۹ آذر ۱۴۰۰، ۱۸:۴۵

خضریان در گفتگو با مهر مطرح کرد؛ 

بررسی راهکارهای رفع مشکل کمبود پزشک در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس 

بررسی راهکارهای رفع مشکل کمبود پزشک در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس 

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر بهداشت و درمان در جلسه امروز این کمیسیون حضور یافت و درباره موضوع کمبود پزشک و راهکارهای رفع این مشکل بحث و تبادل نظر صورت گرفت. 

علی خضریان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نشست امروز (سه‌شنبه ۹ آذرماه) کمیسیون اصل ۹۰ اظهار کرد: نشست امروز با حضور وزیر بهداشت و همکارانش در کمیسیون اصل ۹۰ برگزار شد و سه موضوع محور بررسی‌ها قرار گرفت. اولین موضوع بحث افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی هم در دوره عمومی و هم در دوره تخصص بود که مورد بحث قرار گرفت و جمع‌بندی این گونه بود که کمبود پزشک در کشور وجود دارد و لازم است تا وزارت بهداشت ظرفیت‌ها را افزایش دهد.

وی افزود: در این جلسه کمبود پزشک مورد تأیید وزارت بهداشت قرار گرفت و مقرر شد برای جبران کمبود پزشک کشور، متناسب با امکانات کشور ظرفیت‌ها دائماً و به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ادامه جلسه قانون برقراری عدالت آموزشی نیز مورد بررسی قرار گرفت. مطابق این قانون می‌بایست ۳۰ درصد از ظرفیت رشته پزشکی عمومی و دستیاری به پزشکان تعهدی و مناطق محروم اختصاص پیدا می‌کرد اما این سهمیه در سال‌های اخیر رعایت نشده است. برای مثال در سال ۱۴۰۰ در پذیرش رشته پزشکی تنها ۶ درصد و در رشته دندانپزشکی تنها ۸ درصد از ظرفیت به دانشجویان بومی اختصاص یافته است. همچنین در آزمون دستیاری تخصص هم سهمیه ۳۰ درصد رعایت نشده است.

خضریان با بیان اینکه موضوع سومی که در کمیسیون مورد بحث قرار گرفت به آئین‌نامه جدید تأسیس داروخانه‌ها بر می‌گشت، توضیح داد: بعد از فراز و نشیب‌های فراوان در خرداد ماه ۱۴۰۰ آئین‌نامه جدید تأسیس داروخانه تصویب شد، اما اجرایی نشد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این جلسه وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که آئین‌نامه جدید داروخانه را قبول دارد، گفت: وزیر بهداشت تأکید کرد با وجود همه موانع و شبهاتی که درباره اجرای این آئین‌نامه وجود دارد، عزم وزارت بهداشت برای اجرای این آئین‌نامه قطعی است و هر جایی اشکالی وجود داشته باشد، پیگیری می‌کند تا موانع برطرف شود و مرّ آئین‌نامه مورد اجرا قرار گیرد.

کد خبر 5364747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • معلم IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
      0 0
      دقیقا نکته همینجا است ما در دانشگاه آزاد اراک‌هزینه زیادی جهت دارو سازی انجام شد اما وزارت بهداشت زیر بار نرفت در حالی که هند پنجا براب ایران
    • معلم IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
      0 0
      در حالی که تعداد دارو سازهای ما دو درصد هند است طبیعی است که ما وارد کننده دارو از هند باشیم ودر حالی که دانشگاه آزاد اراک دانشکده دارو سازی ساخته بود و تعدادی هیئت علمی برای این دانشکده جذب میکرد وزارت بهداشت حتی با وجود تایید اولیه از دادن مجوز نهایی به آن دانشگاه امتناع کرد