پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۶ مرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۴۱

تماشاخانه‌ای 42 ساله با یک کپسول آتش‌نشانی / حرفه‌ای‌ها به تالار سنگلج دعوت شدند

چهاردهمین نشست هفتگی مدیران اداره کل هنرهای نمایشی صبح امروز با حضور مدیر و مسئول روابط عمومی تالار سنگلج و اصحاب رسانه در سالن انتظار تالار برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی وجدانی مسئول روابط عمومی سنگلج فراخوان نمایشنامه‌خوانی "عصری با نمایش ایرانی"، پرداخت کمک‌هزینه یکصد هزار تومانی به گروهها، ارائه خدمات ویژه هنری و فرهنگی به خبرنگاران، عضوگیری تالار سنگلج، راه‌اندازی وبلاگ و ارسال اخبار از طریق پیام کوتاه، فروش اینترنتی بلیت، برگزاری نمایشگاه عکس و تقدیر از سیروس ابراهیم‌زاده، اکبر عبدی، سعدی افشار و هنرمند آذربایجانی را از فعالیت‌های دوره مدیریت جدید تالار اعلام کرد.

اتابک نادری مدیر تالار سنگلج هم با اشاره به تأسیس تالار در سال 1344 همزمان با آغاز نخستین جشنواره نمایشنامه‌های ایرانی، درباره بازسازی و مرمت تالار سنگلج گفت: "تالار نیاز به 98 درصد بازسازی دارد که شامل تعویض امکانات نور و صدا، صندلی‌ها، اصلاح کف سالن و صحنه، گیشه، دکوراسیون داخلی و سالن انتظار و غرفه محصولات فرهنگی و نصب تابلو در سردر مجموعه است. این تالار بیلبورد و محل تبلیغات نداشت که با همکاری شهرداری در محوطه بیرون نصب خواهد شد."

مدیر تالار بودجه مربوط به بازسازی را در سال 85  حدود 80 میلیون و در سال 86 حدود 180 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: "قراردادهای بسته شده با گروههای نمایشی متقاضی برای اجرا در سنگلج برابر با قراردادهای تئاتر شهر است. بعد از تعطیلات نوروز، اقدام به تشکیل شورای تئاتر سنگلج متشکل از محمود استادمحمد، امیر دژاکام و سیدعظیم موسوی کردیم. سال‌های گذشته تالار را مربوط به تئاتر آئینی سنتی می‌دانستند، در حالی که این تالار باید محل تولید و اجرای تئاتر ایرانی باشد."

وی در ادامه گفت: "شورا در حال تهیه فهرستی از هنرمندانی است که در زمینه تئاتر ایرانی فعالیت داشتند که در این فهرست گروههای جوان نیز حضور دارند. شورا اجراهای تالار را در دو بخش اصلی و فرعی تعریف کرده که بخش اصلی مربوط به حرفه‌ای‌ها و بخش فرعی مختص فعالیت دانشجویی، رپرتوآر و تجربه‌های نو و گروههای شهرستانی و خارجی است."

نادری ضمن اشاره به اعتقاد شورا مبنی بر اینکه هر گروه حرفه‌ای باید فصل کار و تعطیلی خود را اعلام کند، از تعیین فصلی به عنوان تعطیلی تئاتر سنگلج مطابق با استانداردهای بین‌المللی خبر داد و افزود: "به این صورت هنرمندان و پرسنل می‌توانند مدتی استراحت کنند و در این زمان مدیران مجال پیدا می‌کنند مرمت و بازسازی‌های لازم را انجام دهند. ما زمانی ضربه می‌خوریم که شتاب می‌گیریم. شورا تأکید کرد این شتابزدگی را نداشته باشیم و روی تشکیلات تئاتری و ساختار مجموعه تمرکز کنیم."

وی زمان تعطیلی تالار سنگلج و بازسازی و مرمت آن را ایام ماه مبارک رمضان و آغاز کار تالار را با اجرای نمایش‌هایی از داود فتحعلی‌بیگی، خانم بهزادی و یک کار از داریوش ارجمند اعلام کرد. مدیر تالار سنگلج گفت: "تماشاخانه‌ای که 42 سال عمر کرده برای امنیت ساختمان فقط یک کپسول آتش‌نشانی دارد. من از ابتدا گفته‌ام حتماً نباید اتفاقی بیفتد تا ما به فکر ایمنی باشیم."

وی ضمن محق دانستن حرفه‌ای‌های تئاتر برای حضور نیافتن در تالار سنگلج به دلیل نبود امکانات و تجهیزات لازم گفت: "با پیشنهاد کمک‌هزینه و قراردادهایی که نسبت به ارزیابی شورا از کارها متغیر است، از برزگان و هنرمندان حرفه‌ای تئاتر برای همکاری و اجرا در تالار سنگلج دعوت می‌کنیم که اجرای "رویاهای رام‌نشده" به کارگردانی سیاوش طهمورث یک نمونه از این اجراهاست."

نادری در پایان گفت: "ما پایان‌نامه‌ها و مقالات تحقیقاتی درباره تالارهای نمایشی را جمع‌آوری کرده‌ایم. ما باید آرشیوی تصویری از نمایش‌های ایرانی داشته باشیم. تیم پژوهشگری را برای جمع‌آوری منابع در نظر گرفته‌ایم. چون آرشیو اداره کل هنرهای نمایشی ضعیف است و بنیاد فارابی و دیگر مؤسسات هم فیلم‌هایی که از اجراها و تالار سنگلج دارند در اختیار ما قرار نمی‌دهند."
کد خبر 531184

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha