تبدیل سوخت فسیلی به انرژی پاک؛

تامین انرژی چند میلیون ساله با حفاری عمیق زمین !

تامین انرژی چند میلیون ساله با حفاری عمیق زمین !

یکی از شرکت های زیر مجموعه دانشگاه MIT تصمیم دارد با استفاده از اشعه ایکس صخره ها را ذوب کنند و واحدهای تولید برق گازی و زغال سنگی را به چاه های عمیق دسترسی به گرمای زمین تغییر کاربری دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، به این ترتیب واحدهای تولید برق سوخت فسیلی را به واحدهای پاک تبدیل می کند.

این طرح به پل ووزکوف یک محقق مرکز علم و فیوژن دانشگاه MIT تعلق دارد که ۱۴ سال گذشته را صرف توسعه روشی کرده تا یک واحد تولید برق زغال سنگی را دوباره و بدون انتشار گازهای گلخانه ای طی ۱۰ سال دوباره فعال کند.

این روش توسط شرکت Quaise Energy وارد مرحله تجاری شده است احتمالاً در واحدهای تولید برق گازی در نقاط دیگر جهان قابل اجرا است.

این شرکت قصد دارد با تبخیر مقدار کافی سنگ، عمیق‌ترین حفره‌های جهان را بسازد و انرژی زمین گرمایی را در مقیاسی بسیار بزرگ که برای تامین نیاز انرژی انسان برای چند میلیون سال کافی باشد، جذب کند.

طرح بلندپروازانه مذکور به منبع انرژی مرتبط است که زیر پای انسان قرار دارد. انرژی زمین گرمایشی در اصل گرمای داخل زمین است که طی فرایند تشکیل سیاره و تجزیه رادیواکتیو مواد معدنی تولید و در صخره ها و مایعات موجود در مرکز زمین ذخیره می شود.

از آنجا که این نوع انرژی به طور مداوم تولید می شود، یک منبع انرژی پاک به حساب می آید. هرچند منابع انرژی تجدیدپذیر در دهه های اخیر افزایش یافته اند اما انرژی زمین گرمایی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا برداشت آن کار آسانی نیست. در واقع، تاسیسات زمین گرمایی تنها در مناطقی وجود دارند که امکان استخراج انرژی در اعماق نسبتاً کم عمق یعنی تا ۱۲۱.۹۲ متری زیر پوسته زمین فراهم است.

طبق بیانیه MIT روش های معمول حفاری تا عمق خاصی از زمین کارآمداست زیرا هرچه عمق پوسته بیشتر می شود گرمای آن افزایش می یابد و دسترسی به آن سخت تر خواهد بود. این امر مته های حفاری را فرسوده می کند.

اما روش جدید شامل یک دستگاه انتشار امواج مایکرویو به نام ژیروترون است. سیستم های حفاری مذکور در اطراف این دستگاه متمرکز شده اند که برای مدت ها در تحقیقات و تولید برای مقاصدی مانند داغ کردن مواد در آزمایش های همجوشی استفاده شده است.

هرچند شرکت Quaise Energy هنوز تمام موانع مهندسی در این پروژه را برطرف نکرده،اما تصمیم دارد تا ۲۰۲۶ میلادی طرح اولیه برای مهار انرژی را اجرا کند.

کد خبر 5526373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سعید IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
      0 3
      آقا زمین سوراخ می. کنید گرمای خارج میشو سرد می شود و مثل یک تکه سنگ خواهد بعد از مدتی فاتحه آن خوانده است
    • سعید IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
      0 3
      آقا زمین سوراخ می. کنید گرمای خارج میشو سرد می شود و مثل یک تکه سنگ خواهد بعد از مدتی فاتحه آن خوانده است
      • همون IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
        0 0
        😁😁پروفسور خب بشر همون گرما رو میخواد... همون گرما یعنی انرژی...انرژی یعنی حرکت... مثلأ اون گرما میتونه آب رو به بخار تبدیل کنه و بخار توربین تولید برق رو راه میندازه و نهایتأ برق تولید میشه...
    • علی IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      0 0
      واقعا چقدر احمقن ادعا علم و پیشرفت میکنند نمیبینند زمین چند لایه است پیش خودشون فکر نکردن که چرا انقدر لایه محافظتی برای هسته زمین هست لاید بخاطر اینه که گرمای زمین به سطح زمین نرسه اونوقت میخوان زمین سوراخ کنن که اون گرما بیاد روی زمین بعد ادعای دانشمندی میکنند .....
    • محمد موسوی -دکتری مکاترونیک IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      0 0
      سلام در مورد پاک بودن این نوع انرژی تردید دارم .خطر تشعشعات اتمی وجود دارد
    • فلانی IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      0 0
      سلام و خسته نباشید تجربه نشان داده که هرگونه بهره وری صنعتی انسان از منابع غذایی انرژی و.... زمین به هر نحوی موجب تخریب محیط زیست شده که بیشتر هم میشه!واین موجود طماع با پیشرفت تکنولوژی بیشتر و بیشتر تشنه انرژی خواهد شد. ادامه در پست بعد
    • فلانی IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      0 0
      ادامه:و البته در این مورد هم صدق میکنه، بایک تحقیق سر انگشتی هر عاقلی ضرورت گرمای درون زمین رو متوجه میشه - از تازه سازی لایه های پیر زمین و حاصرخیز کردن محیط زندگی انسان ها تا ایجاد انعطاف میان قطعات پوسته زمین الی آخر... اداما پست بعد...
    • فلانی IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۹
      0 0
      ادامه قبلی: پس حقیقتا بدانیم چه میزان انرژی و منابع برای بقاء نسل بشر لازم است و آیا واقعا به انرژی بیشتر برای روشن نگاه داشتن چراغانی های ابر شهر ها نیاز داریم؟ و اگر نیاز داریم، آیا مرتفع کردن این نیاز به آینده ی فرزندانمان می ارزد؟؟!؟