پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۷ خرداد ۱۳۸۲، ۱۵:۱۷

يك كارشناس ارتباطات:

آمريكا در نبرد رسانه اي با كشورهاي مستقل است

آمريكا در نبرد رسانه اي با كشورهاي مستقل  است

يك متخصص ارتباطات با اشاره به هزينه هاي هنگفتي كه آمريكا در شرايط حاضر در حملات رسانه اي صرف مي كند مي گويد :به نظر مي رسد گسترش و پيشرفت فن آوري رسانه اي در كشور هاي مستقل به تدريج جهان رسانه را از حالت تك صدايي خارج و آمريكا نگران كرده است .

بهره گيري آمريكا ا زسلاح رسانه ، براي اثر گذاري بر رفتار دولتها ، با هدف تحقق نوعي جهان بيني واحد براساس معيارهاي آمريكايي ، زمينه بروز تهديدات نرم افزاري را در جهان سوم و كشور هاي واجد تمدن و فرهنگ چون ايران هموار نموده است .

دكتر داوود زارعيان استاد ارتباطات ، در اين رابطه به خبرنگار سياسي خبرگزاري مهر مي گويد :  بعد از جنگ جهاني دوم ، رويكرد سياست غرب در ارتباط با كشورهاي درحال توسعه ، ازحضور مستقيم به حضور فرهنگي تغيير ماهيت داد ؛  نفوذ و حضوري كه ، كشورهاي در حال توسعه را به تقاضاي وابستگي ، به در خانه كشورهاي توسعه يافته مي كشاند .

وي مي افزايد :  در اين فصل ، آمريكاييها با شعار جريان آزاد اطلاعات  پيش قدم شدند . معناي شعارشان عدم  محدوديت در هرگونه نفوذ رسانه اي در كشورها و به تعبيري آزادي اعمال سياستهاي اطلاعاتي  در جهان بواسطه فن آوري پيشرفته ارتباطي بود .
به گفته اين استاد دانشگاه روند اجراي اين برنامه در دهه 70  بدليل مخالفت شديد كشور هاي جهان سوم و با فشار يونسكو كند شد ، امادر پي آن مشكلاتي كه خروج آمريكا و انگليس از يونسكو براي اين سازمان پديد آورد، سياستهاي يونسكورا به پيش از دهه 70  بازگرداند.     
وي مي افزايد :  بدين ترتيب حمله و سلطه اطلاعاتي آمريكا و كشورهاي توسعه يافته غربي بر جهان بويژه بركشورهاي مستقل از طريق رسانه ها با هدف تبليغ سياست ، فرهنگ و اقتصاد غربي  شدت يافت و درجريان يك طرفه اطلاعات تصويري سياه و تاريك از جهان سوم ارائه شد . سرانجام در آغاز دهه نود ، همزمان با مطرح شدن بحث بزرگراه هاي اطلاعاتي  ، ابر رسانه اي بنام  اينترنت برابزار
موجود افزوده گشت  .
دكتر زارعيان مي گويد :  به اين ترتيب در شرايط كنوني  آمريكا همه امكانات و تجهيزات  ارتباطي را بدست  گرفته است   تا  كشور ها و
دولتهاي مستقل را از حيث سياسي و فرهنگي تضعيف كند و در اين ميان موضع  اين كشور در برابر ايران ، كوبا ، ليبي و فلسطين خصمانه تر است .
وي با اشاره به هزينه هاي هنگفتي آمريكا در شرايط حاضر كه در اين مسير صرف مي كند مي افزايد : دولت آمريكا مطمئن است كه با سلطه نرم افزاري ،  قادر خواهد بود به آساني به اهداف استراتژيك و سياسي خود دست يابد ، هرچند به نظر مي رسد  
گسترش و پيشرفت فن آوري رسانه اي در كشور هاي مستقل به تدريج  جهان رسانه را از حالت تك صدايي خارج و آمريكا نگران كرده است . 
اين گفته دكتر زارعيان ، بمباران 
 مقر خبرگزاري هاي عربي و فرانسوي را در حمله آمريكا به عراق در شرايطي كه اين كشور به شدت تحت فشار افكار عمومي  بود ،  ياد آوري مي كند . 
چندي پيش شوراي روابط  اسلامي آمريكا ، كر اعلام كرد : نورمن پاتيز ، يكي از پر نفوذ ترين مديران رسانه هاي خبري آمريكا ، مسوول تغيير وجهه آمريكا و خنثي كردن برنامه هاي  ضد آمريكايي رسانه هاي كشور هاي عربي و اسلامي شده است . براين اساس  پاتيز با تاييد كنگره آمريكا با در دست داشتن بيش از 30 ميليون دلار بودجه از دولت اين كشور به همراه تيمي متشكل از كارشناسان و متخصصان وسايل ارتباط جمعي به مقابله با شبكه هاي خبري و تلوزيوني كشور هاي اسلامي خواهد پرداخت .  در كنار اين ، روند حمايت و سرمايه گذاري ايالات متحده در شبكه هاي راديو يي و تلوزيوني  مخالف نظامهاي مستقل حاكم در خاورميانه -هدف استراژيك آمريكا - نيز شتاب يافته است .
     

 

  

 

 

 


کد خبر 5516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha