پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۸ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۱۳

احزاب هندی درباره خطرات اتحاد استراتژیک با آمریکا هشدار دادند

احزاب هندی درباره خطرات اتحاد استراتژیک با آمریکا هشدار دادند

احزاب کمونیست هند بار دیگر درباره پیامدهای توافقنامه هسته ای این کشور با آمریکا و خطرات اتحاد استراتژیک میان دهلی و واشنگتن به دولت مانموهان سینگ هشدار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "پراکاش کارات" دبیرکل حزب کمونیست CPM دیشب پس از دیدار با "مانموهان سینگ"، نخست وزیر هند در دهلی نو به وی هشدار داد نباید مرحله بعدی قرارداد هسته ای هند و آمریکا اجرا شود. وی گفت : دولت تا زمانی که همه تردیدها و نگرانی ها(درباره قرارداد) رفع نشده، نباید در اجرای آن پیش رود.

این رویارویی دولت و احزاب کمونیست منجر به افزایش شکاف بین حزب حاکمه کنگره و چهار حزب چپگرای ائتلافی آن در دولت شده است. احزاب کمونیست موضوع را به پارلمان کشانده و تهدید کرده اند از دولت خارج خواهند شد. دراین صورت دولت سینگ به دولت اقلیت تبدیل خواهد شد.

کارات همچنین گفت : دولت نباید مرحله بعدی توافقنامه را که آغاز مذاکرات درباره پادمان ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی است، شروع کند و کادر رهبری حزب کنگره باید دراین باره که تبعاتی جدی برای دولت و کشور خواهد داشت، تصمیم گیری کند.

وی افزود: هیئت مرکزی سیاستگذاری حزب کمونیست قصد دارد مسئله توافقنامه هسته ای و خطرات اتحاد استراتژیک با آمریکا را در سطح کشور به اطلاع مردم برساند.

"دوراسوامی راجا"، یکی دیگر از مقامهای حزب کمونیست نیزهشدار داد: سطح مشارکت (حزب کمونیست) در دولت کاهش خواهد یافت و حمایت ما از آن از این به بعد براساس شایستگی خواهد بود.

حزب ملی گرای هندوی BJP نیز از موضع احزاب کمونیست دفاع می کند.

طبق قرارداد هسته ای میان هند و آمریکا، دهلی نو فناوری و سوخت اتمی از آمریکا وارد خواهد کرد؛این قرارداد دو سال قبل در دیدار "جرج بوش" و "مانموهان سینگ"، سران آمریکا و هند به امضا رسید. چارچوب اصلی قرارداد زمستان گذشته به تصویب کنگره آمریکا رسید، اما دو کشور درباره جزئیات اجرای آن اختلافاتی داشتند که ماه گذشته میلادی با انعقاد توافقنامه ای آن را نیز رفع کردند.

اما احزاب مخالف در هند می گویند این قرارداد به نفع آمریکاست و امنیت برنامه هسته ای هند را به مخاطره خواهد انداخت. مرحله بعدی اجرای قرارداد مستلزم تصویب آن از سوی گروه تامین کنندگان مواد هسته ای متشکل از 45 کشور و موافقت هند با بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات غیرنظامی هسته ای اش است. علاوه براین، قرارداد باید به تصویب کنگره آمریکا نیز برسد که احتمالاً با مخالفت هایی به دلیل مغایرت با پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی روبرو خواهد شد.

کد خبر 536891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha