خبرگزاری مهر؛ گروه استانها - رؤیا رجبی: تنها بیمارستانِ کرونایی دزفول این روزها پر از مبتلایانی است که یا گمان میکردند بیماری و مرگ فقط مال همسایه است یا با وجود رعایت موازین بهداشتی، فقط بر اثر یک اهمالکاری یا اعتماد کاذب به ناقل نبودن افراد خانواده و دوستان، مبتلا شده و بر روی تخت بیمارستان افتادهاند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، ظرفیت بخشهای کرونایی بیمارستان بزرگ دزفول تکمیل شده و بیش از ۲۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در این بیمارستان بستری هستند.
علی قمیشی میافزاید: آمار مبتلایان کرونا به صورت خانوادگی در دزفول افزایش یافته که نشاندهنده تداوم دورهمیها و بیتوجهی گسترده به موازین بهداشتی است.
رئیس مرکز بهداشت دزفول نیز از سه برابر شدن آمار مراجعان به مراکز درمانی خبر میدهد.
در همین راستا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز میگوید که در پی افزایش چشمگیر آمار مبتلایان و بستریها، این بیمارستان برای درمان بیماران با کمبود نیروی انسانی مواجه شده است.
در حالی که بیمارستان بزرگ دزفول به یک میدان جنگ تبدیل شده که به تسخیر کرونا درآمده و این ویروس همچنان می تازد و پیشروی میکند اما خیابانها و بوستانهای شهر مملو از افراد بدون ماسک، بازارِ سفرها و دور همیها همچون همیشه داغ و برگزاری مجالس تشییع و ترحیم پرجمعیت نیز همچنان به قوت خود باقی است و گسترش دومینوی ابتلاء و مرگ در این تجمعها ادامه دارد.
کرونا در دزفول جولان میدهد و بر اساس مصوبات ستاد کرونا، مشاغل درجه دو تا چهار تعطیل هستند اما مجتمعهای بزرگ تجاری و تفریحی در دزفول بدون هیچ مانعی به فعالیت خود ادامه میدهند و گمان میکنند با گماردن یک فرد در کنار درب ورودی که مسئول توزیع دستکش و ریختن چند قطره مایع ضدعفونیکننده بر دستان مراجعهکنندگان است، کرونا را در آن محل کنترل کرده و یا شکست دادهاند.
بنابراین ضرورت دارد که ستاد کرونای دزفول در اجرای مصوبات عدالت و اقتدار را در نظر بگیرد تا مبادا این شائبه در اذهان متبادر شود که ستاد کرونا از پسِ مدیریت این اماکن شلوغ بر نمیآید!
مطبها و کلینیکهای شهرستان نیز به جای اینکه در این شرایط بحرانی در کنار سیستم بهداشت و درمان باشند، گویی در مقابل آن قرار گرفتهاند، چراکه هیچ محدودیتی در زمینه پذیرش روزانه مراجعان قائل نیستند و فاصلهگذاری اجتماعی هیچ جایی در این مراکز ندارد.
با هر بار مراجعه به این مطبها و کلینیکها مشاهده میشود جا برای سوزن انداختن نیست و میزان مراجعان چندین برابر ظرفیت فیزیکی آن مطب و کلینیک است.
دزفول دارای پزشکان متخصص و فوق تخصص زیادی است که موجب مراجعه بیماران از شهرها و استانهای مجاور نیز میشود و این یک امتیاز ویژه برای شهرستان محسوب میشود، اما واقعیت این است که اگر این پزشکان در این شرایط بغرنج و برای چند روز که شده فقط بهبود شرایط جامعه را به درآمدزایی ترجیح دهند و سیستم نوبتدهی مطبها و کلینیکهای خود را در این ایام تلفنی و اینترنتی کرده و در هر روز صرفاً تعداد محدودی مراجعهکننده را متناسب با فضای فیزیکی پذیرش کنند، اوضاع شیوع کرونا در این اماکن به خوبی مدیریت میشود.
اعتراض شهروندان از شلوغی مراکز واکسیناسیون
مراکز تجمیعی واکسیناسیون نیز خود به عاملی برای انتشار کرونا تبدیل شدهاند؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول میگوید که علت این ازدحام افرادی هستند که بدون ثبتنام در سامانه و یا بر اساس برخی شایعات مبنی بر پایان محدودیت سنی واکسیناسیون در این مراکز حضور مییابند و بر بارِ این شلوغیهای خطرناک اضافه میکنند.
بلاتکلیفی در صفهای واکسن در دزفول موجب اعتراض شهروندان شده است؛ آنها میگویند که مدت زیادی است که با هر بار ورود به سامانه برای ثبتنام با تکمیل ظرفیت مواجه میشوند و یا با وجود گذشت چندین روز از ثبتنام، پیامکی برای اعلام زمان و مکان تزریق واکسن دریافت نکردهاند.
این شهروندان همچنین میگویند که اطلاعرسانی در زمینه اعلام مراکز تزریق کننده دُز اول، دُز دوم و یا هر دو دُز ضعیف است و از سویی در مراکز نیز تمهیداتی برای پاسخگویی به مراجعان و ایجاد نظم و… به چشم نمیخورد.
همچنین بسیاری از شهروندانی که بر اساس تاریخ ذکر شده در کارت واکسیناسیون خود برای تزریق دُز دوم مراجعه میکنند با نبود واکسن مورد نظر مواجه میشوند در حالی که هیچ اطلاعی به آنها داده نشده است.
با توجه به اینکه اکثر مراجعان به مراکز واکسیناسیون سالمندان هستند، تجمعهای گسترده در مقابل این مراکز با اضطراب و استرسهای فراوانی برای آنها که مبتلا به انواع بیماریهای زمینهای هستند، همراه است که سلامت روان آنها را به خطر میاندازد با این حال، شهروندان و حتی سالمندان ترجیحشان به ماندن در این صفها و زیر آفتاب است تا رفتن به خانه و نگرانی از اینکه آیا فردا به آنها واکسن میرسد یا خیر.
با وجود اینکه مسئولان همواره از آمار بالای واکسیناسیون در دزفول خبر میدهند اما اطلاعیههای گاه و بیگاه مرکز بهداشت شهرستان مبنی بر پایان موجودی واکسن موجب نگرانی آن دسته از افرادی میشود که موعد دُز دوم آنها فرا رسیده است.
در همین رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول میگوید که روز جمعه محموله جدید واکسن را دریافت میکنیم و از روز شنبه مجدداً روند واکسیناسیون را از سر میگیریم؛ لذا شهروندان از این بابت نگران نباشند.
تزریق ۱۲۰ هزار دُز واکسن در دزفول
علی قمیشی، جمعیت هدف تزریق واکسن کرونا را در این شهرستان ۱۹۰ هزار نفر عنوان و اظهار میکند: تاکنون ۱۲۰ هزار دز واکسن در دزفول تزریق شده است.
وی میافزاید: توزیع سهمیه واکسن به صورت کشوری است که خوزستان و به طور خاص شهرستان دزفول از پوشش جلوتری نسبت به کشور برخوردار است به گونهای که سن واکسیناسیون در استان خوزستان ۱۰ سال از کشور جلوتر است.
وی با بیان اینکه روند واکسیناسیون به خوبی در شهرستان انجام میشود، تصریح میکند: سهمیه دریافتی واکسن در دزفول به گونهای مدیریت شد که در طول هفته مصرف شود اما با توجه به تعطیلات و مراسمهایی که در این هفته داشتیم تصمیم گرفتیم که سرعت واکسیناسیون را در روزهای گذشته بالاتر ببریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول عنوان میکند: معمولاً در هفته سه تا چهار هزار دُز واکسن در دزفول تزریق میشد ولی در پنج روز گذشته به رکورد تزریق ۶ هزار دز واکسن رسیدیم.
