۱ آذر ۱۴۰۰، ۱۴:۰۱

تولید بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی از ۲۵۰ هزار تن فراتر رفت

تولید بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی از ۲۵۰ هزار تن فراتر رفت

ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی اعلام کرد:تولید بذر و اندام تکثیری گیاهان دارویی از ۲۵۰ هزار تن فراتر رفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری توانسته است از طریق هم‌افزایی و تسهیل همکاری‌های بین بخشی، یک دگرگونی اساسی در صنعت گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب ایرانی به وجود آورد.

برای مثال در اسناد بالادستی مقرر شده بود که تعداد تعداد مجوز صادره برای داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی به ۲۳۰۰ مورد برسد، اما در حال حاضر این تعداد به ۴۲۹۱ مجوز رسیده است، یعنی نسبت به افق‌های پیش‌بینی شده برای سال ۱۴۰۴ در حدود ۱۸۶ درصد بهتر عمل شده است و تعداد بیشتری محصولات در این حوزه تولید شده است.

همچنین تا پایان مهر ۱۴۰۰ تعداد مجوزهای صادره برای ساخت عصاره و اسانس به ۶۲۴ مجوز رسیده است. پیش از این در اسناد بالادستی اینگونه در نظر گرفته شده بود که تعداد مجوزها در این حوزه تا سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ مجوز برسد.

در حال حاضر همچنین تعداد تولید کنندگان رسمی فرآورده های طبیعی و سنتی به ۳۶۵ واحد رسیده است.

فعالیت‌های این ستاد حوزه‌های بسیار متنوعی را در بر می‌گیرد. تولید بذر و اندم‌های تکثیری گیاهان دارویی از طریق بسط و گسترش فناوری و توسعه کمی و کیفی شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان، یکی دیگر از دغدغه‌های ثابت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری است.

این ستاد تلاش کرده است تا در طول ۱۰ سال اخیر، با حمایت از استارت اپ‌های مستعد و تبدیل آنها به شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان پویا و بالنده، زمینه تاسیس شرکت‌های قدرتمند دانشی در حوزه بذر و اندام‌های تکثیری گیاهان دارویی در کشور را فراهم کند.

حاصل این تلاش‌های ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی و رویکرد توسعه محور موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی، به خوبی در آیینه آمار و اعداد بازتاب یافته است. به گونه‌ای که تولید بذر و اندام های تکثیری گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۰ در حدود صد و یک هزار و ۵۰۰ تن بود، اما این عدد در سال ۱۳۹۹ از ۲۵۰ هزار تن فراتر رفت.

تولید بذر و اندم‌های تکثیری گیاهان دارویی برای رشد و توسعه صنعت گیاهان دارویی از اهمیت بسیار بالای برخوردار است، زیرا توسعه کشت بر اساس میزان و کیفیت این بذرها و اندم‌های تکثیری صورت می‌پذیرد.

کد خبر 5354053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha