به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه امروز هیئت دولت به ریاست حجتحجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، آئین نامه اجرایی یکی از مواد قانون جهش تولید دانش بنیان در خصوص تسهیل سرمایه گذاری و توسعه صادرات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان به تصویب رسید.
هیئت وزیران در اجرای تکلیف مقرر در بند (ب) ماده (۱) قانون جهش تولید دانش بنیان مبنی بر بکارگیری منابع و اختیارات دستگاههای اجرایی با اولویت استفاده از ظرفیت همه ذی نفعان و شرکتها و مؤسسات دانش بنیان برای تسهیل سرمایه گذاری و توسعه صادرات شرکتها و مؤسسات مذکور، آئین نامه اجرایی این بند از قانون یاد شده را به تصویب رساند.
توسعه اقتصاد دانش بنیان و پیاده سازی الزامات آن در بخشهای تخصصی، تقویت تولید و ساماندهی نظام استاندارد مورد نیاز برای ارتقا کیفی، توسعه بازار و صادرات اقلام راهبردی و محصولات دانش بنیان، سهولت تشریفات بازرگانی و کاهش هزینههای تولید اقلام راهبردی و محصولات دانش بنیان، تسهیل فرایندهای فروش اقلام راهبردی و محصولات دانش بنیان و تضمین بازپرداخت تعهدات دولت و بکارگیری ظرفیتهای پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی در تولید اقلام راهبردی و محصولات دانش بنیان، از جمله اهداف آئین نامه اجرایی یاد شده هستند و دولت در راستای رسیدن به این اهداف، وظایفی را به دستگاههای اجرایی مربوط محول نموده است.
به موجب آئین نامه فوق، دستگاههای اجرایی موظفند ظرف سه ماه پس از تصویب این آئین نامه، برنامه اجرایی حمایت از تولید دانش بنیان بخش مرتبط با دستگاه خود را با هدف ارتقای بهره وری، مدیریت سبز، کاهش ارزبری و توسعه صادرات کشور در قالب محورهای زیر تدوین و برای تصویب به شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان ارائه دهند:
- فهرست اقلام راهبردی و محصولات دانشبنیان مورد نیاز بخش مربوطه
- ارزیابی توانمندی فنی و تولیدی کشور در زمینه اقلام راهبردی
- چگونگی بکارگیری منابع و اختیارات دستگاه اجرایی در بومی سازی، توسعه تولید و افزایش صادرات اقلام راهبردی و محصولات دانشبنیان محورهای استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و فناور و شرکتهای دارای توانمندی تحقیق و توسعه در اجرای وظایف قانونی و بهسازی فرایندهای دستگاه اجرایی
- توسعه زیست بوم نوآوری بخشی اعم از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی، پارکهای فناوری، مراکز نوآوری، شرکتهای دانش بنیان و فناور و بهره برداران و ارائه کنندگان خدمات تخصصی و صندوقها و نهادهای مالی
موافقت با آئین نامه اجرایی پرداخت کمک معیشت ماهانه به جانبازان و آزادگان غیر حالت اشتغال معسر فاقد شغل و درآمد
هیئت وزیران در اجرای تکلیف قانونی مندرج در بند (ه) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور در خصوص پرداخت کمک معیشت ماهانه به جانبازان و آزادگان غیر حالت اشتغال معسر فاقد شغل و درآمد توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، آئین نامه اجرایی آن را به تصویب رساند.
به موجب آئین نامه فوق، کمک معیشت موضوع این آئین نامه معادل حداکثر ۱/۶ برابر حداقل حقوق کارکنان شاغل دولت در سال ۱۴۰۰ است.
متقاضیان برخورداری از کمک معیشت موضوع این آئین نامه، میبایست درخواست خود را در سامانه اعلامی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران ثبت و سپس اقرار نامه محضری مبنی بر فاقد شغل و درآمد بودن را در سامانه یادشده بارگذاری نمایند و بنیاد نیز مکلف است حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز کاری پس از ثبت نام متقاضی، به منظور احراز استحقاق متقاضی برای برخورداری از کمک معیشت و احراز عدم اشتغال اقدام کند.
