۳۰ تیر ۱۴۰۱، ۱:۵۵

گزارش مهر؛

مشکلات متعدد در قطب تولید گوجه فرنگی/ کشاورزان بردخون حمایت شوند

مشکلات متعدد در قطب تولید گوجه فرنگی/ کشاورزان بردخون حمایت شوند

بوشهر- بردخون از قطب‌های اصلی تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل کشور محسوب می‌شود و نیاز است که با تلاش مسئولان، مشکلات کشاورزان این منطقه رفع شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- مهدیه مظفری‌پور: بردخون، یکی از بخش‌های مهم تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل کشور در شهرستان استان بوشهر است که همه ساله بسیاری از مردان و زنان این منطقه از اواسط مرداد تا پایان اردیبهشت به کاشت، داشت و برداشت این محصول می‌پردازند.

کمبود بارش در سال‌های اخیر، برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی و کاشت نامحدود و بدون نظارت در کنار چاه‌های غیرمجاز و نبود نظارت بر آن‌ها، مشکلات زیادی برای کشاورزان این منطقه ایجاد کرده است.

کشاورزان در حال تدارک مقدمات کاشت این محصول و شروع فصل زراعی جدید هستند و در همین راستا با حضور تعدادی از مسئولان مشکلات و مطالبات این صنف پرتلاش مورد بررسی قرار گرفت.

لزوم حمایت از کشاورزان

فرماندار شهرستان دیر هم در این نشست بر همکاری کشاورزان برای کاهش سطح زیر کشت و توجه جدی‌تر به کشت گندم تأکید کرد.

یونس باربرز همچنین بر لزوم پیگیری و تسهیل در پرداخت تسهیلات، خرید تضمینی، صادرات گوجه‌فرنگی، پرداخت خسارت کشاورزان و واگذاری تراکتور تأکید کرد.

مشکلات متعدد در قطب تولید گوجه فرنگی/ کشاورزان بردخون حمایت شوند

حمایت از طرح‌های گلخانه‌ای

مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر در این نشست از حمایت این سازمان از ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای خبر داد و اظهار داشت: مطالعات این شهرک و ساماندهی آن از اعتبارات خود ما انجام می‌شود و منتظر مشارکت کشاورزان هستیم.

نوذر منفرد تأکید کرد: با وجود هزینه‌بر بودن ساخت گلخانه و اعتبار هفت میلیارد تومان برای هر هکتار، چاره‌ای جز حرکت به سمت کشت در فضای بسته نداریم که قیمت تولیدات آن هم با محصول خارج از گلخانه متفاوت است.

منفرد همچنین از اختصاص اعتبار برای طرح اصلاح الگوی کشت و انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه خلیج‌فارس خبر داد و افزود: جهاد کشاورزی از طرح‌های آبیاری تحت فشار در سراسر استان حمایت می‌کند و تلاش می‌کند موضوع آب‌شیرین‌کن‌ها و پسماند آن‌ها را هم با همکاری وزارت‌خانه سر و سامان دهد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان بوشهر به برنامه دولت برای صادرات گوجه‌فرنگی و دغدغه استاندار بوشهر برای تحقق این موضوع اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد سال زراعی پیش‌رو سالی سرشار از خیر و برکت برای کشاورزان و کشور باشد.

گسترش فعالیت تعاونی‌ها

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر هم با اشاره به نیم قرن حضور تعاون روستایی با ۶۲۸ عضو در بردخون و آخرین تغییرات آن در سال ۹۸، به اهمیت و جایگاه این بخش در تولید و تأمین گوجه‌فرنگی کشور پرداخت و اظهار داشت: از ۵۰۰ هکتار کشت قراردادی استان، ۲۵۰ هکتار به شهرستان دیر اختصاص دارد.

سیدمحسن معروف همچنین به وجود یک شرکت تعاونی تولیدی با ۱۰۰ عضو در بردخون گفت: فعالیت چنین تشکلات صنفی می‌تواند به اجاره غرفه در میدان تره‌بار تهران و تسهیل در فروش محصولات شد.

