۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۳:۴۳

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد؛

سهم بخش کشاورزی از شرکت های دانش بنیان فقط چهار درصد است

سهم بخش کشاورزی از شرکت های دانش بنیان فقط چهار درصد است

اهواز- معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سهم بخش کشاورزی از شرکت‌های دانش‌بنیان حدود چهار درصد است که این تعداد باید افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی خیرالدین ظهر امروز چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه رئیس قدیم و جدید پارک علم و فناوری خوزستان بیان کرد: در ایران ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد فناور در پارک‌های علم و فناوری وجود دارد که از این تعداد نیز یک هزار و ۷۰۹ شرکت دانش بنیان (۱۵ درصد) هستند.

وی از وجود ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در سطح کشور خبر داد و افزود: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری این تعداد باید به ۴۰۰ هزار شرکت افزایش پیدا کند؛ البته باید با فعالیت‌های بسیار زیرساخت‌های لازم برای تحقق معنویات مقام معظم رهبری در این زمینه فراهم شود.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: سهم کشاورزی در جی دی پی و تولید ناخالص ملی عددی حدود ۱۸ درصد و سهم بخش کشاورزی در شرکت‌های دانش‌بنیان حدود چهار درصد است؛ همچنین در شهرک‌های صنعتی حدود ۱.۱ درصد شرکت‌ها دانش بنیان وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های پارک‌های علم و فناوری نیازمند همکاری همه جانبه‌ای از سوی مسئولان است، افزود: به طور مثال در یکی از استان‌های کشور زمینی به پارک اختصاص داده نشد و از روی اجبار فعالان پارک علم و فناوری به ۳۰ کیلومتر بیرون شهر رفته‌اند ولی در مقابل دانشگاه صنعتی اصفهان سال ۷۲ زمینی را به مساحت ۴۰۰ هکتار به شهرک علم و فناوری اختصاص داده و این تفاوت‌ها در عملکرد و خروجی کار نمایان می‌شود.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: مهمترین وظیفه پارک واگذاری زمین به شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ البته پارک علم و فناوری باید ۱۵ درصد زیرساخت‌های لازم را برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کند و مابقی آن توسط بخش خصوصی انجام شود.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در خصوص خوزستان نیز اعلام خطر می‌کنم و چند روز قبل هم از طریق معاون رئیس‌جمهور نیز پیگیری داشتم.

وی با ارائه پیشنهاد ایجاد پردیس فناوری و نوآوری در دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: یک قطعه زمین ۶ هکتاری برای این پردیس در نظر گرفته شده که باید تمام اقدامات مربوطه با همکاری پارک علم و فناوری انجام شود چون در غیر این صورت شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر از تسهیلات مالیاتی برخوردار نمی‌شوند.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: پیشنهاد دیگر این است که زمینی چهار هکتاری به ساخت برج فناوری اختصاص پیدا کند تا پارک علم و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه شهید چمران و دیگر مجموعه‌های مرتبط از آن استفاده کنند.

وی تاکید کرد: پیشنهاد می‌شود که ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان به ریاست استاندار خوزستان و دبیری مدیرکل کار استان همچون دیگر استان‌ها تشکیل شود؛ البته وزیر کشور هم دستورالعمل تشکیل قرارگاه دانش‌بنیان صادر کرده است.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به لزوم اختصاص زمین به پارک علم و فناوری خوزستان گفت: با شرکت شهرک‌های صنعتی کشور مذاکراتی انجام شده تا بخشی از اراضی این شرکت در استان را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهند.

وی با اشاره به تشویق اعضای هیئت علمی برای ورود به حوزه علم و فناوری یادآور شد: پنج پایه تشویقی برای فعالیت‌های مرتبط با فناوری و نوآوری تعیین شدند؛ این پایه‌ها برای شرکت‌هایی که اشتغال‌زایی دارند، افزایش پیدا می‌کند.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: آئین‌نامه ارتقای سطح هیئت علمی را تغییر و با تعیین ماده چهار به میزان ۸۰ امتیاز برای فعالان در حوزه فناوری و نوآوری افزوده شد؛ فعالیت‌های حوزه فناوری تنها در بخش مهندسی نیست بلکه فناوری نرم در حوزه علوم انسانی، شرکت‌های خلاق را در هنر و معماری داریم.

وی گفت: طرح دستیار فناوری را با آموزش ۶ ماهه دانشجو در شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد فناور تربیت می‌کنیم؛ حقوق آنها نیز برای کارشناسی یک میلیون تومان، ارشد دو میلیون تومان و دکترا سه میلیون تومان پرداخت می‌شود.

به گزارش مهر، اسفندماه سال ۱۴۰۰ با صدور حکمی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری «راضی جلالی» به مدت چهار سال به عنوان رئیس جدید پارک علم و فناوری خوزستان منصوب شد.

کد خبر 5487423

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha