۲۱ فروردین ۱۴۰۱، ۱۶:۵۲

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی:

با تأسیس فرهنگسرا و شورای حل اختلاف رقیبانی برای مسجد ایجاد کردند

با تأسیس فرهنگسرا و شورای حل اختلاف رقیبانی برای مسجد ایجاد کردند

حریزاوی گفت: بعد از جنگ، مدیرانی با تفکرات لیبرالی و تکنوکراسی با تأسیس فرهنگسراها، شوراهای حل اختلاف، مراکز مشاوره و شوراهای محلات، رقیبانی برای مساجد ایجاد و کارکرد آن‌ها را تقلیل دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی شب گذشته در برنامه «چشمه» شبکه افق حضور یافت و در خصوص وضعیت کنونی مساجد به بحث پرداخت و اظهار داشت: در گذشته مسجد در کنار محل عبادت، محل حل مشکلات اجتماعی نیز بود که متأسفانه بعد از جنگ تحمیلی، مدیرانی با تفکرات لیبرالی و تکنوکراسی با تأسیس فرهنگسراها، شوراهای حل اختلاف، مراکز مشاوره و شوراهای محلات، رقیبانی برای مساجد ایجاد کردند و این امر باعث شد تا کارکرد مساجد در حل مسائل تربیتی کاسته و به جامعه القا شود که مساجد برای حل مسائل جامعه نمی‌توانند نسخه دهند.

بعد از گذشت ۲۰ سال مدیریت تکنوکرات‌ها، مسجد در حال بازگشت به کارکرد خود است

وی افزود: بعد از دو دهه خدمات در شوراهای حل اختلاف، مسئولان قضائی به این نقطه رسیدند که این‌ها باید به مساجد برگشته و جداسازی شوراها از مساجد اشتباه بوده است. اکنون بعد از گذشت دوره ۲۰ ساله مدیران تکنوکرات، مسجد در حال بازگشت به کارکردهای تمدنی خود است.

حریزاوی تصریح کرد: امام جماعت بودن یک فن است و هرکسی که عالم است لزوماً امام جماعت خوبی هم نیست، زیرا امامت نیازمند روانشناسی خاص و انس عجیبی است و باید بتواند با مردم انس بگیرد و مسجد را به دست مردم بسپارد.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: متأسفانه کسی مسئولیت امام جماعت را قبول نمی‌کند و در استانی مانند بوشهر تنها ۲۰ درصد مساجد، امام جماعت دارند زیرا باید به ۱۰ نهاد پاسخگو بوده و از طرفی حداقلیات زندگی از جمله کرایه رفت و آمد او هم تأمین نمی‌شود و در این مسئله باید چاره کرد زیرا دولت در قبال دین مردم مسئول است.

وی با بیان اینکه ما ۱۲ آسیب اجتماعی داریم و ۱۲۰۰ نقطه آسیب دیده که سازمان تبلیغات اسلامی براساس خواسته رهبری به حضور روحانیون در پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی نقاط آسیب دیده اقدام کرده است، گفت: برای نمونه در شهرستان نکا، امام جماعت یک مسجد با همکاری مردم، باعث شد تا میزان مصرف و توزیع مواد مخدر در محله کاهش شدیدی پیدا کند؛ به طوری‌که کلانتری آن محل به جمع‌آوری کانکس خود در آن محل اقدام کرد.

حریزاوی با اشاره به اینکه شعار فعلی سازمان تبلیغات مسجد محله محور و محله مسجدمحور است، تصریح کرد: در سند ملی مسجد در طول ۳۰ سال گذشته با مردم و کسانی که ابتکاراتی در مساجد داشتند، مصاحبه شد و ما به یک دانش زیسته رسیدیم که عبارت است از مساجد موفق در کار اجتماعی و الان حدود ۲۴ هزار جشنواره و مهرواره تحت عنوان محله همدل برگزار می‌شود.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: همه باید وظایف خود را در قبال مساجد انجام دهند. این درست نیست که تعدادی از دستگاه‌ها در مساجد سهم دارند، ولی پای مسئولیت‌های خود نمی‌ایستند. امسال مدیرکل حقوقی سازمان اوقاف تمرکز مأموریتی خود در قبال مسجد را به سمت وقف‌داری و حفاظت منافع آن موقوفه برده است و مدیریت درونی مساجد را به هیأت امنا و امام جمعه سپرده است که این اتفاق خوبی است. متأسفانه به دلیل افتراقی که در بین دستگاه‌های متولی است، باعث شده که جوانان فعالیت‌های خود را به بیرون از مسجد و با عنوان هیأت، باشگاه و… ببرند.

وی با دعوت از تمام دستگاه‌های سهیم در مسجد برای مشارکت در تدوین سند ملی مسجد و عمل شفاف به وظایف خود و همچنین اجازه مدیریت مساجد توسط مردم گفت: امام جماعت یک عنصر مردمی است و به قول رهبری امام جماعت امام طبیعی مسجد است و هیأت امنا، بسیج و کانون‌های فرهنگی باید حول امام جماعت باشد و نباید در مسجد ارکان قدرت شکل بگیرد تا باهم رقابت کنند و این خلاف منطق امامت است.

حریزاوی در پایان خاطرنشان کرد: نهاد رسیدگی به امور مساجد در ۱۱ استان دارای مرکز است و در ۲۰ استان مرکزی ندارد و امور را باید به دستگاه‌های دیگر واگذار کند. حرف ما این است هر دستگاهی مسئولیت و وظایف خودش را باید انجام دهد.

کد خبر 5463842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
      0 0
      سازمان تبليغات اسلامى بايد از افعال حرام و گناه در صدا و سيما جلوگيرى كند. هم اكنون در بخش تيليغات كالا و خدمات ( آگهى هاى بازرگانى ) با خوشبيني بيش از ٦٠ درصد دروغ و فريب كارى و در نتيجه گران فروشى و مصرف گرايى و بدآموزى وجود دارد البته قسمتى علنى است و قسمتى بايد با بحث گذاشته شود
    • IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
      0 0
      در ادامه ...ألَّبته قسمتى علنى است و قسمتى با يد توسط كارشناسان حرفه اى و روانشناسان به بحث گذاشته شود