معروف اولویت فروش گوجه‌فرنگی ربی را هم کارخانه‌های استان دانست تا سرمایه به درون خود استان و منطقه تزریق شود.

معاون منابع طبیعی استان بوشهر هم واگذاری چاه‌های ملی در زمین‌های کشاورزی را با رعایت میزان برداشت، شدنی دانست و در رابطه با لایروبی سدها و سازه‌های آبخیزداری گفت: مطالعات این حوزه نیاز به اعتبار برای بازنگری دارد و شهرداری هم می‌تواند برای لایروبی سدها به‌شرط لایروبی همهٔ آن‌ها اقدام کند.

مشکلات متعدد در قطب تولید گوجه فرنگی/ کشاورزان بردخون حمایت شوند

کمبود آب چالش جدی کشاورزی

معاون تولیدات بهبود گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر هم در این نشست با اشاره به دغدغه خود کشاورزان برای کمبود آب و کاهش ذخیره سفره‌های زیرزمینی، گفت: موجودی آب سفره‌های زیرزمینی ۳۳ میلیون مترمکعب است اما میزان آب لازم برای کشت موجود، ۸۰ میلیون مترمکعب است که این تفاوت موجب حرکت آب دریا به سمت چاه‌ها و شور شدن آن‌ها شده می‌شود.

کبری توکلی در پاسخ به مطالبات کشاورزان و مسئولان محلی بردخون اظهار داشت: کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها هر ساله اعتباراتی برای جاده‌های بین مزارع اختصاص می‌دهد و از فرماندار شهرستان می‌خواهیم این کار را ادامه دهند.

وی افزود: برای تأمین سوخت کشاورزان، هر ساله لیست گلخانه‌ها و تراکتورها به شرکت فرآورده‌های نفتی ارسال می‌شود که اگر آب منطقه‌ای تأیید کند چاه‌های فرم یک و پنج هم ثبت می‌شود.

توکلی ادامه داد: برای معرفی خرید نقدی تراکتور و خرید گندم دیم محدودیت نداریم، صندوق بیمه خسارت تگرگ سال گذشته پرداخت می‌کند و تلاش می‌کنیم کشاورزان بیمه نشده هم از ستاد بحران استانداری خسارت دریافت کنند، کود سفید در داخل کشور تولید می‌شود و مشکلی برای توزیع نداریم.

لزوم خروج از کشاورزی تک‌محصولی

نماینده جنوب استان بوشهر در جنوب استان بوشهر با اشاره به نشست‌های مختلف خود و مشاور کشاورزی‌اش با وزیر جهاد کشاورزی و سایر مدیران این حوزه و پیگیری دلسوزانهٔ مسئولان بومی در استان و شهرستان، این همدلی و تلاش شبانه‌روزی دولت، مجلس و قوه قضائیه برای خدمت صادقانه و کاهش مشکلات مردم، ستودنی است.

حجت‌الاسلام موسی احمدی نگاه ویژه به حوزه کشاورزی در بودجه ۱۴۰۱ را نشان از دغدغه مسئولان به حمایت از کشاورزان دانست و اظهار داشت: در بحث کنتورهای دیجیتالی اجازه ندادیم از کشاورز هزینه‌ای دریافت شود و بهترین تسهیلات برای آنان در نظر گرفته‌ایم.

نائب‌رئیس کمیسیون انرژی با تأکید بر لزوم تلاش برای خروج از تک‌محصولی منطقه عنوان داشت: با قیمت بسیار مناسبی که برای گندم تعیین شده است علاقه و استقبال کشاورزان به کاشت این محصول استراتژیک هدایت شده است.

نماینده کنگان، دیر، جم و عسلویه اضافه کرد: نمایندگان شما در مجلس کنار شما، یار شما و بال شما کشاورزان هستند و برای رفع موانع و مشکلات در مرکز کشور از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

کد خبر 5543401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha