۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۰:۵۰

۴ میلیون بار بزرگتر از خورشید؛

اولین تصویر از ابر سیاهچاله راه شیری ثبت شد

اولین تصویر از ابر سیاهچاله راه شیری ثبت شد

تلسکوپ EHT نخستین تصویر از یک ابرسیاه چاله در مرکز کهکشان راه شیری به نام Sagittarius A*را ثبت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، این تصویر در حقیقت نشان دهنده سیاه چاله‌ای در قلب راه شیری است که از قطرات گاز هیدروژن تغذیه می‌کند.

فریال اوزل فیزیک اخترشناس دانشگاه آریزونا طی کنفرانس خبری بنیاد ملی علوم در این باره گفت: در این تصویر یک حلقه درخشان در محاصره تاریکی نشان داده می‌شود و درحقیقت نشانه‌ای از سایه سیاه چاله است.

رایان هیکاکس یکی از فیزیک اخترشناسان کالج دارتموث که البته عضوی از تیم تلسکوپEHT نیست در این باره می‌گوید: ازطرف تعداد زیادی از همکاران ستاره شناسم واقعاً تشکر می‌کنم.

این تلسکوپ در سال ۲۰۱۹ میلادی برای ثبت نخستین تصویر از سیاه چاله خبر ساز شد. عکس ثبت شده مربوط به سیاه چاله‌ای در مرکز کهکشان فعال Messier87 بود. این ابزار همزمان با جمع آوری اطلاعاتی که تصویر از آنها ساخته شد، ابر سیاه چاله Sagittarius A* در مرکز کهکشان راه شیری را نیز رصد می‌کرد. اما ایجاد تصویر از Sagittarius A* کمی سخت‌تر از سیاهچاله کهکشان Messier87 بود.

اوزل در این باره می‌گوید: ثبت این تصویر کار ساده ای نبود. چند سال طول کشید تا تصویر ارتقا یابد و تایید شود.

تخمین زده می‌شود حجم این سیاه چاله ۴.۳ میلیون بار بزرگ‌تر از خورشید باشد.

سیاه چاله‌ها متراکم‌ترین اشیای موجود در جهان هستند و گرانش آنها نیز به حدی زیاد است که از فاصله مشخصی از آنها، حتی نور نیز نمی‌تواند بگریزد. محققان این نقطه را افق رویداد می‌نامند.

تلسکوپEHT می‌تواند نور را به شکل امواج رادیویی از گازهای داغ مارپیچ اطراف لبه‌های افق رویداد ببیند. سیاه چاله از موادی که در محیط نزدیک آن است تغذیه می‌کند.

کد خبر 5488537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha