۲۰ آذر ۱۴۰۰، ۸:۵۲

مهر گزارش می دهد؛

گرانی نُقل بازارهای مازندران/ حلقه های درهم تنیده دلالی وسوداگری

 گرانی نُقل بازارهای مازندران/ حلقه های درهم تنیده دلالی وسوداگری

ساری- گرانی و کاهش قیمت خرید سهم مردم مازندران از آشفتگی بازارهای های استان در آستانه یلدا و ورود به زمستان است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با آنکه چند روزی نظارت بر بازار با ورود ناظران تازه نفس بسیجی شتاب بیشتری گرفته است اما حلقه‌های درهم تنیده دلالی بین چرخه تولید تا مصرف سبب شده تا دست بسیاری از خانوارها از اقلام غذایی کوتاه و کوتاه‌تر شود.

به رغم آنکه ستاد تنظیم بازار در قالب دستور، قیمت ۲۴ قلم را تعیین و فروشندگان را ملزم به رعایت آن کرده است اما بازار و فروشندگان چندان به این دستورها توجهی ندارند و تنها بازاری که با دستور منفی و قرمز می‌شود، بازار سرمایه و بورس است نه بازار خیابان.

خرید مرغ ۳۱ هزار تومان، شانه تخم مرغ ۴۳ هزار تومانی، شیر هفت هزار تومان، ماسه دبه ای ۳۷ هزار تومانی و غیره در فروشگاه‌های کوچه و خیابان‌های مازندران مقدور نیست و فروشگاه داران با یک کلمه «نداریم؛ نگرد، نیست» آب پاکی روی دست مردم و مصوبه‌های کاغذی می‌ریزند.

با آنکه روند نظارت‌ها شتاب بیشتری گرفته و ملموس‌تر شده اما همچنان قیمت بسیاری از کالاها با وعده‌های مسئولان برای تثبیت قیمت‌ها همخوانی و سازگاری ندارد

از سوی دیگر با آنکه روند نظارت‌ها شتاب بیشتری گرفته و ملموس‌تر شده اما همچنان قیمت بسیاری از کالاها با وعده‌های مسئولان برای تثبیت قیمت‌ها همخوانی و سازگاری ندارد. یک شهروند ساروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مرغ با انکه کیلویی ۳۱ هزار تومان مصوب شده اما به قیمت حدود ۳۳ هزار تومان فروخته می‌شود، افزود: هیچیک از قیمت‌ها با مصوبه کاغذی و دستوری مسئولان سازگاری ندارد.

علی مرتضوی ضعف نظارت و وجود دلالی و واسطه گری را مشکل همیشگی در بازارهای استان بیان کرد و گفت: بسیاری از اقلام غذایی از جمله ماهی از سفره مردم برای همیشه حذف شده است.

وی با اشاره به اینکه نرخ برنج از ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان درنوسان است، گفت: برنجی که به عنوان تنظیم بازار در حال توزیع بوده، برج‌های بی کیفیت و درجه چندم خارجی است.

 گرانی نُقل بازارهای مازندران/ حلقه های درهم تنیده دلالی وسوداگری

یافتن اقلام با نرخ‌های دستوری و ابلاغی در مازندران کمتر نتیجه بخش است و با این حال مسئولان حرف خود را می‌زنند و اعتقاد دارند تشدید نظارت‌ها در فروکش کردن گرانی‌ها و تخلفات تأثیرگذار است. اصناف هم از برخی قیمت‌های غیرمنطقی و دستوری شوکه هستند.

اصناف از قیمت‌های دستوری شوکه هستند

احمد معارفی رئیس اتحادیه قصابان، مرغ وماهی فروشان رامسر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هیچ اتحادیه و صنفی قبول نمی‌کند اقلام را با توجه به کرایه حمل و گرانی از تهران بیاورد و با قیمت مصوب بفروشد، افزود: تخم مرغ را شانه‌ای ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنیم و قیمتی که مصوب شده ۴۳ هزار تومان است اما هیچ اتحادیه‌ای قبول نمی‌کند.

وی افزود: کرایه حمل تخم مرغ با یک نیسان از تهران تا رامسر دو میلیون تومان است و این سبب ضرر عامل فروش می‌شود. از این رو انتظار داریم تا یک دستگاه حمل برای تخم مرغ درنظر گرفته شود.

حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران با بیان اینکه شمار ناظران در سطح بازار کفاف واحدهای تولیدی و صنفی را نمی‌دهد، افزود: برای تأمین نیازها تفاهمنامه ای با بسیج اصناف منعقد شده و از ظرفیت ناظران بسیجی برای نظارت بر بازار استفاده کردیم.

۲۰۰ بازرس تازه نفس و جدید وارد میدان شدند

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حدود ۲۰۰ ناظر در گذشته در استان فعالیت داشت، افزود: با انعقاد تفاهمنامه ۲۰۰ بازرس جدید نیز به کارگرفته شده است و هدف ایجاد آرامش و ثبات در بازار است.

وی با بیان اینکه قصد برخورد با خرده فروش و اصناف جز نیست، گفت: در تلاش هستیم تا تخلفات موجود در عمده فروشی‌ها و اصناف بزرگ را رصد و پایش و جلوگیری کنیم.

قوانلو درباره نبود سازگاری بین قیمت‌های مصوب و بازار گفت: برخی کالاها مشمول قیمت گذاری نیست و طبق قیمت تمام شده و سود فروشنده عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه اولویت فروشگاه‌ها و تعاونی‌ها است، گفت: در این مراکز محصولات با قیمت مصوب عرضه می‌شود.

 گرانی نُقل بازارهای مازندران/ حلقه های درهم تنیده دلالی وسوداگری

طی سال جاری اصناف متخلف در مازندران حدود ۲۰۰ میلیارد تومان جریمه شدند و به نظر می‌رسد این گونه جریمه‌ها هم نتوانسته، ترمز گرانی و تخلفات اقتصادی را در مازندران بکشد چرا که حلقه‌های دلالی و واسطه گری در استان درهم تنیده شده است.

بازار رها شده است / ‏‬ برخورد با متخلفان و ترک فعل مسئولان

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان اینکه عملیات نظارت بر بازار با همکاری بسیج، دستگاه قضائی، تعزیرات حکومتی و مجموعه‌های اجرایی آغاز شده است، دلیل اصلی نوسانات قیمت را عدم نظارت مستمر از سوی مسئولان بیان کرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه بازار را به حال خود رها کردیم و نظارت برای ضعیف است، گفت: اگر به این نتیجه برسیم که دستگاهی در نظارت بر بازار کوتاهی کرده قبل از متخلفان با آن دستگاه برخورد خواهیم کرد.

حسینی پور از مردم خواست تا خودشان بر قیمت‌ها نظارت کنند و ادامه داد: با کسی با معیشت مردم بازی می‌کند، تعارفی نداریم و برخورد قاطعانه خواهیم کرد.

گرانی افسارگسیخته اقلام و اجناس در بازارهای مازندران و کاهش قدرت خرید، هر روز یک قلم را از سفره مردم بیرون می‌کشد و مردم چشم انتظار آن هستند تا وعده‌های مسئولان برای فروش کردن گرانی اجناس محقق شود.

کد خبر 5372167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha