به گزارش خبرنگار مهر، سید علی موسوی جم روز چهارشنبه در نشست تخصصی ارتقای فرهنگ توانمندسازی زنان سرپرست خانواده، اظهار کرد: امروزه کشورها برای دستیابی به توسعه پایدار یکی از روشها کارآمد را توانمندسازی میدانند.
وی افزود: توانمندسازی بهعنوان فرایندی تعریف میشود که در آن افراد، گروهها و سازمانها به مسائل و مشکلاتی که در آن مواجه هستند کنترل پیدا میکنند و برای حل آن مشکلات راهحل مییابند.
مدیرکل کمیته امداد استان کردستان، خاطر نشان کرد: تحقیقات نشان داده توانمندسازی تفکری و روانی سبب شده که زنان سرپرست خانوار در حوزههای مختلف روانشناختی ازجمله حوزه کارآمدی، ارزشمندی و عزتنفس، کنترل بر زندگی، قدرت تصمیمگیری، حل مسئله و افزایش سازگاری «توانمند» شوند لذا اجرای برنامههای توانمندسازی نهتنها به افزایش اشتغال بلکه به افزایش سطح درآمد و کاهش وابستگی زنان سرپرست خانوار منتهی شده و توانایی آنها را در حوزههای روانشناختی نیز به دنبال دارد.
موسوی جم عنوان کرد: اگر بخواهیم زنان سرپرست خانوار را توانمند کنیم باید به مؤلفههای فرهنگی توجه ویژه داشته باشیم چرا که بیتوجهی به مؤلفههای فرهنگی سبب شکست برنامه توانمندسازی میشود.
وی افزود: همانطور که انتقال تکنولوژی بهخودیخود نمیتواند مشکلات کشورهای درحالتوسعه را حل کند، توانمندسازی نیز زمانی مؤثر است که به مؤلفههای فرهنگی توجه شود چراکه فرهنگ یک جامعه رفتار و ارزش در آن جامعه را قالببندی میکند.
مدیرکل کمیته امداد استان کردستان، خاطرنشان کرد: با توجه به تأثیرات حوزه فرهنگ بر زندگی اجتماعی و همچنین فقدان راهبردهای مشخص فرهنگی در خصوص توانمندسازی اقشار آسیبپذیر یک کارگروه ملی با حضور ۱۴ ارگان اصلی تشکیل و مقرر شد در هشت راهبرد کلی و ۳۲ برنامه عملیاتی اقدامات لازم انجام شود.
موسوی جم اعلام کرد: در استان کردستان هم یک کارگروه استانی راهاندازی شد که دبیرخانه آن در کمیته امداد امام خمینی (ره) مستقر است.
نظر شما