۲۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۶:۲۵

گزارش مهر؛

ساخت مستند زندگینامه «شهید محسن عینعلی» در تویسرکان

ساخت مستند زندگینامه «شهید محسن عینعلی» در تویسرکان

همدان- از زندگینامه «شهید محسن عینعلی» مستندی در حال ساخت است، روندی که می‌تواند برای نسل‌های آینده الگوسازی و موجب زنده نگه داشتن یاد شهدا شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا، امری ضروری است چنانکه مقام معظم رهبری در این خصوص بیان کرده‌اند «من عقیده راسخ دارم، بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است.»

یقیناً توجه به سبک زندگی شهدا، یک ضرورت استراتژیک برای کشور است و این مهم محقق نمی‌شود مگر آنکه بتوانیم به نحو مناسب در قالب کتاب، انتشار وصیتنامه و زندگی نامه، مصاحبه با دوستان و خانواده شهدا، ساخت فیلم و مستند از زندگی نامه آنها و مواردی از این قبیل قدم برداریم.

وجود ۸ هزار شهید دوران دفاع مقدس و شهدای پس از آن دوران که برای دفاع از مرزها و حریم اهل‌بیت (ع) جان شیرین خود را تقدیم کرده‌اند، نام و نشانی است که استان همدان را به خوبی معرفی می‌کند؛ جوانانی از این استان در دل شهرستان انقلابی تویسرکان پرورش یافته بودند و بی منت، از جان ارزشمند خود در راه این میهمن اسلامی مایه گذاشتند.

ساخت مستند زندگینامه «شهید محسن عینعلی» در تویسرکان

«حاج محسن عینعلی» در شهریور ۱۳۴۱ در روستای عین آباد شهرستان تویسرکان به دنیا آمد از زمان کودکی، جلسات مذهبی و تعلیم احکام و تفسیر قرآن را سرلوحه کار خود قرار داده بود و از نوجوانی کمک به محرومان، نیازمندان، شرکت در جلسات قرآن و احکام، رعایت نماز اول وقت، رعایت محرمات و مستحبات و نیکی با پدر و مادر و خانواده از خصوصیات بارز این بزرگوار بوده است.

با آغاز جنگ تحمیلی به عضویت سپاه تویسرکان درآمد و پس از طی دوران آموزشی در واحد مخابرات سپاه به خدمت مشغول شد و به عنوان فرمانده تعدادی از نیروهای بسیجی به منطقه مهران اعزام شد و سپس با تشکیل تیپ انصار الحسین (ع) در همدان به فرماندهی گردان قاسم بن الحسین (ع) درآمد.

این شهید بزرگوار، در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی جزیره مجنون به شهادت رسید.

ساخت مستند علمدار در استان همدان

سرپرست صدا و سیمای مرکز همدان در گفتگو با خبرنگار مهر از ساخت مستند در رابطه با زندگینامه این شهید خبر داد و گفت: مستند تک قسمتی علمدار که روایتگر زندگی «شهید محسن عینعلی» که اهل تویسرکان و در حال ساخت است.

کیوان الوندی بیان کرد: این مستند که بیشترین موقعیت فیلمبرداری آن در روستای عین آباد تویسرکان است، افزود: ابعاد فردی، شخصی و اجتماعی این شهید از زبان خانواده وهم رزمان در این مستند روایت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این شهید بزرگوار، از جنبه‌های مختلفی شاخص و همچنین حاج محسن عینعلی به عنوان شهید شاخص سال ۹۵ معرفی شده است.

شهید عینعلی در همه کارها علمدار بوده است

کارگردان و تهیه کننده مستند علمدار به خبرنگار مهر گفت: طبق تصمیمات گرفته شده توسط مدیر صداوسیمای استان همدان ۱۷ مستند از شهدای شاخص ساخته خواهد شد گرچه تمام شهدای ما در جایگاه خود شاخص هستند و هدف این کار پرداختن به شهدای است که شاید نامی از آنها برده نشده است.

عین الله خزایی خاطرنشان کرد: طبق دستورات مدیر صداو سیما و تقسیم بندی ساخت مستند شهید محسن عینعلی و عبدالصالح رفعت که از شهدای شاخص تویسرکان هستند به بنده محول شد.

وی با بیان اینکه وقتی با یکی از همرزمان شهید عینعلی صحبت کردم، همرز این شهید، از وی با عنوان علمدار در وصف کارهای این شهید در جبهه و پشت جبهه نام برد و این دلیلی شد که عنوان مستند بنام علمدار انتخاب شود.

کارگردان و تهیه کننده مستند علمدار با تصریح بر اینکه این عنوان که به وصف دوستان شهید برازنده شهید عینعلی است، تشریح کرد: این شهید والامقام، در دوران جنگ، پشت جبهه، کارهای عام المنفعه، خانواده، فامیل و جامعه همواره علمدار کارهای خیر بودند.

ساخت مستند زندگینامه «شهید محسن عینعلی» در تویسرکان

خزایی در ادامه این گفتگو، با بیان اینکه در ساخت مدرسه و کتاب خانه همیشه علمدار و پیشرو بوده‌اند، تصریح کرد: با توجه به درایت و هوش نیز به عنوان فرمانده گردان انتخاب می‌شوند و با توجه به وصف همرزمان این شهید، فرمانده مقتدر و در عین حال، در دل نیروهای جنگ و رزمندگان جای داشت.

وی با بیان اینکه همرزم ها و رزمندگانی که این شهید را می‌شناسند، از شهید عینعلی با اشک ریختن صحبت می‌کردند؛ اظهار کرد: با توجه به صحبت‌های خانواده، فرزند و همرزمان شهید عینعلی به یاد شهید حاج قاسم سلیمانی افتادم، چون در برهه زمانی خود سردار دل‌های بچه‌های گردان خود بوده که همه دوست داشتند با شهید عینعلی کار کنند.

خزایی تاکید کرد: خوشبختانه به لطف خود شهید مستند علمدار تا یک ماه آینده آماده پخش از صداوسیمای استان همدان خواهد بود.

«شهید عینعلی» در همه کارها، علمدار و پیشقدم بود

همرزم «شهید عینعلی» در ادامه با گریه با اشاره به وصیت نامه شهید عینعلی صحبت خود را شروع کرد و به خبرنگار مهر گفت: این شهید در وصیت نامه خود گفته است «اصل وصیتم همین شهادتم است که خدا کند آمرزیده شده باشم و با خونم ارزش‌های والای اسلام حراست کنم با خونم از ولایت فقیه حمایت کنم و با خونم از روحانیت همیشه مبارز دفاع کنم و با خونم از قرآن و اهل بیت حمایت کنم. دنیای پست را بفروشم و به ارواح مقدس شهدا بپیوندم.»

جلیل سوری یادآور شد: «شهید عینعلی» در همه کارها، علمدار و پیشقدم بود؛ از راه اندازی کتابخانه در روستا، ساخت مسجد، ایجاد شبکه تلفن و هر کاری که از دستش برمی‌آمد از انجام آن، دریغ نداشت.

همرزم شهید با بیان اینکه «محسن عینعلی» پس از ورود به جبهه در لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) به فرماندهی گردان ۱۵۳ منصوب شد، افزود: یک هزار و ۸۲۵ روز در خط مقدم بود و بنده در عملیات‌های والفجر ۸، والفجر ۵ و والفجر ۲ با فرماندهی شهید عینعلی همرزم این شهید بزرگوار بودم.

توجه به سبک زندگی شهدا، یک ضرورت استراتژیک برای کشور است؛ ضرورتی که در صورت توجه به آن نه تنها یاد و خاطره بزرگ مردان و شیرزنانی که از جان خود برای دفاع از این سرزمین گذشتند، را زنده نگه می‌دارد.

بلکه موجب می‌شود تا بتوانیم در مسیر الگوسازی درست و مناسب برای نسل‌های آینده مان قدم‌های بلندی برداریم.

کد خبر 5517464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مصطفی IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
      0 0
      روحش شاد یادش گرامی باد