به گزارش خبرنگار مهر، بسیج دانشجویی و سه تشکل دانشجویی دیگر دانشگاه تهران در نامه ای خطاب به ریاست جمهوری اسلامی ایران، سیدابراهیم رئیسی نسبت به تریبون ندادن به تشکل ها در مراسم آغاز سال تحصیلی انتقاد کردند.
در این نامه خطاب به رئیس جمهور آمده است: «همانطور که مستحضرید مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی با حضور جنابعالی در دانشگاه تهران، فرصتی برای طرحِ بحث صریح و بیواسطه اساتید و دانشجویان با شما، نمودی از پیوند حاکمیت و دانشگاه و مجالی برای به چالش کشیدن نسبت این دو نهاد است. اگر این برنامه چنین فرصتی را فراهم نکند، صرفِ حضور شما به مناسبت آغاز سال تحصیلی در یک برنامه نمایشی، در هر مکان دیگری خارج از دانشگاه هم میتواند اتفاق بیفتد.
متاسفانه باوجود درخواستها و پیگیریهای متعدد شاهد مخالفتهایی از جنس مخالفتهای دولت قبل بودیم و تا این لحظه نهتنها تریبونی به تشکلهای دانشجویی داده نشده حتی برخلاف سالهای قبل نمایندگان جنبش دانشجویی اجازه حضور در سالن را هم ندارند!»
بسیج و تشکل های دانشجویی دانشگاه تهران می گویند تریبون ندادن به تشکلهای دانشجویی در راستای پروژه سیاستزدایی از دانشگاه که همواره رهبر انقلاب نسبت به آن ابراز نگرانی کردهاند برداشت می شود.
در ادامه این نامه آمده است: «پروژهای که برخی از مسئولین در دولتهای مختلف همواره پیگیر به ثمر نشستن آن بودهاند. سیاستزدایی از دانشگاه نتیجهای جز سرخوردگی و یاس و از بین رفتن ظرفیت جنبش دانشجویی در اصلاح ساختار معیوب کشور ندارد. جنبش دانشجویی امیدوار است که شما بهعنوان یک رئیس جمهور انقلابی در برابر این جریان خطرناک ایستادگی کنید.
مگر نه آنکه رهبر معظم انقلاب فرمودند: «خدا لعنت کند کسانی را که میخواهند دانشگاه و دانشجو سیاسی نباشند». با تریبون ندادن به تشکلهای دانشجویی اینطور گمان میرود که همچنان ارادههایی برای سیاستزدایی از دانشگاه وجود دارد اما جنبش دانشجویی همچون ۸ سال گذشته مخالف و معترض به این روند است.»
در این نامه به موضوع استفاده از اعتبار دانشگاه تهران، که به عنوان نماد آموزش عالی کشور همواره بسترساز تصمیمها و اقدامات تاریخساز و موثر در جریانات مختلف سیاسی کشور بوده است اشاره شده و یادآور شده است: استفاده از اعتبار دانشگاه تهران در یک مراسم نمایشی توهینی بزرگ به ساحت دانشگاه و دانشجو است.
ما به عنوان جمعی از تشکلهای دانشجویی دانشگاه تهران خواستار ایستادگی جناب عالی در برابر پروژه سیاستزدایی از دانشگاه و صیانت از شان دانشگاه و دانشجو هستیم.
دانشجویان در این نامه تاکید کرده اند: «لزوم فراهم ساختن فرصت گفتوگو با جناب عالی در دانشگاه و جلوگیری از تبدیل این جلسه به برنامهای نمایشی که نه در شان ریاست جمهوری اسلامی ایران است و نه در شان دانشگاه، امری بدیهیست که امیدواریم با همت حضرت عالی محقق شود.»
این دانشجویان در ادامه مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی همزمان با حضور رئیس جمهوری در دانشگاه تهران در اعتراض به تریبون ندادن به دانشجویان در این مراسم تجمع کردند.
این دانشجویان با سر دادن شعارهای مختلفی نسبت به سیاست زدایی از دانشگاه انتقاد کردند و دست نوشته هایی از جمله «اقدام انقلابی رفع فساد و لابی»، «دانشگاه سکولار ره آورد استکبار»، «سیاست زدایی از دانشگاه هرگز»، «دانشجوی سیاسی مهمترین عنصر دانشگاه»، «حذف دانشجو دردی دوا نمی کند»، «دانشجوی مسلمان صدای مستضعفان»، «دانشجو از سیاست هرگز جدا نگردد» و «آزادی اندیشه بدون دانشجو نمیشه» با خود به همراه داشتند.
حسین غلامی معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در مقابل محل برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی به سخنرانی پرداخت و گفت: همواره در دولت های مختلف افرادی سیاست زدایی در دانشگاه ها را پیگیری می کرده اند که بخشی آگاهانه این کار را انجام می دادند و بخشی آگاه نبودند و صرفا عمل کننده بودند.
وی افزود: ۸ سال دولت آقای روحانی را دیدیم، ۸ سالی که می خواستند دانشگاه در مقابل ظلم سکوت کند و از تبعیض حرفی نزند. می خواستند دانشگاه سیاسی نباشد اما دانشگاه ایستاد، مبارزه کرد و هزینه داد و اجازه نداد دانشگاه این روحیه انقلابی خود را از دست بدهد.
غلامی افزود: وقتی آقای رئیسی رئیس جمهور شد، ما فکر می کردیم این رویکرد و سیاست زدایی از دانشگاه کنار گذاشته شود و ما راحت می توانیم با رئیس جمهورمان صحبت کنیم و حرف دل مردم را بزنیم. الان ۳ ماه است که رئیس جمهور مستقر شده است، اولین مراسمی که ما امید داشتیم که با ایشان صحبت کنیم، مراسم امروز بود اما با کلی پیگیری، به ما گفتند به تشکل ها تریبون نمی دهیم و اگر می خواهید صحبت کنید، زمان نماز به مسجد دانشگاه بیایید تا یک نشست صمیمی با آقای رئیسی داشته باشید که ما قبول نکردیم.
این دانشجوی دانشگاه تهران افزود: تریبون دادن به دانشجو یک نماد است؛ نماد این است که با دولتمردان با اینکه دانشگاه سیاسی و انقلابی باشد، مشکلی ندارد اما وقتی تریبون نمی دهند یعنی دانشجو حرفی نزند و سیاسی نباشد. درد ما صرفا تریبون دادن نیست بلکه این رویکردی است که وجود دارد. ما اجازه نمی دهیم دانشگاه انقلابی و سیاسی نباشد و تا زمانی که ما هستیم دانشگاه سیاسی است.
نظر شما