۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۰۵

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و ژنتیک مطرح کرد:

تاثیر تحقیقات پژوهشگاه در ژن درمانی/ راه اندازی مرکز ژنوم

تاثیر تحقیقات پژوهشگاه در ژن درمانی/ راه اندازی مرکز ژنوم

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و ژنتیک با بیان اینکه قرار است مرکز ژنوم در پژوهشگاه راه اندازی کنیم، گفت: این مرکز می‌تواند در تشخیص سرطان مؤثر باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر جواد محمدی امروز (شنبه ۷ خرداد) در نشست خبری عنوان کرد: تولید انواع آنزیم‌ها، استارترهای صنایع لبنی، تشخیص مولکولی ویروس کرونا، پوست مصنوعی، هورمون رشد و تولید ارقام مختلف گیاهی و پپتیدها و پروبیوتیک‌ها بخشی از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه زیست فناوری هستند.

محمدی با اشاره به مرکز حیوانات مدل پژوهشگاه زیست فناوری افزود: پیش نیاز اجرای روش‌های ژن درمانی در کشور، تولید حیوانات مدل آزمایشگاهی است به همین دلیل ایجاد مراکزی برای دستکاری‌های ژنتیکی حیوانات مدل ضروری است.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری ادامه داد: ما در مرکز حیوانات مدل موش مبتلا به هموفیلی تولید کردیم و گام بعدی ما ارائه روش‌های درمانی است.

وی با اشاره به نقش تحقیقات در این مرکز در درمان برخی از بیماری‌ها یا روش ژن درمانی توضیح داد: در آینده بسیاری از داروها حذف و ژن درمانی جایگزین خواهد شد و از آنجایی که این پژوهشگاه یکی از پیشران‌های این حوزه است آمادگی خود را برای جذب محققان و اساتید در این زمینه داریم.

محمدی اضافه کرد: ما به منظور وارد کردن روش‌های ژن درمانی تولید شده در پژوهشگاه ملی زیست فناوری به حوزه بالین با مراکز درمانی چون مرکز طبی اطفال و ستاد توسعه سلول‌های بنیادی معاونت علمی وارد همکاری شدیم.

به گفته وی مرکز طبی اطفال در زمینه سرطان و نقض ایمنی فعال است.

محمدی تصریح کرد: علاوه بر آن در حوزه درمان ناباروری با مراکز بیمارستانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همکاری‌هایی را آغاز کردیم.

وی اضافه کرد: در زمینه تشخیص‌های مولکولی با دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری‌هایی را نیز در دستور کار داریم.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با اشاره به چالش‌های کشور در زمینه کمبود آب و خشکسالی در حوزه کشاورزی، خاطر نشان کرد: در این زمینه یکی از اولویت‌های ما تولید نهاده‌های دامی مقاوم به خشکی و ویروس است.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳۰ تا ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی به دلیل ویروس‌ها از بین می‌رود، اظهار کرد: ما تحقیقاتی را در زمینه تولید برخی از ارقام مقاوم را در دستور کار داریم.

محمدی کسب رتبه ۲ در آسیا و صادرات محصولات به ۱۷ کشور را از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه نام برد و ادامه داد: ۶۰ درصد از محصولات دانش بنیان کشور مربوط به حوزه زیست فناوری می‌شود و درصدد هستیم با همکاری ۶۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در این حوزه سهم صادراتی خوبی از بازار حوزه زیست فناوری به دست آوریم.

محمدی با تاکید بر اینکه حرکت ما در این پژوهشگاه بر اساس اسناد بالا دستی است، گفت: این اسناد شامل مواردی چون نقشه جامع علمی کشور، سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و نقشه مهندسی علمی‌و فرهنگی است و در همه این اسناد بر تعامل با کشورهای همسایه و دوست تاکید شده است.

وی راه اندازی مرکز ژنوم را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه دانست و گفت: هدف از راه اندازی مرکز خدمات ژنوم در این مجموعه، تشخیص دقیق سرطان، کنترل و تجویز داروهای زیان‌آور، ارزیابی عملکرد و تأثیرگذاری بر افراد و نظارت بر واردات دارو است.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک توسعه فناوری‌های نوین تشخیص و درمان و استانداردسازی تشخیص‌های بالینی و کاهش آثار سو داروها از دیگر هدف‌های این پژوهشگاه به شمار می‌رود.

محمدی در مورد تحقیقات برای شناسایی زودهنگام بیماری‌ها در این پژوهشگاه گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در کشور است، تحقیقات ما بر روی احصای عوامل مستعدکننده ژنتیکی که می‌تواند فرد را به این بیماری‌ها مبتلا کند متمرکز است.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری ادامه داد: کیت‌های تشخیص بیماری‌های قلبی و عروقی و تشخیص سرطان که امروزه در دنیا نیز روی آنها کار می‌شود، میزان مرگ و میر بر اثر این بیماری‌ها را به شدت کاهش می‌دهد و از جمله موضوعات در مرز دانش است و تولید این کیت‌ها جز اولویت‌های ما است.

وی با تاکید بر ضرورت خودکفایی کشور در تولید نهاده‌های دامی گفت: مبالغ زیادی برای واردات نهاده‌های دامی و محصولات کشاورزی از جمله ذرت، دانه سویا، جو و کلزا هزینه می‌شود. برای رسیدن به ارقام کم‌آب‌بر تحقیقات مفصلی انجام داده ایم و باید به سمت تولید این محصولات در داخل کشور برویم.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری با اشاره با تحقیقات در زمینه محصولات کشاورزی اظهار داشت: در زمینه زیتون و پسته به صورت تخصصی تحقیقات انجام داده و به ارقام مقاوم رسیده ایم. این فرایند را باید برای محصولات دیگر کشاورزی و نهاده‌های دامی نیز انجام دهیم.

وی به همکاری با پژوهشگاه ابن سینا و دانشگاه شهید بهشتی برای کمک به درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: در حال تشکیل گروهی از محققان هستیم که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در مورد مساله جمعیت در زمینه ناباروری کمک کنیم.

کد خبر 5501219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha