به گزارش مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به این سئوال که آیا مجلس با اختصاص سهمیه های بنزین نظیر سهمیه سفر و مهر موافق است یا خیر؟ گفت: کمیته سوخت با اعتقاد به این که تخصیص سهمیه اضافی بنزین می تواند در دغدغه مردم نسبت به سفرهای تابستانی و رفت و آمد دانش آموزان آنها به مدارس موثر باشد، این سهمیه ها را اختصاص داده است اما بنده تاکید دارم به گونه ای عمل نشود که مردم نتوانند آینده را پیش بینی کنند و این احتمال وجود داشته باشد که تخصیص سهمیه های دیگر نیز در راه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که بنده با ادامه سهمیه بندی بنزین به خوش بینی نگاه می کنم بر عدم تخصیص سهمیه های اضافی بنزین مانند سفر و مهر در آینده بدون انجام پیش بینی های لازم تاکید کرد.
وی افزود: اگر چنین تصوری بین مردم ایجاد شود که مدیریت مصرف سوخت امکان ندارد، ما باید مصرف مدیریت شده سوخت تاکید کنیم و این مستلزم آن است که مردم بدانند چقدر سهمیه در اختیار دارند تا برای آن برنامه ریزی کنند.
حداد عادل ضمن اظهار امیدواری نسبت به اینکه درآینده شاهد چنین نوساناتی نباشیم، گفت: باید اجازه دهیم مردم رویه مصرف بی رویه سوخت خود را تغییر دهند.
رئیس مجلس تصریح کرد: ما معتقدیم مشکلات باید با بررسی کارشناسانه حل شود البته در مواردی به دلیل گستردگی موضوع نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد که دولت با اعطای اختیارات به استانداران در راستای تخصیص سهمیه های اضافی بنزین به استانها این مشکل را حل کند.
وی در ادامه با اشاره به لایحه اجرایی سیاستهای اصل 44 قانون اساسی گفت: اجرای این سیاستها به دنبال آن تصویب این لایحه که در دستور کار مجلس قرار دارد در اقتصاد کشور سرنوشت ساز است و تعبیر انقلاب اقتصادی شایسته آن است و به بسیاری از مناقشات و اختلاف نظرها می توانند پایان دهد.
حداد عادل با تاکید بر اینکه لایحه اجرایی سیاستهای اصل 44 فضای تازه ای را در عرصه اقتصادی کشور ایجاد می کند گفت: تدوین لایحه اصل 44 پاسخ شایسته ای از سوی دولت و مجلس به خاص مقام رهبری بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری این بود که سیاستهای کلی نظام که به تایید ایشان می رسد هر چه زودتر اجرا شود و مجلس ودولت برای پر کردن فاصله این سیاستها تا اجرا با یکدیگر همکاری کنند. که در این راستا دولت و مجلس با همکاری یکدیگر لایحه اجرایی اصل 44 را تهیه کرده اند.
وی تدوین لایحه اصل 44 را نمونه ممتازی از تعامل دولت و مجلس عنوان کرد و گفت: آثار مثبت این همکاری هم در محتوای لایحه و انسجام درونی آن محسوس است و هم زمینه برای تسریع در تصویب آن فراهم کرده است.
حداد عادل ادامه داد: مجلس با تشکیل کمیسیون ویژه کار کارشناسانه خوبی در این زمینه انجام داد و اهتمام قابل توجهی نسبت به این لایحه داشت امیدواریم با تصویب این لایحه و عزمی که دولت و مجلس در این راستا دارد نگاه تازه ای نسبت به کارآفرینی در کشور ایجاد شود و از حضور مردم در فعالتیهای اقتصادی استقبال شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید یک نگرش فرهنگی جدیدی نسبت به فعالتیهای اقتصادی بوجود آید و به طور قطع رسانه ها در ایجاد این فضا هم موثر هستند و هم وظیفه دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا این شورا در اطلاع رسانی از برنامه ها و مصوبات خود ضعیف عمل می کند؟، اظهار داشت: البته بهتر است این سئوال را از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شخص رئیس جمهور که ریاست این شورا را بر عهده دارد بپرسید اما به طور معمول در پایان هر جلسه، دبیر شورا طی یک مصاحبه مطبوعاتی مصوبات را به اطلاع مردم می رساند.
وی ادامه داد: علت این که رسانه ها امواج خبر پی در پی این مصوبات را دریافت نمی کنند این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی با توصیه رهبری و تصویب شورا از مسائل اجرایی و جزیی فاصله گرفته و بیشتر به سمت سیاستگذاری متمرکز شده است.
رئیس مجلس در تشریح مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موافقت با پیشنهاد وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان و روسای جدید دانشگاهها و نیز تصمیم گیری در مورد روسای دانشگاههای گیلان و کاشان ، اصلاح نظام نامه های کرسی های نظریه پردازی از جمله این مصوبات است.
حداد عادل افزود: درمورد دانشجویان خارجی مقیم ایران نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفت یک شورای راهبردی ایجاد شود تا خدمات به این دانشجویان بیشتر و منطقی تر صورت گیرد. همچنین تاسیس بنیاد نخبگان و شناسایی 1300 نخبه کشور نیز از دیگر دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که نظر وی در مورد اظهارات اخیر ناطق نوری مبنی بر لزوم گسترش چتر اصولگرایی ،تصریح کرد: این حرف ایشان درست است و بنده نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری " مهر " که اولین مصاحبه مطبوعاتی اختصاصی بنده با یک رسانه در کسوت ریاست مجلس بود و امیدوارم آخرین بار نیز نباشد این مطالب را عنوان کرده و تاکید کردم گروه 11 نفره که در راستای ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم تشکیل شده است تنها به سه گروه جبهه پیروان امام و رهبری ، آبادگران و رایحه خوش خدمت تعلق ندارد.
وی گفت: این گروه 11 نفره به همه اصولگرایان تعلق دارد و بنده نیز معتقدم هم اصولگرایان باید داوطلبان خود برای شرکت در انتخات آینده را این گروه معرفی کنند.
حداد عادل در ادامه با اشاره لایحه مدیریت خدمات کشوری از توافق دولت و مجلس در این زمینه خبر داد و گفت: رایزنی های ما با دولت به نتیجه رسید و کمیسیون مشترک رسیدگی به این لایحه در آخرین بررسی خود با پیشنهاد دولت موافقت کرد و این پیشنهاد به تصویب رسید و ما می توانیم مجددا این لایحه را به شورای نگهبان ارسال کنیم .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اظهار امیدواری نسبت به تایید لایحه مدیریت خدمات کشوری در شورای نگهبان گفت: اگر این لایحه در شورای نگهبان به تایید نرسد راهی جز ارسال این لایحه به مجمع باقی نمی ماند اما بنده احتمال کمی می دهم که چنین مسیری در انتظار چنین لایحه باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر اینکه تعدادی از اصلاح طلبان با جان کری سناتور دموکرات آمریکایی ملاقات و از وی برای ناکامی دولت در ایران درخواست کمک کرده اند، گفت: ملت ما پناه بردن به آمریکاییها را محکوم می کنند و همه گروههای سیاسی درایران نیز می دانند که این نوع تقاضای پشتیبانی از بیگانه بخصوص آمریکا به منزله ناکامی یک جریان سیاسی در داخل کشور است و تصور می کنم نه اصلاح طلبان و نه اصولگرایان از این خبر خوشحال نمی شوند.
وی تاکید کرد: نباید از شیطنت آمریکاییها غافل بود.
ادامه دارد ...
نظر شما