بر اساس آئین نامه یاد شده، بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است نسبت به برقراری کمک معیشت که میزان آن از حداقل حقوق کارکنان دولت کمتر نباشد، برای مشمولان این آئین نامه بر اساس درصد جانبازی، شرایط سنی، بیماران صعب العلاج و افراد مشمول دارای محدودیتهای جسمی حرکتی و ضایعات غیرجانبازی و با اولویت سه دهک اول و در چارچوب اعتبارات مصوب اقدام نماید.
اصلاح مصوبه دولت در خصوص پرداخت تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در سال ۱۴۰۱
هیئت وزیران با هدف رفع موانع ساخت مسکن روستایی، پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در خصوص اصلاح مصوبه مربوط به پرداخت تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در سال ۱۴۰۱ را تصویب کرد.
به موجب اصلاح مصوبه مذکور، سقف فردی تسهیلات از ابتدای سال ۱۴۰۱ با رعایت مقررات ملی ساختمان برای حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، مبلغ ۲ میلیارد ریال برای دوره مشارکت مدنی و فروش اقساطی (در مجموع به مدت ۲۰ سال) تعیین میگردد.
وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر اساس معیارهای شدت ضریب محرومیت، بالاتر بودن جمعیت نسبی و نسبت خانوادههای دچار بد مسکنی، روستاهای هدف را انتخاب و اشخاص مشمول با اولویت مددجویان کمیته امداد و بهزیستی به بانک عامل معرفی شوند.
شرایط استفاده از تسهیلات موضوع این تصویبنامه در سال ۱۴۰۱ عبارتند از:
الف) عدم استفاده متقاضی از تسهیلات بانکی طرح ویژه نوسازی و بهسازی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در سنوات گذشته
ب) عدم استفاده متقاضی از امکانات دولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی در مناطق شهری (استعلام سبز بودن فرم «ج» از سامانه وزارت راه و شهرسازی)
ج) متقاضیان شهری در طرحهای حمایتی مسکن، در صورت استفاده از تسهیلات مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از سال ۱۳۸۴، امکان بهرهمندی از طرحهای حمایتی مسکن در شهرها را ندارند.
د- استفاده از ظرفیت این آئیننامه برای مردان مجرد با اولویت متأهلین، بلااشکال است.
همچنین به موجب مصوبه دولت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است نسبت به تعیین بانکهای عامل و سهمیه آنها برای پرداخت تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت با ضمانت سفته زنجیرهای اقدام نماید.
در صورت درخواست متقاضی، بانک عامل سند مالکیت واحد روستایی در حال بهسازی و نوسازی را به عنوان وثیقه و ضمانت دریافت تسهیلات دریافت مینماید.
علاوه بر این، متقاضیانی که از تاریخ تصویب تسهیلات مذکور در شورای عالی مسکن ۲۵ آبان ۱۴۰۰ نسبت به انعقاد قرارداد با بانک عامل اقدام نموده اند، میتوانند از تسهیلات متمم تا سقف فردی تسهیلات (۲۰۰ میلیون تومان) از محل سهمیه سال ۱۴۰۱ و در چارچوب تضمین نامه صادره سازمان برنامه و بودجه کشور استفاده نمایند.
موافقت دولت با اختصاص اعتبار به منظور ارتقای سطح عملیاتی مدیریت بحران در حوزه مقابله با مخاطرات طبیعی
با موافقت هیئت وزیران و در راستای ارتقای سطح عملیاتی مدیریت بحران در حوزه مقابله با مخاطرات طبیعی و انسان ساخت، مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار تملک داراییهای سرمایهای جهت تجهیز سوله مدیریت بحران و آزمایشگاههای تخصصی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران و تقویت زیرساختها در زمینه تشخیص هویت اجساد و بررسیهای انجام شده، به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اختصاص یافت.
همچنین به موجب مصوبه دولت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران موظف شد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه، به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.
ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور اصلاح شد
هیئت وزیران با هدف تأمین نظر مجلس شورای اسلامی و رفع مغایرت قانونی در خصوص مصوبه مربوط به اصلاح ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مجدد مصوبه یاد شده موافقت کرد.
به موجب این اصلاحیه، دستگاههای اجرایی و همچنین دستگاههای اجرایی استانی مکلفند پاداش پایان خدمت کارکنان خود را از محل فروش اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد در صورت وجود مجوز قانونی و همچنین صرفه جویی در اعتبارات هزینهای و اعتبارات هزینهای از محل درآمد اختصاصی تأمین و پرداخت نمایند.
دولت آئین نامه اجرایی حمایت از تولید گوشیهای هوشمند داخلی و صنعت ریزالکترونیک را اصلاح کرد
به منظور تأمین نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و رفع مغایرت قانونی در خصوص «آئین نامه اجرایی حمایت از تولید گوشیهای هوشمند داخلی و صنعت ریزالکترونیک»، آئین نامه مذکور را اصلاح کرد.
بر این اساس، مصوب شد منابع این آئین نامه از حقوق ورودی واردات گوشیهای همراه ساخته شده خارجی بالای (۶۰۰) دلار تأمین و پس از واریز به ردیف درآمدی مربوط در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و صد درصد منابع مذکور به منظور حمایت از تولید گوشیهای هوشمند داخلی و صنعت ریز الکترونیک (میکرو الکترونیک)، به منظور افزایش سرمایه صندوق اختصاص یافته و مطابق این آئین نامه مصرف شود.
موافقت با اصلاح اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج
با موافقت هیئت وزیران و به منظور تأمین نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج اصلاح شد.
به موجب اصلاح اساسنامه یاد شده، سرمایه اولیه صندوق مذکور مبلغ ۱۰ میلیارد ریال میباشد که از محل منابع داخلی سازمان مطابق قوانین و مقررات مربوط تأمین و صد درصد کل سهم آن متعلق به دولت (سازمان بیمه سلامت ایران) است.
اصلاح تعرفههای تشویقی نسخه الکترونیک ارائه دهندگان خدمات سلامت
به منظور تأمین نظر مجلس شورای اسلامی و رفع مغایرت قانونی اعلام شده در خصوص مصوبه مربوط به تعرفههای تشویقی نسخه الکترونیک ارائه دهندگان خدمات سلامت، هیئت وزیران با اصلاح این مصوبه موافقت کرد.
به موجب اصلاح مصوبه مذکور، تعرفههای تشویقی یاد شده معادل میزان تعیین شده در مصوبه، حسب عملکرد به تجویزگران طرف قرارداد صرفاً در صورت ثبت تشخیص در قالب نسخه الکترونیک در سال ۱۴۰۱ پرداخت میگردد.
اصلاح مصوبه دولت در خصوص تشویق ورود سرمایه و ارز از سایر کشورها با نگاه تسهیل گرایانه
با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور و به منظور تأمین نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، مصوبه مربوط به تشویق ورود سرمایه و ارز از سایر کشورها با نگاه سهیل گرایانه اصلاح شد.
بر این اساس، وزارت کشور (فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران) موظف است حداکثر ظرف یک ماه برای اتباع خارجی که حداقل معادل یکصد هزار دلار به ارزهای دیگر سپردهگذاری بلندمدت یا به همان میزان در ایران سرمایه گذاری کنند، پس از تأیید و اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی مجوز اقامت ۵ ساله صادر کند.
اصلاح آئین نامه نظارت بر ارائه خدمات ناوبری هوایی غیرنظامی
با هدف تأمین نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و رفع مغایرت و ایراد قانونی در خصوص آئین نامه نظارت بر ارائه خدمات ناوبری هوایی غیرنظامی، هیئت وزیران با پیشنهاد اصلاح آئین نامه مذکور موافقت کرد.
به موجب اصلاح آئین نامه فوق، «نشریه اطلاعات هوانوردی» شامل نشریهای حاوی اطلاعات معتبر لازم و ضروری است که مطابق قوانین و مقررات مربوط منتشر میشود.
همچنین در مواردی که وزارتخانهها و دستگاههای دولتی اقدام به تهیه و تدوین مقررات، ضوابط و الزامات مرتبط با هوانوردی در فضای کشور و فرودگاهها میکنند که ممکن است به هر نحوی از انحا هوانوردی غیرنظامی را دچار محدودیت و یا متأثر نماید، موظفند قبلاً نظر شورای عالی هواپیمایی کشوری را جلب کنند.
تعیین نماینده و اعلام نظر دولت در خصوص تعدادی از طرحهای نمایندگان مجلس
هیئت وزیران در ادامه، ضمن اعلام نظر در خصوص تعدادی از طرحهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده خود را برای پیگیری موضوعات مربوط تعیین کرد.
نظر شما