتمی بنا بر تضعیف نداشتیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همکاری و دوستی مشفقانه اساس کار مجلس است که البته دوستی مشفقانه مستلزم دیدن حسن و عیب باهم است و این همان تاکید بر استقلال و نظارت و موضع نقادانه مجلس است.
وی با ابراز قدردانی از تلاشهای رئیس جمهوری و هیات وزیران در سفرهای استانی متذکر شد: سفرهای استانی مظهر تجلی یک دولت اسلامی، مردمی و انقلابی است و در واقع این سفرها در تقویت اتحاد ملی تاثیری بیبدیل داشته است.
حداد عادل اظهار داشت: لازم است هیات دولت در پیگیری برای اجرای مصوبات استانی تلاش کند و نمایندگان مجلس نیز پیگیر باشند تا آمار به اعمال مبدل شود، اگرچه در هر کاری ممکن است درصدی از موفقیت حاصل شود.
وی سهمیهبندی بنزی را نمونه دیگری از تلاشهای دولت خواند و افزود: دولت در خصوص بنزین مصوبه مجلس را اجرا کرد که اقدامی شجاعانه، خطیر، عظیم و پیچیده از جانب مجلس و دولت بود و این اقدام متضمن منافع بسیاری برای کشور است.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: حقیقت این است که همه نمایندگان معتقد بودند ادامه وضعیت گذشته مقدور نیست و مصرف لجام گسیخته بنزین از نظر امنیت ملی، اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی صد درصد به زیان کشور است.
حداد عادل گفت: همه به فکر چارهاندیشی برای این مشکل بودند که خداوند این توفیق را نصیب مجلس هفتم و دولت نهم کرد تا این گره کور را باز کنند.
وی متذکر شد: برای مهار مصرف بنزین دو راه بیشتر وجود نداشت. افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی. اگر راه اول را انتخاب میکردیم طوفانی از نظر تورم ایجاد میشد و بر این اساس خود نمایندگان راه حل دوم که سهمیهبندی بنزین بود را انتخاب کردند که البته در کنار سهمیهبندی کارهای زیاد دیگری نیز باید انجام شود.
رئیس مجلس تصریح کرد: مشکل ما عادتی است که در سالیان دراز برای مردم ما به وجود آمده و آن استفاده زیاد بنزین با خیال راحت است که تغییر این عادت کار آسانی نیست و بزرگترین همت ما باید تغییر این بینش و نگرش باشد.
وی با بیان این که لازم است اقدامات متعدد کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت در زمینه بنزین صورت گیرد، یادآور شد: مساله بنزین همانند اداره جنگ در سالهای جنگ تحمیلی در مقیاس کوچکتر است و همانطور که در آن سالها همه کشورها بسیج شده و متوجه مسایل جنگ بودند، در حال حاضر نیز همه کشورها باید بسیج شوند و با یک عزم ملی اشکالات کار شناخته و برطرف شود.
حداد عادل ادامه داد: این کاری نیست که چند نفر در اتاقی بنشینند و مشکلاتش را حل کنند.
رئیس مجلس با اعلام مجدد آمادگی مجلس برای همکاری با دولت در این زمینه تصریح کرد: مجلس کانون تبلور درخواستهای مردم است و نمایندگان به واسطه حضورشان در سراسر کشور مشکلات و درخواستهای مردم را دریافت میکنند و طبیعی است که ما هم به آنچه نمایندگان منتقل میکنند گوش فرادهیم.
وی ضمن تقدیر از موفقیتهای دولت در حوزه سیاست خارجی، اظهار داشت: موفقیتهای دولت در این زمینه خصوصا در مساله هستهای کاملا محسوس است و ملت و دولت با مدیریت خوب و بدون انصراف از حق طبیعی خود کار را پیش میبرند.
حداد عادل با اشاره به جلسه مشترک رئیس جمهور و اقتصاد دانان یادآور شد: در این خصوص نیز برخورد خوبی از سوی دولت صورت گرفت که ما این رویه را تحسین میکنیم.
رئیس مجلس، میدان وسیع تعامل مجلس و دولت را لایحهی اجرایی اصل 44 قانون اساسی خواند و گفت: مجلس برای این موضوع از مرداد ماه 85 کمیسیون ویژه تشکیل داد و تاکنون بیش از 80 ساعت کار کمیسیونی در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: اصلاحات شکلی و محتوایی در لایحه صورت گرفته است که این نمونهای از همکاری دولت و مجلس میباشد.
حداد عادل با اشاره به لایحهی مدیریت خدمات کشوری گفت: امیدواریم این لایحه نیز به نحوی که هم نظر نمایندگان و هم مقدورات دولت در نظر گرفته شود، به اجرا نزدیک گردد.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، ارایه لایحه بودجه 87 در ابتدای آذرماه را خواستار شد و افزود: امسال سال انتخابات است و در اسفند ماه نمایندگان وضع خاصی دارند. بنابراین بهتر است ما مسایل مربوط به بودجه را تا 22 بهمن به پایان برسانیم.
حداد عادل خاطرنشان کرد: نمایندگان اگر در اموری همانند سهمیهبندی بنزین و سایر مسایل نکاتی را متذکر میشوند از سر دلسوزی است و ما امیدواریم این کشور با این دولت و مجلس و با هماهنگی میان قوا و همچنین سایه مقام معظم رهبری در این دنیای پرآشوب بتوانند راه پیشرفت مادی و معنوی را با سرعت ادامه دهد.
نظر شما