خبرگزاری مهر، گروه استانها – مریم یاوری: کارگران شرکت ریسندگی قدس اصفهان که روزی به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای این استان محسوب میشده و سالهاست که خاک بی تدبیری بر سولهها و در و دیوار این کارخانه نشسته است، این روزها به دنبال گرفتن حق خود از مدیران شرکت تعاونی سابق این شرکت برای زمینهایی هستند که حدود ۲۵ سال گذشته خریداری کرده اما هنوز زمینی به آنها واگذار نشده است.
اصغر بیات، یکی از این کارگران در این ارتباط به خبرنگار مهر میگوید: ۲۵ سال گذشته هیئت مدیره شرکت تعاونی مسکن شرکت ریسندگی و بافندگی قدس اصفهان زمینی را برای ساخت مسکن کارگران از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۸۰ طی چهار قرارداد از سه نفر خریداری کرده است.
وی با بیان اینکه برای خرید این زمین فروشنده قرارداد ۳۰ هزار متر اول را منعقد کرده اما نتوانسته در بازه زمانی دو ساله تحویل دهد، اضافه میکند: بعد از آن یکی از افراد بانفوذ که خرید و فروش زمینهای بزرگ را در دستور کار داشته به عنوان شریک فروشنده اول ورود کرده در نهایت ۷۱ هزار و ۷۰۰ متر زمین را به شرکت تعاونی مسکن شرکت قدس اصفهان میفروشند و جمع قراردادها حدود ۶۱۹ میلیون تومان بوده است که ۴۳۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان آن را دریافت کردند و میتوان گفت خریداران این زمینها مبلغ قرارداد اول و دوم را کامل پرداخت کرده و قرارداد سوم را ۵۰ درصد دریافت کرده و یک سوم قرار داد چهارم را نیز دریافت کردهاند.
زمین چند برابر قیمت به کارگران فروخته شده است
کارگر شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان با بیان اینکه این زمین چند برابر قیمت به کارگران فروخته شده است، تاکید میکند: این زمین از مصلی خریداری شده، بر اساس بیع نامه، این زمین به فروشندگان طرف قرارداد کارگران شرکت قدس به مبلغ متری یک هزار و ۲۵۰ تومان خریداری شده و به کارگران هر متر این زمین پنج هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شده است.
وی محل زمین فروخته شده به کارگران شرکت قدس اصفهان را معروف به منطقه فضل آباد رو به روی بیمارستان غرضی اصفهان اعلام کرد و گفت: از سوی دیگر باید توجه داشت که شرکت تعاونی زمین را بالاتر از این قیمت و به مبلغ هفت هزار و ۷۰۰ تومان تا ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان به کارگران فروخته و امروز ۲۵ سال گذشته و هنوز زمینی تحویل کارگران نشده است.
بیات تاکید میکند: باید توجه داشت که در قرارداد اول زمین را مصلی ۱۵۰ میلیون تومان به شرکت تعاونی فروخته است و زمین را ۱۷۲ میلیون تومان به کارگران فروختند و با پول کارگران پول زمین را به مصلی پرداخت کردهاند.
بر اساس بیع نامه، این زمین به فروشندگان طرف قرارداد کارگران شرکت قدس به مبلغ متری یک هزار و ۲۵۰ تومان خریداری شده و به کارگران هر متر این زمین پنج هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شده است
وی ادامه میدهد: همچنین باید توجه داشت که کارگران حدود ۷۱ هزار متر مربع زمین را خریداری کردهاند و شرکت ادعا دارد که تنها ۴۹ هزار متر مربع زمین به کارگران بدهکار است.
کارگر شرکت تعاونی مسکن قدس اصفهان که در حال حاضر مسئولیت این شرکت تعاونی را نیز عهده دار شده است با بیان اینکه از سوی دیگر در پیگیریهای صورت گرفته از مراجع مختلف مدعیان زیادی برای زمینی که به کارگران فروخته شده وجود دارد، میافزاید: وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش آباده، آموزش و پرورش ناحیه پنج، پالایشگاه اصفهان، کشاورزان و اداره اوقاف روی این زمین مدعی شدند و در طول ۱۰ سال در دادگاههای مختلف حضور یافتیم تا توانستیم مالکیت خود را ثابت کنیم.
وی با بیان اینکه تنها خواسته ما واگذاری زمینهایمان است، ابراز میکند: البته یکسری از اسناد توسط یکی از دفترخانههای اصفهان به کارگران واگذار شد که این اسناد مشاعی است و نمیدانیم کدام قطعه متعلق به کیست و هیچ نقشهای هم در دست نداریم.
انتظار رسیدگی عادلانه داریم
بیات با بیان اینکه کارگران برای احقاق حق خود زمان و هزینه زیادی را صرف کردهاند، اضافه میکند: باید توجه داشت که در این راه تعدادی از همکارانمان جان خود را از دست دادهاند و انتظار ما رسیدگی عادلانه به این پرونده است.
برای ما بسیار دردناک است که یکی از همکارانمان در اتاقک نگهبانی یکی از پارکهای شهر اصفهان با سه فرزندش زندگی میکند و همکار دیگرمان در زیرزمینی نموری با پدر و مادر پیر، همسر کمر شکسته و دو فرزند دانشجویش زندگی میکند و همواره همه ما شرمنده خانوادههایمان هستیم
وی ادامه داد: بزرگترین ایراد این پرونده این است که قرارداد فروش زمین برای شرکت است اما زمین به نام افراد ثبت شده است.
۲۵۰ خانواده و ۲۵ سال انتظار
آقای ملایی دیگر کارگر این کارخانه است، او که خود را یکی از ۲۵۰ طلبکار زمینهای فضل آباد میداند به خبرنگار مهر میگوید: ما ۲۵۰ کارگر و در واقع ۲۵۰ خانوادهایم که از زمان واریز پول زمینها تاکنون ۳۰ نفر از همکارانمان جان خود را از دست دادهاند.
وی میافزاید: برای ما بسیار دردناک است که یکی از همکارانمان در اتاقک نگهبانی یکی از پارکهای شهر اصفهان با سه فرزندش زندگی میکند و همکار دیگرمان در زیرزمینی نموری با پدر و مادر پیر، همسر کمر شکسته و دو فرزند دانشجویش زندگی میکند و همواره همه ما شرمنده خانوادههایمان هستیم.
این کارگر که سالها همراه با دیگر همکارانش برای احقاق حق خود همه ادارات استان اصفهان را طی کرده است، این بار از رسانهها درخواست همکاری دارد و میگوید: پرونده ما مدتهاست در هیئت سه نفره مانده است و هر بار پیگیری کردهایم یکی از آنها با بیمار است و یا به مسافرت رفته و یا یکی از نزدیکانشان فوت شده است.
وی همچنین با بیان اینکه مالک قبلی زمین در زمینه واگذاری اسناد به کارگران تخلف کرده است، ادامه میدهد: این شخص در کنار اینکه اسناد مشاع را به کارگران داده از سویی نیز خودش را مالک این زمینها به شهرداری معرفی کرده و زمینهایی را برای ایجاد معابر و دیگر فضاهای شهری به شهرداری واگذار کرده است.
گفتنی است این کارگران همواره به ارزشهای اسلامی و پیگیری قانونی مشکلشان توجه داشته و علی رغم قرار گرفتن در شرایط بحرانی و سخت هیچ گونه چالش امنیتی را ایجاد نکردهاند، انتظار این است که دستگاههای قضائی و نظارتی نسبت به تسریع در پیگیری حقوق این کارگران توجه بیشتری داشته باشد.
نظر شما