رئیس مرکز بهداشت دزفول نیز با تأکید بر اینکه شهروندان پیشنهاد تزریق واکسن کرونا را خارج از سیستم بهداشت نپذیرند، میگوید: این واکسنها تقلبی است و توسط افراد سودجو عرضه میشوند.
محمدعلی شفیعی نیا با بیان اینکه شهروندان دزفول واکسن کرونای خود را فقط از طریق مراکز تزریق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان دریافت کنند، میافزاید: در دزفول فقط مراکز تجمیعی و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی مجوز تزریق واکسن دارند و هیچ برنامهریزی برای تزریق واکسن توسط بخش خصوصی صورت نگرفته است.
با توجه به آمار بالای واکسیناسیون در دزفول و همچنین با توجه به شلوغیهای خطرآفرین در مراکز واکسیناسیون این شهرستان، افزایش تعداد این مراکز ضرورت انکارناپذیری است که باید مورد توجه متولیان قرار بگیرد.
یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرنگار مهر میگوید که با وجود پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت دزفول برای افزایش تعداد مراکز واکسیناسیون به منظور کاهش ازدحام در مراکز فعلی، برخی ادارات و سازمانهای شهرستان برای راهاندازی مراکز واکسیناسیون در اماکن تحت امر خود، همکاری و مشارکت نمیکنند.
بنابراین لازم است که ستاد کرونای شهرستان مقتدرانه در این زمینه ورود کرده و علاوه بر رفع این مشکل، با اداراتی که در زمینه جان و سلامت مردم همکاری نمیکنند برخورد جدی به عمل آورد.
بستری ۲۶۴۵ بیمار کرونایی در بیمارستانهای خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز نیز میگوید: مجموع بیماران کرونایی بستری در خوزستان به رقم بیش از دو هزار و ۶۴۵ بیمار رسیده که یک رکورد در استان به شمار میرود.
فرهاد ابول نژادیان میافزاید: در ۲۴ ساعت گذشته (چهارشنبه) ۵۲۱ بیمار در بیمارستانهای استان بستری شدند؛ همچنین هشت هزار و ۹۹۰ نفر به بیمارستانهای استان مراجعه کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان میکند: روند بیماری در استان همچنان صعودی بوده و کادر درمان استان بیش از توان خود در حال خدماتدهی به مردم هستند.
ابول نژادیان تصریح میکند: در دو روز اخیر بیمارستانهای خصوصی، کار پذیرش بیماران کرونایی را شروع کردند و اکنون همه بیمارستانهای استان عملاً درگیر کرونا هستند و با حداکثر توان به مردم خدمات ارائه میدهند.
به گزارش مهر، واقعیت این است که پنجمین پیک بیماری کووید -۱۹ با سردمداری واریانت دلتا یا همان ویروس هندی کرونا در کشور میتازد و همچنان نمودارهای بیماری در کشور رو به صعود است و هرروز شاهد یک رکوردشکنی جدید در زمینه مرگومیرها هستیم تا جایی که روزانه چراغ زندگی بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هموطن خاموش میشود.
با وجود ستاد کرونای شهرستان دزفول مدت زیادی است که در خاموشی و سکوت کامل به سر میبرد و این امر به عادی انگاری گسترده در سطح شهرستان دامن زده است.
بنابراین هر چقدر روند واکسیناسیون کرونا در دزفول شتاب بیشتری به خود بگیرد اما پروتکلهای بهداشتی توسط مردم و مصوبات توسط متولیان رعایت و اجرا نشوند همچون آب در هاون کوبیدن است و با این تفاسیر نه تنها نباید منتظر بهبود شرایط شهرستان در روزهای آینده بود بلکه بهزودی باید شاهد این بود که راهروهای بیمارستان بزرگ دزفول دیگر جایی برای بستری مبتلایان نداشته باشند.
نظر شما